Dievčatá, mám jedine vyše trojročné dieťa, snažím sa ho vychovávať rešpektujúco a ozaj sa mu venujem, zapajam ho do domácich prác, aj v záhrade, je pracovitý, tichy, uprace si hračky...no je panovacny....všetko chce robiť podľa svojej vôle, v štýle ja-sam, dnes sme šli asi hodinu v aute a nechcel si dať dole šál po pol hodine som mu ho zložila a reval až cestou domov, prosto som vedela že potom vystúpi na chladný vzduch a nechcela som aby sa zbytočne spotil....ja už závidím tým čo majú deti čo si dajú ľahko povedať, no vzbura pre každý šál a čiapku, iné auto ako práve to čo chce. ... 🙈🙈🙈🙈.... po presne roku je na mňa už dosť, zmení sa to??
Myslím, že má obdobie vzdoru : " ja sám " a zvyčajná odpoveď na všetko : "nie". Treba to vydržať s láskou a trpezlivo...🙂 držím palce
presne mam doma to iste 🙂 teraz ma 4 a trosku sa to zlepsilo
Ale ved to je normalne! Normalne dieta, s normalnym obdobim.. co moze, treba ho podporovat, aby robil sam. A hlavne, nech aj trosku nesie dosledku svojho spravania! Jasne v ramci bezpecnosti, to ano..
Treba davat na vyber, aby dieta malo pocit, ze sa rozhodlo same. Das si sal dolu sam, alebo ti pomozem? Pojdeme pesi alebo autom? Pojdeme najprv do obchodu alebo na ihrisko?
Ked chce sam nech robi sam …mas uplne normalne dieta .
Moja bude mat 3roky ,minule vonku 7st ona Nechce bundu.nedala si povedat je zima .chod bez bundy sak sa zbadas .o 5 metrov dalej. Mama zima🤣🤷🏼♀️
A uz nevymyslala😂
Okolo 3 rokov zacinaju mat deti vlastnu hlavu a ak si doteraz mala dobre neplacuce dieta, tak jeho spravanie ti moze prist ako sok. Normalne deti bezne revu cele hodiny od narodenia az cez tie 3 roky kedy sa im buduje ego. Musis vydrzat. Je vynimocne malo deti ktore si daju povedat - vsetky bojuju, revu a zlostia sa. Je to bezny prejav. Ak teraz dieta zisti, ze povolis ked bude revat a robit hluposti - tak mas o zabavu na dalsie roky postarane 👹👹 Zozere ta zaziva 🤣🤣
@simsalabim na ihrisko! A potom uz ziadny obchod nebude😁
@sapetka Ale bude. Teda bol, moji su uz velki. Kupim ti dzusik alebo nanuk? 😅
Mam z tvojho prispevku zly pocit. Ten opis sedi tak na 30 rocneho chlapa, nie na 3 rocne dieta - zapaja sa do domácich prác, aj v záhrade, je pracovitý, tichy, uprace si.
Velmi mi to pripomyna vychovu z minuleho storocia kedy deti museli posluchat na slovo a cenilo sa najma to ze boli pracovite.
Bojuje s tebou o kazdu ciapku, lebo ho nenechas rozhodovat. Ponukaj na vyber veci kde obe vyhovuju tebe. Cervenu alebo modru ciapku. Malinovy alebo jahodovy jogurt. Ked bude mat pocas dna dost vela veci o ktorych rozhodne, tak ochotnejsie prijme tych par rozkazov od teba.
ma 3 roky, vyvija sa mu osobnost a testuje hranice okolia, uplne primerane sa sprava na svoj vek..."ja už závidím tým čo majú deti čo si dajú ľahko povedať" - ja nezavidim...poslusnost sa mozno cenila niekedy pradavno, ale dnes je vyhoda, ked je clovek osobnost, vie sa za seba postavit a premysla vlastnou hlavou...obcas treba nechat dieta pocitit dosledky rozhodnuti - nedal si dole sal v aute, pocitis ako ti bude teplo..dieta potrebuje zazit na vlastnej kozi, nielen pocuvat prikazy