Ahojte. Zastávate niekto funkciu pokladníka v škôlke? Potrebujem vyzbierať od rodičov € za ZRPŠ a ako najlepšie to urobiť?
1) Dať si poslať peniaze na svoj účet a viesť si evidenciu, v prípade potreby peniaze vybrať a dať učiteľke? Prípadne si pod účtom spraviť sporiaci a tam ich všetky previesť, nech to nemám medzi svojimi financiami?
2) Alebo založiť nový účet? No tam by bol zas mesačný poplatok za vedenie účtu. V inej banke ako svojej to nechcem, mám bankomat blízko a kvôli výberom by som musela cestovať do mesta, čo by bolo pre mňa komplikovanejšie.
3) Či vyzbierať v hotovosti a mať prachy doma?
Ps. Pardón za anonym, mám tu známych a nechcem, aby vedeli, že môžem mať doma väčší obnos €.
Robila som aj v MŠ, aj ZŠ. Skús mi napísať správu, tiež nechcem takto verejne.
Vo fiobnke máš vedenie účtu zadarmo a môžeš vybrat v ktoromkoľvek bankomate. Čiže ja osobne by som volila osobitný účet,prípadne na tvojom účte nejaký poducet
Robila som v skolke pokladnika. Nasa mala zalozeny ucet v banke, bez karty, boli sme dvaja disponujuci rodicia. Po vyzbierani zrps penazi som vacsiu cast sumy vlozila na ucet. Cast som mala doma na drobne skolkarske vydavky, aby som nemusela behat do banky. Na zaciatku kazdeho roka som na prvom rodicku referovala o stave na ucte, ucele pouzitych prostriedkov, plus mali rodicia moznost nahliadnut do vypisu z banky.
Ja som robila pri starších v škôlke a viedla sa účtovná kniha, kde som písala príjmy, výdaje a stav k určitému dátumu. Ak to boli jednorazové platby (Mikuláš a pod) bol oznam v škôlke na nástenke a zbieralo sa k určitému datumu.
@ibrunova Peniaze budem počas celého roka/ najbližších rokov držať ja, učiteľke dám peniaze, len keď bude na niečo potrebovať. Zbiera sa teraz a keď sa minie tak znova.
@sojorez Naša škôlka účet takto nemá, bolo by to na moje meno
aha, tak v tomto prípade by som založila nový účet a nech posielajú peniaze na účet, my máme takto účet vo Fiobanke, kde si šetríme na stužkovú.
@dievcacitajucelist Prosím ale kde ste mali tie peniaze? Evidenciu viem ako si zorganizujem.
@ibrunova Musím ísť do FIA osobne, či viem aj cez net si to založiť? Nepoznám túto banku vôbec, roky rokúce mám Sl.sporiteľňu a teraz narýchlo toto musím riešiť. Osobne by mi nevadilo držať tie peniaze na svojom, ale aby s tým iní rodičia nemali problém 🙄 ale keď vravíš, že sa dá zadarmo vyberať aj inde, to by bolo fajn
ja som bola osobne, lebo je u nás v meste, ale dá sa aj online, sa mi zdá. Dostala som k nemu kartu a neplatím za vedenie nič.
v našej MŠ zbiera učiteľka z každej triedy osobitne a na podpis... ak to chceš účtom, tak fajn, lebo nikto ti nemôže povedať, že ti peniaze dal a pritom nedal...
určite to nedávaj medzi svoje peniaze na účte, kedže budeš asi musieť niekedy poskytnúť výpis koľko prišlo, odišlo a pod..
asi by bol lepší nový účet, ale zas problém môže nastať, že nie každý má účet (ako u nás) a chodia platiť v hotovosti a vydávajú sa im príjmové doklady... podľa toho teda, aká veľká je vaša MŠ a ked nikto nemá problém, tak ten účet 🙂
VO FIO vieš založiť účet aj na diaľku, kurérom, alebo priamo v aplikácii
https://www.fio.sk/online-zmluva
Minimálny zostatok na účte je 10€ to nevyberieš iba keď zrušíš účet, iné poplatky nie sú.
Ak potrebuješ kartu daj si Visa (neobmedzené výbery z bankomatu) a nie Mastercard (2 výbery mesačne bez poplatku)
Ak by si chcela transparentný účet, že každý môže sledovať koľko je tam a čo sa platilo tak treba ísť osobne na pobočku.
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/bankove-ucty/...
Tu máš ZRPŠ účet pre Gymnázium Grösslingová 18, Bratislava
https://ib.fio.sk/ib/transparent?a=2901721058
Ešte je možná kombinácia vo FIO, ak chcú rodičia sledovať stav účtu, pohyby, platby a majú/založia si svoj účet vo FIO že im jednoducho v IB povolíš cez Pridanie oprávnenia k účtu
Typ oprávnenia - Len sledovať účet oprávnenému užívateľovi dovoľuje iba zobraziť pohyby na účte.
Tak sa prihlásia do svojho IB a okrem svojho účtu uvidia aj ten "školský", ale nemôžu cez neho platiť, iba si pozerať pohyby.
To je divne väčšina škôlok ma vedený zvlášť účet ako občianske združenie. Keď sa Ti niečo stane škôlka a ani nikto iný sa k peniazom nedostane, nehovoriac o dedičskom konaní.
To čo je za hlúposť dávať si posielať peniaze na účet s tvojím menom a držať ich tam.
Zriadiť účet na OZ, MŠ a platby posielať tam alebo zozbierať v hotovosti a uložiť do trezoru v MŠ.
Určite viesť poctivo účtovnú knihu o každom príjme a výdavku.
Toto čo píšeš je veľmi divné, čudujem sa, že rodičia prispejú.
@katulienkax My sme malá škôlka, evidentne nemajú oz, ani svoj účet na tieto veci. Zas keby sa mi niečo stane, muž nemá problém to vycálovať a počkať si na dedenie po mne. Tam suma nebude horibilná, po počiatočnom vyzbieraní max 1700.
@zuzanockamt Vieš čo, nikto to nechce robiť, všetci dali ruky preč. Ak by sa niekto ozval a nebol by spokojný, nech sa páči, môže to namiesto mňa prebrať (okolnosti ako som sa k tomu dostala vypisovať nechcem).
Moji sú už starší takže to bolo pár rokov dozadu..ja som mala u seba, ale v súčastnosti by som mala peniaze už na účte
Dámy, ďakujem za reakcie. Pôjdem založiť nový transparentný účet, aby si to mohol hocikto pozrieť.
Ak by si chcela pekné vlastné číslo účtu, typu SK32 8330 0000 0000 3030 7070, napíš aká číslica sa ti páči a vyskúšam aké sú neobsadené.
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/bankove-ucty/...
Vyberte si číslo účtu na želanie
Táto služba platí pre všetky nové osobné i podnikateľské účty. Vlastné číslo je možné nastaviť pre všetky účty, kde doteraz neprebehla žiadna operácia. Stačí jedna návšteva pobočky. Číslo musí spĺňať nasledujúce podmienky:
Nesmie byť používané iným klientom (obsadené)
Musí obsahovať 8 až 10 znakov (číslic)
Desaťmiestne číslo účtu nesmie začínať číslami 1, 2 alebo 9
Musí vyhovovať podmienkam Národnej banky Slovenska (ISO 7064, MOD 11-2)
Ako si dopadla, účet založený?
Na stránke https://www.payme.sk/vytvorte-payme si môžeš vytvoriť obrázok QR kódu na platbu a ten pridať keď budeš tlačiť oznam kam majú poslať ZRPŠ
@maranco Ďakujem, už som bola v banke aj rodičia už majú č.účtu.
Ako tam plánuješ fungovať s hotovosťou?
Pôjdu deti na výlet, učiteľka ti povie, že vstupné bude 45€, pôjdeš vybrať do bankomatu 50€ odnesieš jej a potom ti vráti zvyšok samozrejme to budeš niekde evidovať v pokladničnej knihe.
Alebo vystavíš bezplatne platobnú kartu na jej meno, povie ti koľko bude potrebovať na výlet, toľko jej nastavíš na karte limit, zaplatí kartou vstupné/vyberie si z bankomatu a nemusíš riešiť "prenášanie" hotovosti?
@maranco Koľko povie, toľko jej dám v hotovosti alebo prevediem na jej súkromný účet s poznámkou, čo sa platilo.
Je to jednorazová platba? Ak áno, vyzbierať naraz a odovzdať učiteľke. Ja vždy zbieram na rodičovskom, vtedy dá najviac ľudí a hneď odovzdám triednemu.