Prosim ako maju zabezpeceny pitny rezim.v skolke ?U nas si deti nosia svoje flasky a vraj teraz v zime ich maju odkladat do skrinky cize kazdy den vylievam caj.Pije len ked maju stravu v jedalni.Mam pocit ze to je kv.tomu aby sa nepocikavali.Ale vela deti si do skrinky neodbehne ked je ta flaska tam..
Pitný režim má byť aj v kuchynke v triede, každý vlastný pohárik a pani učiteľka nalieva podľa potreby.
@prechadzka akože myslíš, že im schválne nedávajú z tých fliaš piť aby sa im nepocikavali?
U nás majú kúpeľňu vedľa triedy, ak sú deti smädné, idú si napustiť vodu (každý má svoj pohár). Predpokladám, že sa spýtajú učiteľky, či môžu, ale nemyslím, že by s tým bol problém. Plus pijú to, čo majú k jedlu (voda, čaj, mlieko)
@prechadzka mimo tekutin k jedlu u nas maju v triede taky pultik, tam maju pohare, kazde dieta ma svoj pohar, maju tie automaticke capovacie stanice nastavene tak, ze voda natecie len do cca 1/4 pohara, aby sa deti nepooblievali. ucitelky velmi baziruju na pitnom rezime, detom pitie prizvukuju, vodu ponukaju. dcera to totiz praktizuje potom aj doma- chodi a opakuje "pod sa napit", "este sa napi", atd. moja dcera ma zdedene kruhy pod ocami po mne, ktore sa pri nedostatocnom pitnom rezime velmi zvyraznia. ak by malo pocas dna pila, vecer by to bolo doma extremne viditelne.
A čo myslíš koľko toho tvoje dieťa vypije? Ráno pije doma, po príchode do škôlky sa môže napiť z flaše na desiatu im dávajú piť, potom idú von, opať sa dieťa prezlieka a má k dispozícii čaj zo skrinky, prídu z vonku - je obed - nápoj k jedlu spánok olovrant opäť aj nápoj, sú vonku kde sa hrajú - opať sa prezlieka a môže piť čaj zo skrinky.....flača s čajom je upne zbytočná, napije sa z nej 2-3glgy.....neboj sa tvoje dieťa smädné nie je.....
Vlastne flase a napoje maju z hygieny zakazane. Okrem napojov v jedalni co maju k jedlu, maju v triede oznacene hrnceky a dzban vody a ucitelky dohliadaju na pitny rezim.
Ved maju desiatu obed olovrant vzdy s napojom a k tomu vzdy pultik s napojom a pri nom pohariky kazdy so svojou znackou.
U nás majú fľaše v triede na stolíku na to určenom… skúsila si sa o tom baviť s učiteľkou? Že tvoje dieťa tým pádom málo pije… skúsila by som začať tam.
@nikiki29 urcite ano ...ale preto sa pytam ako to je na ichych skolkach ...omg
@mogaa Rano nepije max si chlipne z caju a ideme do skolky.V triede nemaju ziadne pohare s vodou .Nebojim sa a len sa informativne pytam...🤦♀️
Fľaše z domu zakázané.
V triede voda alebo čaj, každý má svoj pohár, napije sa kedy chce + nápoj k jedlu v jedálni