Ahojte mamicky, hlavne presovcanky.....tento rok sme sa stahovali a menili aj skolku, dnes som sa vratila zo SKOLSKEHO AKTIVA, ako to nazyvaju a som trocha v soku, okrem klasickych poplatkov ako je ZRPS, skolne a toho ze mame doniest hygienicke potreby na cely rok ,mame schvalene dovrovolne-nasilu 5e polatok na mesiac, co sa mi vidi dost prehnane, skolky dotuje mesto, stat a pri 20-25deti v triede sa mi to zda privelka suma ...ake mate vy skusenosti a polaltky?V predchadzajucej skole sme tolko platili na cely skolsky rok a mozem povedat ze vybavenie sa mi zdalo omnoho lepsie, modernejsie..dakujem
@simsalabim 50e, vsetko spolu?obedy aj skolne?
MOzno som sa zle vyjadrila, my platime obedy cca 30e, skolne 15e a olus ten DOBROVOLNY prispevok 5e
u nas je mesacny poplatok 3,50E...
@mima595 mozem vediet ktora skolka a myslite 3,5 ten dobrovolny prispevok na triedu?
My platime 14 eur skolne kazdy mesiac +strava 1.19 eur na den + 2.5rezia a kuchynu kazdy mesiac a za prvy polrok 15 eur sponzorske za druhy polrok dalsich 15 eur a na cely rok tiez 15 eur cize idem teraz zaplatit 45 eur naraz aby som potom platila uz len stravu a skolne kazdy mesiac .No a kupovali sme balik servitiek,hyg.vreckoviek ,4ks toaletny papier ,mydlo tekute ,to sme davali hned v prvy den .
18+2("fond")+25(strava)=45 /+na zaciatku roka, v sept., namiesto 2€ davame 10€
My zatial 40 e lebo nema 3. Potom bude 15. Plus strava cca 25. Keby sme ostali v janove - dedinka par kilakov od PO tak miesto 40 platime 3 nieco..
U nás je mesačný poplatok 25e, potom je jednorazový poplatok - triedny fond 35e a další jednorazový poplatok 35e ZRS a samozrejme strava každý mesiac. V triede je ich 24 a mame 2x za rok priniesť: 2 ks detské mydlo, cely pakel hygienických vreckoviek, krabicu jednorazových vreckoviek, 1x vlhké utierky, 2x nepremokavá podložka, 2x 4kotuce toaletaku a neviem co všetko
Je to štandardná štátna MS na sídlisku
Dakujem baby za info...asi len my v Bj sme mali lacnu skolku..platili sme len obedy, 12e mesacne, 20e rocne a5e rocne dobrovolne.....ale nepodpisalo sa to na kvalite .....
Poplatok za skolku urcuje zriadovatel, teda mesto.
@matik_mama v tych 50€ nie je strava. Je to ciste skolne. A velmi sa na to stazuju, ze je to vela...ale su radi, ze maju statnu skolku.
U nás BA: poplatok za škôlku 25€ mesačne (za predškolákov platí štát) strava 31,80€ mesačne (20dní v mesiaci) a 55€ sa platí 2x ročne ZRPŠ
k tomu ešte krúžky, kto chce: angličtina 20€ mesačne (2x v týždni) plus za knihu a CD na začiatku roka 15€
tanečná 8€ (1x v týždni)
Na rok nosíme: toaletný 4ks, 2 balíky vreckoviek, 2 balenia čaju (v zimnom období ho majú v triede miesto vody) nosíme si vlastné návliečky a plachtu a aj si to perieme každé 3 týždne
my 15 mesacne skolne, 24 mesacne jedlo )3x denne), 35 eur na rok zrps, 5 eur na rok na kancelarske potreby, 4x toaletny, 2x mydlo s pumpou, podlozky na matrac, 2 baliky hyg. vreckoviek, servitky, vlhcene utierky, kancelarske papiere - kazda skolka inak ale ako pozeram v PO je to dost podobne vsade - sestra v Krompachoch- dcera musi mat vlastny paplon vankus a obliecky, platia 40 e mesacne strava plus pobyt - to je vsetko :/ - cim vacsie mesto tym vacsie naroky :/
@matik_mama tak u nas sa plati 50€ na mesiac, co viem od kamosky... moje su uz skolopovinne. Mne sa 5€ mesacne vela nezda.