Pitný režim v škôlke

26. sep 2024

Ahojte, máme dieťa v škôlke kde si nenosia fľaše s vodou (ani nemôžu). Ale máme problém že dcéra tam malo pije a je smadna. Napríklad keď prídu z ihriska/dvora/prechádzky pred obedom a niektoré deti sú smadne, nedajú im piť. Vraj aby potom zjedli obed a nemali plne brucho vody. Čo chápem ale príde mi to aj tak zlé. Veď keď raz je vybehane vyblaznene dieťa tak smadne, tak mu ani nebude chutiť jesť ak sa trochu nenapije.
Dostávajú piť len k desiate, obedu a olovrantu. Vždy deci vody/čaju/džúsu/mlieka. Ako to je u vás ? Teda zaujímaju ma škôlky kde si deti nenosia fľaše

ibrunova
26. sep 2024

Fľaše tiež zakázané. Vždy von mali poháriky, kto bol smädný, naliali mu vody a napil sa, aj mimo jedál.

autor
26. sep 2024

@ibrunova to v lete aj u nás ale len tak počas horúčav

kavasmliekom
26. sep 2024

Tak treba povedať učiteľke, že jej majú poskytnúť aspoň čistú vodu. U nás môžu piť kedy chcú. Tiež mali fľaše len v horucacach.

januska12323
26. sep 2024

Vedľa triedy je kuchynka kde majú každý vlastný pohárik a krčah pre všetkých s vodou alebo malinovkou, vodou so sirupom, čajom. Dieťa povie, že je smädné alebo sa učiteľka opýta a naleje do pohárika. Pred obedom už len čistú vodu aby aj jedli.

katesocka
26. sep 2024

Vedľa triedy majú u nás kúpeľňu/umývadlá, kde majú aj každý vlastný pohár a môžu si ísť napustiť vodu a napiť sa kedy chcú.

beata_k
26. sep 2024

V jednej skolke mal flasu, v druhej taku nadobu ( slon), pohare a neobmedzeny pristup. Velmi podivna skolka ta vasa, branit detom v pitnom rezime.

autor
26. sep 2024

@kavasmliekom práveže som povedala, pýtala som sa či sa deti nemôžu pred obedom napiť alebo to dcéra len nejako zle pochopila. A učiteľka povedala že nedovolia (ani čistú vodu) aby potom jedli obed. A že nebude robiť výnimku jednému dieťaťu.
Ale mne sa to zdá dosť divné. Veď sama ak som riadne vysmadnuta po behaní po vonku tak sa napit proste musím a keby sa nenapijem a niekto mi rovno dá obed tak som z toho na nervy

ariannazara
26. sep 2024

Naši majú také kde je voda-otocia si kohútik a každý sa napije kedy chce

januska12323
26. sep 2024

Opýtaj sa aj pani riaditeľky.

autor
26. sep 2024

@januska12323 ucitelka je aj zástupkyňa riaditeľky a ony sú zajedno vo všetkom. Všetky takéto veci. Takto to majú všetky triedy v škôlke tak si myslím že práve na "príkaz" riaditeľky

earlgrey
26. sep 2024

A toto nebolo odkomunikované pred nástupom do škôlky? My sme mali rodičovské cez prázdniny a tam bolo ohľadne pitného režimu spomenuté, že si môžu doniesť fľašu ale len s čistou vodou ale taktiež, že majú k dispozícii pitný režím v triede. Čistú vodu a čaj bez cukru a kedykoľvek si môžu vypýtať. Fľaše sú dovolené len preto, lebo mali skúsenosti, že deti nechceli piť z poháraz len zo svojej fľaše...a fľaše im aj pravidelne dopĺňajú vodou, keď idú von, fľaše si berú so sebou, dokonca aj na dvor, do takej veľkej nádoby a pijú kedy chcú. Podotýkam, že nie každé dieťa má fľašu ale prístup k vode má.
To za celý deň dávajú deťom 3 deci vody?

autor
26. sep 2024

@earlgrey bolo, povedali že fľašky nosiť nomusia, že tam pijú všetci kolektívne naraz z pohára a plus keď si dieťa vypýta. Akurát že realita je taká že keď si vypýta tak nie vždy dostane. Ja chápem keby odmietnu ak dieťa vymýšľa a pýta 7x po sebe lebo nechce spať napr. Ale ak pýta lebo je smadne po prechádzke tak aspoň trochu vody dostať má a nie odpoveď "napijes sa z polievky"

mclissa
26. sep 2024

U nas maju k dispozicii vodu a mlieko pocas celeho dna.

earlgrey
26. sep 2024

@autor
Je to divné a hlavne smutné, že takto obmedzujú deti. Ja sa vlastne už ani nečudujem...čo som ja všetko videla v škôlke, tak som názoru, že mi to skôr príde ako vojenská príprava 🫣 Ale moje dieťa je spokojné, takže som už veľa veci prekusla...

mclissa
26. sep 2024

@earlgrey ja sa ani nedivim, ze tam vacsinou deti nechce chodit. Ani, ze tam placu. Nevedia to vyjadrit, povedat, co im tam vadi a davaju to najavo placom.

gabikaa96
26. sep 2024

U nás má byť v skrinke fľaša s čistou vodou na dvor,a v triede má každý svoj pohárik a majú nádobu s vodou alebo čajom,malým deťom napustí pani učiteľka a väčšie deti ako aj moja dcéra si napustí sama.

4stanka4
26. sep 2024

U nás majú v triede tacku s plastovými pohármi na ktorom ma každé dieťa svoju značku a keď sú smädné len povedia učiteľke a ona im naleje vodu z džbánu

zuzanaete
26. sep 2024

Daj dcere flasku do skrinky, nech sa napije, ked idu von a ked pridu. Alebo tlacit na ucitelku, ze ma povolit detom pit podla potreby. Ak by nepomohlo, tak by som pisala staznost na zriadovatela, kedze ani u riaditelky nepochodite. Ved toto je tyranie nedat vodu.

autor
26. sep 2024

@zuzanaete majú zakázané mať v skrinke vodu

letfenixa
26. sep 2024

@autorka tak na tom opakovane trvaj, aj písomne.

traktor
26. sep 2024

Fľaše zakázané lebo.. Celý deň majú deti k dispozícii džbán čistej vody, džbán čaju v triede a aj pri pobyte vonku, ktorý sa dopĺňa a majú svoje označené poháre .. Plus v jedálni v rámci stravy podľa jedálneho lístka buď čaj, mlieko, džús a pod.

zuzikboc
26. sep 2024

U nás sú fľaše tiež zakázané, ale každé dieťa má na tácke svoj pohárik, kedykoľvek počas dňa mu na požiadanie učiteľka naleje z džbánika vodu. Plus majú nápoj ku každému jedlu.

pohodacka03
27. sep 2024

Kde chodia moji, ma kazde dietatko svoj poharik a pani ucitelka im naleje z dzbana vodu+ k jedlu nieco+ ked idu von tak maju flase. Ked pridu z vonku, tak musia byt tie deti smadne 😏

cezpat
27. sep 2024

U nás v škôlke v triede majú takú nádobu s vodou, pri nej má každé pohárik. Keď je niekto smädný, môže si načapovať vodu kedy chce a koľko chce. Okrem toho, vždy k jedlu dostanú čaj, mlieko...