Plienky - nočná mora

daniela87sk
1. sep 2023

Dobrý deň, syn mal teraz v lete 3r, cez deň nemá plienky ale dávam ho každú hodinu cikať. Sám sa nepýta iba veľmi výnimočne. O kakani ani nehovorím to máme každý deň do nohavíc, aj keď sedí na serbliku nevykaka sa, párkrát sa mu to podarilo ale inak nič moc. Od pondelka ide do škôlky a ja už teraz mám z toho nočné mory. Vraveli mi v škôlke že chodia každú chvíľu s detičkami na záchod ale aj tak čo ak sa nenaučí pýtať a vyhodia ho 😭. Je šanca že by sa to ten prvý mesiac v škôlke nejak naučil? Asi bude mať aj väčší rešpekt pred učiteľkou.

hipuska
1. sep 2023

@daniela87sk vôbec sa nestresuj. Stiahne ho davová psychóza. Bude mať možno nehody ale vôbec by som to neriešila. A pred učiteľkou sa tiež tvárila, že pocikal sa? Nevadí. Akurát pribal veci na prezlecenie

deti95060810
1. sep 2023

kvôli pocikaným slipom vyhadzov z mš? som ešte nepočula....

slavomira236
1. sep 2023

@daniela87sk tak ked ho davas ty na nocnik kazdu hodinu tak este nieje odplienkovany. Ono je ine ked chodi sam a sem tam nestihne napriklad stiahnut gate a usadzat ho na nocnik ako 2rocne dieta. Oni chodia s detmi naraz na wc ale nie zas kazdu hodinu. U nas isli naraz po ranajkach potom ked isli von ked sa vratili z von po obede po spanku. V skolke si hovorila ze ho na nocnik davas stale ty?

daniela87sk
autor
1. sep 2023
oslo1
1. sep 2023

Kazdu hodinu je Vela cikat, zarabas mu na zdravotne problemy. Kazde 2-3 hodinu je optimalne.

simona20201309
1. sep 2023

@daniela87sk treba ešte počkať kým dozrie 😀
Nestresuj dopredu. Uvidíš ako bude. Naozaj chodia s deťmi cikat každú chvíľu.
Mne príde trosku divne aby sa tak veľké dieta pokakavalo. Po psychickej stránke je v úplnom poriadku? Možno by som sa poradila s obvodný lekárom, či neodporúča nejaké ďalšie vyšetrenia.

@deti95060810 tak samozrejme ze ho môžu preto vylúčiť. Naozaj prezliekanie každý jeden deň ocikane a pokakané gate v MS je dôvod na prerušenie dochádzky.

pehavcek
1. sep 2023

@daniela87sk Tiez mi napadlo, ze ho davas na nocnik velmi casto.Nehody ku tomu patria.Prestan stresovat lebo to na neho prenasas.My sme ho chvalili a ked bola nehoda tak nevadi.vsetko v pohode a s usmevom. Moj isiel do skolky rok odplienkovany a bez uz niekolko mesiacov bez nehod a prve tyzdne v skolke sama nehoda.Uciteljy z toho vedu nerobili a ani my.

strapec
1. sep 2023

Och a to čo ste robili do teraz 🙈 nám akurát tento týždeň na rodičku povedali, že neodplienkované deti žiaľ budú vylúčené, čo je pochopiteľné, keďže na 23 detí sú 2 učiteľky a tie nemajú šancu riešiť niekoľko pocikávajúcich sa deti, alebo ich prebaľovať, bežne zdravé 3 ročne dieťa by toto už ozaj malo ovládať

kiki68
1. sep 2023

@daniela87sk Tak budete riesit inu skolku, ja som skolku tohto typu odmietla. Ale nakoniec to islo u nas behom tyzdna. Ja by som pockala co sa bude diat. Kolegyna ma napr 4 rocneho s plienkami a co ma robit. Je uplne normalny inak.

jaskolka
1. sep 2023

@daniela87sk upozorniť učiteľky, v škôlke ich dávajú na WC pravidelne, aj sa pýtajú ich. Pokiaľ dávaš ho stále na nočník ty a on sa nepýta, neupozorni nijako, ze potrebuje cikať, kakat, tak bohužiaľ, nie je ešte odplienkovany. Princíp je totiž v tom, ze dieťa musí samo signalizovat potrebu a vedieť to aj istý čas "udržať".
Jedine upozorniť, skúsiť, možno mu pomôže, ze bude vidieť iné deti, akoby potiahnu ho v tom, no ak skutočne to nebude dlhší čas fungovať, tak áno, je možné, ze ho vylúčia, ak majú podmienku, ze dieťa musí byť plne odplienkovane.

slavomira236
1. sep 2023

@strapec do 10tej jedna ucitelka tak pochybujem ze bude chodit kolo autorkinho doetata a davat ho stale na zachod

strapec
2. sep 2023

@kiki68 4 ročný s plienkami, pokiaľ je v poriadku ako píšete tak zrejme je kolegyňa pohodlná ho odpoienkovať, lebo veď čo si budeme hovoriť je to na nervy zo zaciatku, ja si osobne neviem predstaviť tak veľké (zdravé) dieťa v plienkach a prebalovať 🙈

prasiatko30
2. sep 2023

U nas ked deti zacnuchodit v3r do skoly tak musia byt odplienkovane, co je viac ak sa nahodou dieta pocika/pokaka volaju rodica aby ho prisiel prezliect - to by si sa nachodila😰

slavomira236
2. sep 2023

@prasiatko30 moja isla ako 2,5 rocna trieda bola od 2do 2,5 rokov a vsetci museli byt bez plienky. A chodit same na zachod ked im trebalo. Nikoho sa nepytali ucitelky ci mu treba

prasiatko30
2. sep 2023

@slavomira236 no ved v tych 3r by to uzmali zvladnut ale existuju deti co s tym maju problem co uz, nie vsetci idu rovnakym tempom. Len ako hovorim unas ak sa nahodou aj stalo, ze sa niektore z deti pocikalo ucitelky neprezliekali, normalne volali rodicom a podte si prezliect dieta 🤦🏽‍♀️ takze fakt ti rodicia kmitali aby to dieta uz bolo odplienkovane pripadne museli byt v pohotovosti alebo mat niekoho v zalohe v pripade nudze

daniela87sk
autor
2. sep 2023

Ďakujem všetkým za názor, aj keď hovoriť že dieťa nie je ok keď ma čerstvé 3e a plienky je odvaha ale fajn beriem. A dr som konzultovala. Áno tabuľkovo dieťa v 3r by nemalo mať plienku avšak do 5r je to ok a stáva sa to aj u zdravých detí.na však nezaujíma ako to chodí v škôlkach. Zaujíma ma či je tu mamička ktorá mala podobný problém a dieťatko sa v škôlke s cikanim a kakanim "zabehlo". Syn vydrží nepocikat sa ak 4h. Len sa proste nepýta. Prosím už to to radšej nekomentuje.

strapec
2. sep 2023

@daniela87sk viete ono to bude závisieť od učiteliek, dajte tomu šancu a uvidíte ako to pôjde, možno vám práve v škôlke poradia nejakú vychytavku, veď už tam zažili určite všeličo, no a ak zvážite súkromnú tak ozaj zisťujte referencie, aby ta starostlivosť ozaj bola dobrá a nenechali vam dieta s hovnom v pančuchách pol dňa ako mojej švagrine 😑

kiki68
2. sep 2023

@strapec nemyslim, skor ta skolka kde je je taka, ze oni proste ignorovali tie signaly a aj mamu. Ako ma ona odplienkovat dieta, v Rakusku idu deti v 1,5-2 rokoch do skolky, ako do jasli a potom do vacsej skolky. A ked maju tam na haku a radsej prebalia ako prezliekaju, tak s tym ta mama tazko pohne. Moze teda ostat doma bez poistenia a stratit pracu. Nemyslim, ze je to jej chyba. Ta skolka je v okoli dost ziadana, ale proste nejake uzasne to tam nie je. Zial tu je taky pristup, ze ked sa dieta nevie vylozene samo pytat, oni ho motivovat nebudu. Co je dost blbe. Ale tak mame tu vela deti v takom veku este s plienkou. Nemusi to byt nic zle

bluka2
2. sep 2023

@kiki68 ja som odplienkovala pocas rakuskej skolky v 2,3 r. a v pohode pomohli. Ale teda tyzden som si ju nechala doma na trening. Zalezi fakt na akych ludi narazis

kiki68
2. sep 2023

@bluka2 Lenze to as v jej pripade neda, ona robi do 18/22:00 , za tie dva dni medzitym to moc nejde. U nas teda napomocni nie su, az v tej velkej skolke to vyzera, ze naozaj pojdu na vec ako sa patri. Ona je z toho nestastna, ze ju vzdy milo poslali kdesi do kytek

mikadooo
3. sep 2023

@daniela87sk neboj sa, ja som mala dve deti, ktoré mi cikali kakali do plienky. V škôlke jednoducho nebola šanca, pani učiteľka je autorita, nie ako mamina a naozaj chodili na wc stále a príkazom 😁. A okrem toho aj tak každý deň som na skrinkách videla "balíčky" pocikaného prádla. Alebo aj rovno s posteľným. A nikoho z tých detí nevyhodili 🙂. Oni s tým rátajú, že tie detičky sú všelijako ne-odplienkované... 😉.