Pocikávanie sa 3,5 ročného dieťaťa v škôlke

zukana
24. okt 2014

Ahojte, Mám taký problém, syn je od 2 rokov bez plienky. V januári sme ho dali do škôlky, to mal pár mesiacov pred 3 narodeninami. A všetko bolo v poriadku.
Teraz v septembri nechcel chodiť do škôlky. Najprv začal štrajkovať s jedlom. Prosto nič nezjedol, iba pil. To trvalo asi 2 týždne. Ale od vtedy zas sa aj 3-4 krát pociká. A to vždy počas spánku. Učitelka ho dá o 12:15 cikať ako posledného o 13-tej ho zobudí a dá znova cikať a o 13:45 alebo o 14:00 je už pocikaný. Neviem si to vysvetliť, lebo doma to nerobí. Vydrží aj celú noc. Chcela som mu dať plienku, ale učitelka si myslí, že ho tým ešte viac pred ostatnými detičkami ponížim, že to radšej budú prať obliečky. K psychológovi zatiaľ vraj nemám chodiť, že je ešte malinký. Učiteľky sú zlaté, nejak im to nevadí. Vedia, že to asi je psychického rázu, keďže min.školský rok to nerobil. Ešte jedna vec - mal tam kamaráta, ktorého už preradili do veľkej skupiny. Cez prázdniny sa na neho veľmi tešil, a aj bol sklamaný že už s ním nechodí do triedy. Zašli by ste k psychológovi???

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarinamarkova
24. okt 2014

@zukana super pristup uciteliek 🙂 pocikava sa kazdy den takto? ak nie a je to raz za cas....tak je to ok....ono to pri takomto ustretovom pristupe uciteliek velmi rychlo same aj prejde.
plienku skutocne nie. to by bola pre neho veeeeeelka hanba - to maju pravdu.

pupavka123
25. okt 2014

@fidka79 Preco nechas maleho trapit,si to vyries s tym faganom alebo s jeho matkou,to predsa nemozes nechat tak,chudatko male,ked sa este nevie branit ☹

hausknechtova
25. okt 2014

My sme mali tak isty problem a do dnešnšho dna som nezistila prečo sa mi mala v školke pocikavala ked už chodila do velkačskej triedy a mal ist do školy tak som ju začala brat na obed domov nech sa jej deti nesmeju v septembry mala nastupit do prvej triedy aj nastupila po mesiaci sme ju vratili spet do školky nebola na školu pripravena tiež sa jej tam stalo že jej cvrklo a deti sa jej začali smiat tearz chodime do školky sice len doobeda lebo nemaju pre nu posielku a uz je velka aby tam spala ale co sa tika pocikavani nic ani cvkanie.Psychyka dietata je strašne zložita možno mu vadia ine deti ktore nepozna alebo učitelka spytaj sa ho prečo to robi a kedsa nedozvieš pričinu skoč kludne psychologovy ved to neni hanba

zukana
autor
25. okt 2014

@fidka79 to je mi ľúto.

zukana
autor
25. okt 2014

@katarinamarkova Práveže často. aspoň teraz v októbri. V septembri prvé dva týždne OK: Potom začal štrajkovať, asi 2 týždne nejedol. a odvtedy už síce papká, ale sa pocikáva, napr. posledný týždeň 4x. Teda len v pondelok ma nečakal balíček. priemerne 3x do týždňa je pocikaný.

zukana
autor
25. okt 2014

Ďakujem vám všetkým, je to naozaj ťažké. S dcérkou sme nemali vôbec problém. Od septembra mu zobrali kamaráta do velkárskej skupinky, určite aj to na neho zapôsobilo. V piatok sme mali aj besiedku so starými rodičmi. Ani recitovať nechcel a všimla som si, že nazačiatku keď tam bolo ešte veľa ľudí, tak bol taký zdržanlivý, len pri nás sa motal. Potom jak začali odchádzať sa uvolnil a začal sa hrať. Nieje to tak, že by nemal kamarátov, aj teraz má 3-4 chlapcov, s ktorými sa hráva a ktorých aj spomína. Len ten jeden mu podľa mňa chýba. A ešte sú tam samozrejme aj nové detičky, čo plačú a to aj učiteľka hovorila, že niekedy ten plač staršie deti zle znášajú. Tak ak utíšia nové detičky, si ho zvyknú pritúliť. Keď sa ho opýtam, prečo to urobil, tak nepovie nič. A keď mu poviem, že sa to nepatrí, tak povie že " sa patlí cikuškať do posielky". Už mu to ani nepripomínam, aby som ho zbytočne nenervačila. Dúfam, že sa s tým časom zmieri. Ale asi skúsim aj tú psychologičku.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz