Označenie posteľného prádla v škôlke

dada13288
28. okt 2024

Ahojte, ako ste oznacili postelne pradlo detom do skolky ?
Ja som dala nalepky na vysacky z vnutra. Po mesiaci mi ani nedali vyprat pradlo, ze netreba. Dnes som si vsimla (bola v som vo vnutri triedy), ze dcera ma len cudziu nepremokavu plachtu a moja napinacia nepremokava plachta tam nebola.
Riaditelka mi povedala, ze mam pisat priamo na plachtu velkym dcerine meno. No neviem nestaci to na vysacku pisat ?
Co som sa pytala rodicov, tak kazdy oznacoval meno na vysackach, nikto si nepocmaral priamo plachtu. Minimalne 10 rodicom stratili plachty. Polovici rodicom co sa aj vratili ich plachty boli pocmarane zelenou textilnou fixou.
V instrukciach bolo, ze mame oznacit plachty. Neviem je to bezna prax v inych skolkach ? Dakujem

carrot_apple
28. okt 2024

@dada13288 normálne strojom mi vyšili meno krajčírky na bavlnený kúsok látky a ten som prišila kde som chcela...

pininka1
28. okt 2024

Vieš, ja pracujem v škôlke a bežné sa stalo, že na vysacke boli len iniciály,ty si dala zvnútra nálepku, ako to mala ta osoba to prezliekala vedieť, je to male, v rýchlosti nemáš šancu pri 20 deťoch. Myslím ze plachta na detskú postieľku a ani to prádlo nestojí toľko, aby sa tam nedalo napísať normálne meno, aspoň priezvisko.

euka210
28. okt 2024

@dada13288 normalne som pri vsetkych 3 mala napisane priezvisko na plachte aj oblieckach pri zapinani centrofixou. Ja v tom problem nevidim, musi to byt viditelne, nie niekde vo vnutri. Vacsie deti uz vedia kde si maju dat obliecky kde je ich postielka, ale male to nevedia. A mesiac je dost dlho...u nas 2-3t sa menilo.

dada13288
autor
29. okt 2024

@euka210 mne nedali uz 2 mesiace postelne. Pytala som, nikdy som nemala pripravene ... Neviem ci ja si ju mam vyzliect :D
No nic, popisem si plachtu co uz. Len mi je to cudne, ze pri paplone a vankusi nevadi, ze je napisane na vysacke, to sa nestraca. Ale pri plachtach katastrofa. Hlavne sa stracaju tie nepremokave co uz su dost drahe (jedna 20 €). I ked vysacku mam z vonkajsej strany a je velka a nic nie je potrebne hladat.