Pomalé 5 ročné dieťa

majonezka
27. mar 2014

ahojte, mate skusenosti s "pomalym dietatom"? nam totiz vsetko trva veeeeeeeelmi dlho. Dcera bude mat v septembri 5 rokov. Rano sedime nad polovickou chleba vyse hodiny, ona stale sniva, myslienkami je kdesi celkom mimo. Pred kazdym sustom ju treba napomenut, inac sa "zobudi" mozno po dalsej hodine. Problem mame aj s obliekanim. Nepozorne si da napr. dve ponozky na jednu nohu a pokym ju neupozornim, ani nezbada, ze robi nieco zle. Rano rifle si oblecie na pyzamo, alebo si zabudne obliect spodne pradlo, hoci som jej to pripomenula. Obliekanie nam vsak tiez trva velmi dlho, robi vela prestavok, pozera sa len tak do priestoru. Dnes mi ucitelka v materskej skolke povedala, ze vo vsetkom je posledna. Mate s tym skusenosti? zlepsi sa to? Inac nejaky melancholik nie je, rozhadze ju teda uplne vsetko....

25daniela
27. mar 2014

🙂 velmi dobre poznam, snad zlepsi, u nas zatila nie velmi, ale nasa " rychlost" sa neprejavuje v skole pri uceni, aj ked obute a oblecene je dieta posledne, vysledky v ziackej knizke vravia ze je medzi najlepsimi, ked sa snazim nieco urychlit, tak skor "narazim" a spomalim, akoby to tie moje deturence robili iba koli tomu aby ma vytocili..

zutera
27. mar 2014

@majonezka jako kdyby si o naší Terezke psala 🙂.To má zachvilku 8 roku a my jí doma říkáme captos.Ráno vstáva o hodinu a půl dřív aby se vypravila do školy. Nesmí být vystavěna stresu protože pak pláče a je to ještě horší ☹.No ale zvykli jsme si a doufám že s toho časem vyroste 🙂.To jsou prostě typi děti a neudělaš nic aby se to zlepšilo. .Zkoušeli jsme prakticky všechno. Že hrajeme závody, za odměnu, natahovali budik u stolu adt. 🙂 .Je to takový captos a hotovo 😉.Přeju veeeeela trpělivosti 🙂

natiko79
27. mar 2014

Ja som bola taká mama hovorila ,keď chodila po mna do škôlky tak učitelky jej hovorili "no pozrite na ňu zase je posledná "A ja som stále nechápala kam sa všetci ponáhlajú. a ja stále v tom svojom svete.Neboj ona z toho vyrastie

stefka33
27. mar 2014

Môj bol taký. Môže to byť ADD - porucha pozornosti bez hyperaktivity. Tam sú ale aj ďalšie príznaky a ťažko sa to diagnostikuje. V prvom ročníku sme boli na testy školskej zrelosti a tam padlo prvé podozrenie. Definitívne sme diagnózu dostali až v 5. ročníku, keďže je nadpriemerne inteligentný a nemá poruchy učenia. Často na to neprídu ani učiteľky. Ak cítiš, že niečo nie je OK, tak odporúčam ped.-psych. poradňu. Ak je to to tak len treba urobiť menšie zmeny v systéme výchovy.

tova
28. mar 2014

naco diagnostiky, a co ze je posledna? ved nie su v skolke vojaci, niekto musi byt posledny, V skolke su ucitielky na to, aby pomohli pomalsim.Kazde dieta ma inu povahu. Poznam dievca ktorej mama vyberala oblecenie do skoly rano po strednu skolu, ranajky jej robila, vozila ju do skoly aby bola nacas, dievca si casto v skole zabudalo zosity, knihy atd. dnes je z nej uspesna manazerka skoncila vs. ani raz ju v skole ani mama nehnala alebo vysmievala sa ze je pomala.

martina1985ba
22. nov 2023

ozyvam sa po 10 rokoch 🙂 ako sa dcere dari?