Plienka do škôlky

3. okt 2023

Ahojte,
Syn mi chodi do czudzojazycnej skolky, kde sa nevie vypytat na zachod. Preto mu dvaam na tie 3 hodiny plienku. Doma mi uz cca 3-4 mesiace cika do zachoda. Avsak, odkedy mu davam plienku do skolky, tak uz aj doma sa stava, ze s ami pocika... Aj ked opakujem, ze doma mame zachod, v skolke plienku.
Skusali sme raz v skolke bez. Abol pocikany. Ucitelky si to samozrejme "nevsimli".

Ako este uspesne mu vysvetlit? Ma 2,5r.

trgypadl
3. okt 2023

Nedavaj plienku, v skole to postupne pochopi, ucitelkam vysvetli

pralinka25
3. okt 2023

a keby si aj doma pouzivala vyraz ktory sa pouziva v tom jazyku ktory pouzivaju v skolke? nauci sa to a bude to jednoduhsie.

anjelicek26
3. okt 2023

Naucit ho jedno slovo *zachod* v danej reci snad nemoze byt taka drama.. Ta plienka ho len dopletie...plus popros ucitelky,nech ho obcas poslu alebo odvedu cikat...

lulu0123
3. okt 2023

Nedavaj plienku v ziadnom pripade.Uplne ho tym pleties.

autor
3. okt 2023

Lenze mi ho ocikaneho zobrali aj von, tricko zo spodu rozopnute.... Proste... Ucim ho jasne, ale aj moj si ide za svoje, ako keby naschval. Ja uz fakt neviem, co mam robit. Ked ideme domov, plienka je pocikana, a pyta sa piskat, tak piskame cestou zo skolky do krikov. 🫠

babulkomale
3. okt 2023

To ste v zahranici? Ci cudzojazycnu skolku uprednostnis pred kvalitou? To co su za ucitelky ze ho vezmu mokreho von? U nas sa prezlieka aj nahradne tricko ked sa spoti...nonsens.

januska12323
3. okt 2023

Naučiť vypýtať alebo zobrať pani učiteľku za ruku k záchodu snáď nemôže byť ťažké. Otázne je aký majú oni postoj k plienkam.

anjelicek26
3. okt 2023

Autorka *docikaneho mi ho zobrali aj von* vies ako? Ze sa nedocikal az vonku a nic nepovedal kym isli dnu?

martul
3. okt 2023

Má 2,5 roka preboha. Je malý. Ty mu robíš akurát tak dobrý chaos v hlavičke, chúďa dieťa.

simona20201309
3. okt 2023

Nemala si mu dat plienku. Toto sa naozaj neodporúča. Urobila si veľkú chybu. A ako zvláda škôlku? Koľko majú v triede deti že si to nevšimli? Je podľa teba skolka nutná? Ešte je maličký

lilizzachy
3. okt 2023

On to nerobí naschvál, proste je ešte malý. Hlavne by som riešila učiteľky, že si nevšimli pocikane dieťa, nechali ho takto aj vonku. Čo je to za starostlivosť? A mali by s nimi na wc chodiť pravidelne...moja keď nastúpila učiteľky mi hovorili že chodia so všetkými deťmi v určitých časových intervaloch na wc. A aj keď sa stala nehoda, prezliekli ju, vždy mala aj má náhradné veci v skrinke. Prípadne zisti ako oni komunikujú potrebu na wc a uč ho takto aj doma. To že si mu dala plienku nie je podľa mňa katastrofa, veľa detí funguje dlhší čas tak že doma bez plienky, mimo domu s plienkou aj moja tak bola dlhšie. Katastrofa je podľa mňa skôr že ti donesú pomočene dieťa a ešte s ním takto boli aj vonku . Ako si potom všímajú tie deti? A ďalšia vec, je dieťa pripravené na viacjazyčnu komunikáciu? Možno sa cíti neisto, že im nerozumie a tým pádom ani nechápe čo má robiť, ako sa pýtať na wc a pod. Takže pouvazuj aj nad tým, či je pripravený na takúto škôlku.

autor
4. okt 2023

Ach, strasne rozmyslam, co mam robit... Dnes som mu plienku nedala. Pani ucitelka povedala, ze dnes pekne cikal do wc, ziadna nehoda. A odisla. Tricko opat rozopnute zo spodu, a pocikany. Ja nechapem.
Povedala este, ze kazdu hodinu chodia spolu na toaletu.

januska12323
4. okt 2023

Ako tričko rozopnute zo spodu? Myslím, že táto škôlka je nad jeho sily a spolupráce učiteliek.

lulu0123
4. okt 2023

Ake tricko zospodu,myslis bodynko?Ja by som dala normalne tricko a spodky a nohavice,ktore si vie sam stiahnut a ist na wc.Nepocika sa aj preto,ze sa nevie sam vyzliect?Ale ze si ucitelky nevsimnu,ze je pocikany je fakt divne.To nie je normalne.

autor
4. okt 2023

@januska12323
@lulu0123 nie nie, on sam nevie... Doma vsetko robime spolu. Ucitelka mu urcite pomohla prvykrat, lebo to bodynko ano mal rozopnute a trcali vonku, nie v nohaviciach. 😏 Ale neviem, kedy sa stihol pocikat. Ach, som smutna. Uz s ami pyta doma na toaletu, a nie ze chcem piskat. Mozno sa hanbi alebo neviem, co sa deje. Moze aj zo stresu? Ja som ho odplienkovala inak za 2 dni. Aj cikanie aj kakanie... Je mi ho luto. S detickmai sa ale citi fajn.

letfenixa
4. okt 2023

@autorka do škôlky nedávať body, dieťa už ma byť samoobsluzne. A naozaj mu nedávaj plienku.

januska12323
4. okt 2023

Nedávaj mu body keď si to nevie dať dole. Na prvé cikanie mu to asi učiteľka rozopne a potom už má chodiť sám. Neverím, že ho pocikaneho zoberú von. A keď bude pocikany pri odchode upozorni učiteľky, na tento účel majú v skrinke veci na prezlecenie.

autor
4. okt 2023

@letfenixa skusim zajtra obycajne tielko