Dobrý večer, poprosím Vás o radu. Syn, 3r., nastúpil do škôlky úplne odplienkovaný cez deň aj na obedný spánok. Mesiac v škôlke bolo všetko v poriadku, teraz asi 2 týždne sa každý deň cez obedný spánok pociká. Podľa učiteľky vypije viac vody ako na začiatku. Pred spaním deti naženú na wc, ale neodkontrolujú, či cikali. Prosila som učiteľku, nech dozrie na to, aby sa malý vycikal, ale neúspešne. Doma mi doobeda vypije aj pol litra vody, čo v škôlke nedá, ciká do nočníka sám, niekedy len počujem ako vyleje nočník a spláchne, je v tomto samostatný, pred spaním sa vyciká a vydrži dvohodinový spánok bez nehody.V škôlke nočníky nemajú. Trápi ma to pocikávanie. Ako to mám riešiť? Ďakujem za každú radu.
@mediana ďakujem 🙂 mňa len štve to, že doma vypije viac vody ako v škôlke, ide sa pred spaním vycikať a vydrží 2 hodiny. Neviem ale dokázať učiteľke, že ho neodkontroluje, robia v škôlke zo mňa debila 😐
Deje sa to viacerym detom (mam podobne stare dieta ako ty a je nas viac v okoli tak to riesime taketo veci), u susedinej malej to ale napr. bolo, ze mala postielku pod oknom a bola jej zima a pocikala sa (aj) z toho a ked ju presunuli bolo dobre alebo to bude ako pise @mediana, drzim silno paste, nech to cim skor prejde
@jarka2021986 mozno aj odkontroluju ale cikanie nie je pavlov reflex (hoc v skolke hromadnym cikanim sa o tento efekt snazia), ked mu nejde, tak mu nejde, tvrdo zaspi a pocika sa
@jarka2021986 je nereálne odkontrolovať 20detí či sa vycikali.....v škôlke nie je jeden záchod pri ktorom stojí učiteľka.....ty hľadáš chybu v učiteľke hoci sa pociká tvoje dieťa - celé zle....
@mogaa detí v škôlke majú 13, nikdy nie plný počet. Učiteľka sa preriekla, že keď ich prišla skontrolovať, tak už končili s cikaním.
@mogaa ja Vás poprosím o radu, ktorým smerom sa ubrať, ako to riešiť, nie osočovať mňa.Ďakujem za pochopenie
@jarka2021986 jedine poprosiť učiteľku aby dieťa dávala cikať počas spánku, teda ak spinká, zobudila ho,aby sa išlo vycikať, prípadne pred spaním toľko nepiť - u nás sa to rieši takto.....
učiť ho aj doma na WC nie na nočník... regulátko dať na WC...či nemá aj z WC nejaký zlý pocit...učiteľka to nemá šancu odsledovať aj keď je ich 13... dieťaťu do nemoty vysvetlovať že už je veľký chlapec na pocikávanie....
V škôlke deti cikaju do záchoda tam s najväčšou pravdepodobnosťou nie sú nocniky tak ho skús doma učiť cikat do záchoda . Určite sa to postupne naučí a aj v škôlke potom bude všetko ok .Veľa šťastia 😊
Ďakujem Vám žienky za rady a názory, vyskúšam všetko, čo ste mi poradili, ešte raz srdečná vďaka, ste zlaté 😉
@jarka2021986 predpokladám ze syn sada na záchod pri cikani keďže je zvyknutý na nočník....to sa veľmi ťažko dá odkontrolovat... A tak ako sa píše vyššie deti cikaju v škôlke aj z trucu, z odlúčenia. A čím viac to budete riesit tým to bude horšie 😒
@jarka2021986 mojej dcerke sa to tiez prvý rok dialo, podla mna psychického pôvodu... nejaká forma vzdoru, ako prišlo aj odišlo cca po 3 týždňoch. Len vysvetľovať, že to nemôže robiť, a ďalej neriešit, viac menej si to nevšímat. Ľahko sa to povie, tiež som z toho bola na prášky, každý deň má čakal na skrinke balík mokrých perín... teda toto je aspoň moja skúsenosť, možno pomôže