Prosím Vás ako by ste riešili situáciu keď materská škola má v podmienkach prijatie dieťaťa ak má trvalý pobyt v obci. Ale Vy si tam nechcete meniť pobytu pokiaľ nie ste manželia.ako by ste to riešili?
@veronika19895 boze toto presne teraz riesim ja....
@pribinak trvalý pobyt maju tam kde otec
@veronika19895 bud budes splnat podmienky trvaleho pobytu dietata alebo si ries skolku tam, kde maju trvaly pobyt. Bodka.
Ak tam žijete, niekde stačí aj čestné prehlásenie, skús sa opýtať.
@veronika19895 na obci sa dá dohodnúť úplne všetko. Chod a opýtaj sa.
@thereisabear
nestačí, nakoľko obce dávajú príspevky MŠ len za deti, ktoré tam majú trvalý pobyt( a rodičia platia dane danému mestu).
@hipuska mozno v nejakej maleh vieske… ale aj to pochybujem, lebo ako pise kocka vyssie, sama obec sa obera o dane
@veronika19895 a nestačí mať prechodný pobyt? Kamarátka si tak dávala prechodný pobyt u svokrovcov, kým nemali skolaudovaný dom, presne kvôli tejto podmienke.
@veronika19895 škôlka je tam, kde má dieťa a otec TP?
Štát posiela peniaze obciam a mestám na dieťa bez rozdielu na trvalý pobyt, podľa počtu prijatých detí k 15 -temu septembru. Dať do podmienky o prijatie dieťaťa do MŠ je diskriminačné a materské školy sú na to upozorňované rôznymi dokumentami z ministerstva školstva.
https://dennikn.sk/blog/1533738/ake-drahe-su-na...
https://www.minedu.sk/usmernenie-k-prijimaniu-d...
@veronika19895 To je hlupost. MS nemoze mat podmienku prijat dieta len ak ma v obci trvaly pobyt. Bolo by to diskriminacne. Moze mat podmienku, ze v pripade zvyseneho zaujmu UPREDNOSTNI deti s trvalym pobytom v obci.
tu sa o tom píše asi na strane 19
https://www.minedu.sk/najcastejsie-otazky-suvis...
aj v suvislosti s tym ze rodic ktoremu neprijmu dieta kt ma 3 roky k 31.8. v skolke kam ptri podla trvaleho pobytu plati stat dalsi rok RP
tak sa musia uprednostnit deti s TP v obci
My sme nemali TP a veru syna nevzali. Hoc tam uz 3roky platime dane za odpad. To nam obec automaticky vyrubila ako sme tam prisli byvat-a na adresu esre vtedy TP sme posielali potvrdenie o zaplateni.
Tak ale mali v podmienkach aj ten trvaly pobyt. Bola to jedina podmienka ktoru sme nesplnili.
@nikasmile áno škôlka je tam kde deti aj otec majú trvalý pobyt. Ja tam mám prechodný
@veronika19895 ked tam deti maju TP a ty prechodny,napis tam adresu svojho TP aj adresu prechodneho..neverim,ze by toto neakceptovali
@veronika19895 najlepšie, je tam ísť osobne a vydiskutovať si to. My sme museli, riaditeľ MŠ sa oháňal VZN-kom, ale to oni si nesmú určovať, kto každý musí mať v obci TP na prijatie dieťaťa do MŠ. Takže sme si to vydiskutovali a nebol problém. Mali sme, že ja a dieťa TP v obci, ale oháňali sa TP mm. Nakoniec uznali, že nemôžu dieťa neprijať na základe tohto, kde má TP otec🙈. Hlavne sa nedaj odbiť. 💪🏻
@veronika19895 idem za riaditeľkou a poviem jej co je vo veci. Tiež takto riešili v rodine teraz, že v dedine len stavaju dom. TP majú všetci inde, bývať tam v dedine budú až cca za rok ale malého chcu už dat tam. Aj keď ho bude treba ten rok tam každé ráno voziť z mesta. Normálne to riaditeľka pochopila a dieťa vzala.
@titla u nas v obci to tak je. uprednostia dieta s trvalym pobytom
@veronika19895 dieťaťu prehľad trvalý pobyt k otcovi