Co su teraz jesenne prazdniny to plati aj pre predskolakov? Ci oni musia ist?
@drobcek26l syn bol doma cely tyzden, tak som nevedela, az v nedelu som prisla na to, ze skolaci maju prazdniny, v domneni, ze aj predskolaci maju, som ho nechala doma a neoznamila teda nic, a vcera ako som isla z prace som videla ako chodia skolkari. Tak neviem ci ho mam dnes odhlasit, alebo prazdniny platia aj pre predskolakov.
Zalezi na tom, ako u vas funguje skolka. U nas je napriklad skolka spolena so skolou, takze aj skolkari su doma. Avsak v meste co viem, skolky ficia dalej.
Záleží od škôlky, u nás funguje skolka normálne cez každé prázdniny, okrem štátnych sviatkov a vianočných prázdnin
U nás robili predbežný záujem. Ak sa nazbieralo dosť škôlkarov /aspoň minimálny počet/, tak prevádzka funguje. Museli sme sa podpísať do kolónky, či bude alebo nebude chodiť. Ja som našu napríklad nedala.
@tehotna40 fungovat dobre, ale ze ci to je teraz povinne tam ist, lebo predskolaci maju povinnu dochadzku. Ale ci ak su prazdniny maju aj oni.
Skolky nemaju oficialne prazdniny tak ako skoly. U nas bolo treba riadne dieta odhlasit. Teda vzdy sa dopredu zistoval zaujem a podla toho riesili triedy. Vela deti zostalo doma, kedze aj starsi surodenci boli doma.
Tak u nás majú prázdniny ale aj chodia deti do škôlky do zmiešanej ze ich pospájali ako každý rok sa opýtaju ci dieťa bude chodiť alebo nie je to spravene keď nemajú kde deti dat rodičia tak sú deti v zmiešanej triede čiže prázdniny platia u nás pre všetkých ale o tomto informujú učiteľky a podpisuje sa papier ci dieťa bude chodiť alebo nie
Autorka ... "povinnú ako povinnú". Zavolaj do škôlky a odhlás ho. Prázdniny sú väčšinou ošetrené podľa vnútornej smernice podľa záujmu rodičov. Väčšinou letné, ale zvyknú byť aj jesenné, či jarné.
U nás je škôlka otvorená, ja som našu predškoláčku normálne odhlásila a uviedla som ako dôvod rodinné dôvody.
Samozrejme ze povinná neplatí na prázdniny, zas treba troska sa aj zamyslieť. Ide tu o prípady kedy by dieťa dlhodobo chýbalo bez ospravedlnenia.
samozrejme vsak aj skolaci maju prazdniny. U nas sa napr zapisovalo v skolke kto chce dieta dat do skolky, ale to je kvoli rodicom ktory musia ostat v praci, niezeby tam mali deti povinne byt.
Škôlka nemá prázdniny, keď je záujem je otvorená a dieťa musí ísť alebo ho ospravedlň.
Rodič môže v materskej škole ospravedlniť 7 dní. 😉
Mame v skolskom poriadku, ze pocas prazdnin nie je povinna dochadzka pre predskolakov. Tiez zistovali zaujem,ale bola aj havarijna udalost v skolke, tak nesiel nikto.
Predskolska je sice povinna. Ale kazda skolka funguje podla svojho rezimu.
Aj skoka je povinna a skolaci prazdniny maju…
prazdniny platia pre skoly (zakladne, stredne). Materske skoly termin prazdniny nepoznaju. Max. tak zatvorene z organizacnych alebo technickych pricin.
Ako iste vies, dochadzka predskolakov je povinna, cize kedze si ho nedala, nech uz bol tvoj dovod, resp. domienky akekolvek, budes ho musiet ospravedlnit.
Chybanie/ospravedlnenie predskolakov z dovodu prazdnin u nas nikto neriesil - hlasil sa zaujem, kto pride a podla toho bola otvorena "zberna trieda" alebo zavreta ms. Stravu si zvacsa treba odhlasit
Sú to 2dni,takže stačí ospravedlniť z rodinných dôvodov.Az nad 7pracovnych dní ospravedlňuje lekar
Nemusia, majú aj oni prázdniny