Otvorené okná v škôlke pri mínusových teplotách

16. jan 2024

Sú aj u vás v škôlke otvorené okná pri mínusových teplotách ? Áno viem že pred 100 rokmi v jasliach dávali deti spať von do mrazov len v perinke , ale doba sa zmenila a deti sú náchylnejšie na prechladnutie, keďže domacnosti sú väčšinou prekúrené atď, takže s týmto argumentom ani nemusíte začínať.
Viem , že asi vetrajú práve z dôvodu rozšírených bacilov, ale ja som včera dala do škôlky zdravé dieťa preliečené antibiotikami. Do triedy išiel v mikine práve kvôli tomu, že sú otvorené okná , poobede ju samozrejme už na sebe nemal , v triede cca 18 stupňo. Dnes to isté , ale samozrejme už so soplami… je to tak v každej škôlke prosím?

pribinak
16. jan 2024

Off topic, ale ako vieš že v triede bolo 18 C

beata_k
16. jan 2024

V skolke maju pohybove aktivity. V tej bunde sa musel spotit. Zrejme preto ju mal dole. A ano, vetraju priebezne. Si si ista, ze bolo 18 stupnov?

veklipo
16. jan 2024

Ver mi, skôr ochorejú, keď sa nebude dobre vetrať.

pininka1
16. jan 2024

Áno, musí sa vetrať, ale malo by sa vtedy poriadne prevetrať ak deti nie sú v miestnosti. Poznám ale aj také pani učiteľky a ani sa tým netaja ze otvárajú okná na prezliekajuce sa deti aby ich mali menej v triede

autor
16. jan 2024

@pribinak lebo v robote mám toľko keď ráno prídem asi pol hodinu, kým sa vykúri a pocitovo tam bolo tak isto. Bola tam proste zima. Doma mame 22

autor
16. jan 2024

@pininka1 no presne na to narážam ale nechcela som to napísať aby ma nezvozili že čo si dovoľujem k učiteľkám.

autor
16. jan 2024

@beata_k ale tak isto sa spotí aj keď je v tričku až nato že potom spotený v tričku pri otvorenom okne hneď ochorie. Úplne beriem to, že treba vyvetrať pred prichodom deti a pred spánkom deti a po obede ich zobrať na čerstvý vzduch ale bola som preňho aj počas dňa keď mi volali , aby som prisla a tie okná majú podľa všetkého otvorené celý deň.

pribinak
16. jan 2024

Silne pochybujem že učiteľku by tam bavilo sedieť v 18 C, tvoje pocity teploty sú úplne irelevantné

Ak je v triede čo i len 15 deri, rýchlo sa vydýcha vzduch, vetrať sa proste musí

pininka1
16. jan 2024

Ja som učiteľka, robila som v škôlke s mohla by som písať báje o tom, čo vedia niektoré učiteľky robiť, samozrejme sú to našťastie len ojedinele prípady. Ale niektorým by som nedala ani krabice strážiť, nie to deti

pininka1
16. jan 2024

@pribinak ja som sedela v 16 stupňoch, lebo sa nonstop kazil kotol a nikoho to nezaujímalo, rodičom bolo odporučené obliecť deti lepsie

beata_k
16. jan 2024

Nespotil by sa. Je lepsie tielko a tenke tricko s dlhym rukavom. Zabudas na jednu vec. Tie deti maju na nohach papucky a tie ich dost hreju. Zima ide od noh a tie maju v teple. Skus ho tak neobliekat aby sa nepotil.

autor
16. jan 2024

@pribinak tak učiteľky tam niektoré majú aj šál a sú v svetroch, takže im asi tiež nebude dva krát teplo

nitka1157
16. jan 2024

Mne sa tiez nepaci ze deti spia bez ponoziek.dcera mi stale vravi ze jej bolo zima ked isla spat aj ked sa zobudila.zacala si pytat hrube pyzamo.tyzden v skolke vydrzi a hned je chora

karolina2121
16. jan 2024

@pininka1 vážne toto niekto robí? A keby aj pochybujem ze z toho dieta v momente prechladne 😂

pribinak
16. jan 2024

@pininka1 ale pointa je inde. Bol pokazený kotol, to nie štandardná situácia, chápeš?

pribinak
16. jan 2024

Sorry, v živote som nevidela učiteľku v našej škôlke so šálom
Opakujem v našej MS

asocial
16. jan 2024

dieta z otvoreneho okna neprechladne, prechladne z virusu ci bakterie, ktore ziska od ineho cloveka.

euka210
16. jan 2024

Vetrat sa musi, pri 25detoch je to nevyhnutne. Ale nie cely den. 18C je malo, norma je tusim 22C. Ja mam skor skusenost, ze v skolke a aj skole je prekurene a straaasne horuco aj na dlhe tricko.

gab1sol
16. jan 2024

Podľa všetkého majú otvorené celý deň, preto tam je zima, subjektívne odhadnuté na 18 stupňov, ale na druhej strane sa synček vyzliekol, resp. bol bez mikiny. Tak asi mu bolo teplo a nepociťoval zimu, inak by sa obliekol, či?

eliska13
16. jan 2024

Tak rýchlo by od včera neochorel, ze by mu hneď tiekol sopel.Aj dosť pochybujem, že majú 18 st
Zajtra sa porozprávaj s učiteľkou moje deti boli zase stále spotené ako mali prekurene

pininka1
16. jan 2024

@karolina2121 no keď je dieťa po chorobe oslabené, a týždeň je vystavené otvoreným oknam keď sa prezlieka do pyzamka tak ver tomu ze ochorie

pininka1
16. jan 2024

@pribinak ja to chápem. Ale keď je pokazený celú zimu tak je to dosť blbé. Dodnes si pamätám ako mi krehli prsty keď som písala na počítači.

mirage
16. jan 2024

@pininka1 toto s tymi uctelkam, ktore otvaraju okna je taka ista urban legend ako kucharky, co si nosia tasky plna zvyskov z obeda domov.

pribinak
16. jan 2024

@pininka1 u nás v škôlke prasklo potrubie a zalialo celé prízemie
Starosta urobil že po 2 triedy rozdelil na základne školy, ktoré prepožičali školské kluby

Rodičia nič? Netlačili na zriaďovateľa?

igrania
16. jan 2024

Ak je dieťa po antibiotikách, má oslabenú imunitu a chytí sa ho prvý vírus, ktorý ide okolo. Nám pediater odporúčal, ak je to samozrejme možné, nechať dieťa ešte pár dní doma.

autor
16. jan 2024

@igrania aj mne to odporučil, ale bohužiaľ nemala som možnosť , som v novej práci a nemôžem ísť hneď na OČR , akože asi by som zo zákona aj mohla , ale nechcem v skúšobnej dobe takéto veci riešiť , som rada že ma prijali ako slobodnú matku na takú pozíciu, ten týždeň na ATB som nejak vykryla s mamkou a s bývalým ale viac sa už nedalo 😕 rada by som ho nechala doma..

matkahelka
16. jan 2024

v nasich jasliach maju 1 vetracku otvorenu cely bozi den bez ohladu na to ci je plus 10 alebo minus 10. v triede je 15 deti, ten vzduch sa tam vydycha za par minut. a ako uz bolo spomenute, deti ochoreju prave z toho. aj keby tam mali 18 stupnov, co urcite nemali, tak deti su nonstop v pohybe. mladsia dcera ma 2 roky a spava denne spanky od narodenia len a len vonku a za tie dva roky svojho zivota este ani nekychla, nemala sople. problem nebude vo vetrani v skolke, ale v imunite tvojho dietata.

thoughtfulweirdo
16. jan 2024

Áno, v našej MŠ mávajú dokorán otvorené okná. Nie, deti sa nesťažujú, ak im je zima, majú veci na prioblečenie konštantne v skrinke. Áno, zdá sa mi to fajn a súhlasím s tým.

autor
16. jan 2024

@matkahelka môj syn tiež do dvoch rokov nebol ani raz chorý a tiež spával iba na balkóne v kočiari.
Bohužiaľ nastúpom do kolektívu sa to zhoršilo. To je asi normálne

zuzinka888
16. jan 2024

Deti su chorlave lebo sa neotuzuju, nevetra sa a hlavne chodia do skolky s chorymi detmi.