Pocikávanie štvorročného dieťaťa v škôlke

kleopatra12345
2. okt 2014

Ahojte chcem sa spytat ci nahodou niekto ma alebo mal takyto problem.Sestrina dcerka ma 4 roky chodi do skolky ale stava sa ze sa tam dost casto cez spanok pocika,pritom je sikovna od 2 rokov je bez plienky aj v noci castokrat vydrzi.Akonahle spi v skolke zobudi sa pocikana pritom nema ziaden stres strach zo skolky chodi tam rada proste tak tvrdo zaspi ze sa nezobudi.Sestra uz je z toho tiez nestastna a riaditelka jej povedala ze ak sa to nezlepsi bude ju muset davat len na 4 hodiny lenze tym padom by prisla o pracu.Ako to riesit?

hradnapani
2. okt 2014

@kleopatra12345 mame to tak isto. "Liekom" na prevenciu pocikavania su sikovne ucitelky, ktore dieta pocas spanku prebudia a odvedu na zachod vycikat sa alebo daju cas dietatu pred spankom, aby sa mu naplnil mechur a mohlo vsetko vycikat este pred spanim. Lebo v praxi je to tak, ze deti idu spat hned po obede a po tom, co sa za obedom napili. Mojmu ale chvilu dlhsie trva ako ostatnym, kym sa mu podari vycikat sa dostatocne. Takze niekedy mu ten cas daju, jedna ucitelka si da s nim pracu a da ho cikat uprostred spania (za co jej velmi pekne dakujem a paradoxne maly spi potom dalej ako dudok, co doma sa mi hned prebudil a uz nezaspal, ked som ho budila na cikanie).
takisto moze byt v spalmi chladnejsie (u nas sa este nekuri), dieta sa odkope, nema ponozky a uz to ide aj samo.

kleopatra12345
autor
2. okt 2014

tak to je fajn lenze oni ju odmietaju davat cikat s tym ze 4rocnr dieta musi na tu hodinu a pol udrzat moc ale jej sa to akosi neda tvrdo zaspi a je.No neviem ako to dopadne dufam ze sa to upravi postupne alebo co.

hradnapani
2. okt 2014

@kleopatra12345 ono je to naozaj len zalezitostou dobrej vole a ludskosti, nic viac, nic menej. V niektorych skolkach (ale tych je malicko) sa dokonca vedia zmierit aj s plienkou na spanie. (tie nohavickove plienky si deti vedia navliect aj sami, ale personal sa tvari, akoby ich museli strasne narocne prebalovat. Ale hlavne ze kompletne prezliekat dieta a postel je asi lepsie.
Je smutne, ak kvoli uplne normalnemu a prirodzenemu procesu dozrievania, bude napokon matka nutena vzdat sa zamestnania 😖
Ale skor ci neskor tie deti dozreju a prestane to... len mozno to nebude v rozmedzi nazorov pani riaditelky...

jantato
2. okt 2014

aj ja myslim že vela zaleži na učitelkach. My sme mali ten isty problem,a naštastie učitelky nič v zlom nehovorili, len že mame doniest plienku a ked nechceme doniest plienku,tak aspon podložky . tak plienku som už nechcela ale podložky som doniesla. učitelky mali 3 deti v triede take a všetky tri davali každy den počas spania cikat,a postupne to same prestalo a nepocikaval sa. čiže je to len o učitelkach asi... 😒

zuzka1008
2. okt 2014

Kvôli pocikavaniu by dieta nemalo byť obmedzené len na 4hodiny v škôlke, odporúčam kúpiť nepremokavé plachty

slavkicek
2. okt 2014

@kleopatra12345 urcite by to nemal byt dovod na obmedzenie dochadzky na 4 hodiny :( my sme mali tento problem so synom minuly rok...tiez mal vtedy 4roky a pocikaval sa v skolke dost casto a obcas sa mu stalo ze sa pocikal aj po zobudeni..ked vstaval z postele a bol rozospaty...rieisli sme to po dohode s ucitelkami tak ze sme priniesli podlozky ktore mu davali na postielku a pred spanim mu davali menej pit.