Otrhávanie nechtíkov u dieťaťa

micifuzik
31. máj 2010

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Môj syn, takmer 6 ročný si sústavne otrháva nechtíky aj na rukách aj na nohách. On si ich neohryzáva, on si do nich
zadrapkáva, až kým sa mu neurobí na nechte trhlinka a otrháva si to. Už takmer nemá nechtíky. Robí to aj s nechtami na nohách. Hlavne vtedy keď napr. pozerá rozprávku a nemá ruky ničím zamestnané. Inak je to úplne normálne, bystré dieťa. Nemyslím si, že by bol nejak stresovaný alebo mal nejakú traumu.
Ďakujem za akúkoľvek radu.

tinka5
3. jún 2010

Tak na toto by som potrebovala odpoved aj ja.Toto iste zacal robit aj nas syn, len s tym rozdielom, ze ma 3 a pol roka.Poradte niekto!

micifuzik
autor
9. jún 2010

Prosííííííím, nemá s tým niekto skúsenosti?

kofa
10. jún 2010

Len tak náhodou vás čitam a možno by pomohlo na doraz ostrihať nechtíky. Možno......
alebo niečim zamestnať ručičky, ak zbadáte,že už sa to blíži...... 😀

tinka5
10. jún 2010

Nechtíky má ostrihané na doraz, až sa divím, že stále ešte niečo otrhne................. 😉

laila22
15. sep 2012

baby tento zlozvyk mam aj ja uz detstva.. vzdy som si ,,rypcovala,, nechty a robím to doteraz... Samozrejme, ze sa viem ovladat, ked chcem mat nechty pekne do sandalov, alebo trosku upravene na rukach.. Zvacsa si ich orypcujem v strese..
A tento zlozvyk po mne zdedila aj moja mala.. Odkedy nema cumel, tak si zacala ,,rypcovat,, nechtíky na rukách to mala 1,5 roka a robila to pri zaspávaní..a robí to dodnes a pridala aj nozky a ma 4,5roka...☹ Ziaden recept na to asi neexistuje, lebo mna mama napomýnala od malicka a má nervy aj dnes ked vidí, ze to robím a to uz som stará koza 😀
Ale ak má niekto na to recept, sem s ním..🙂

najjulinka
17. sep 2012

Nám to začala robiť Lucinka, ked im zmenili jednu učitelku v školke minulý rok.... Dosť ma to štvalo, lebo toto sa odučiť lahko nedá........ A ona teda ešte aj ked čosi robila, tka furt ruky spolu, lebo jednou rukou si na druhej odrapavala nechty (napr. aj na balete a pod..proste ruky od seba nedala, cvičila len nohami 🤐 )...... a teda ako prišlo, tak naraz odišlo.. nerobí to.. .robila to relatívne krátko.. par mesiacov...... som velmi rada, že prestala......... nie je to nič prijemne mať zlozvyky.....

wikus2006
24. okt 2012

babenky to by zaujímalo aj mňa. Ja som skúsila nalakovať nechty keď spal priesvitným lakom 😅 ale on si ich necmúľa len obtrháva tak mi to nepomohlo vôbec nič.. ☹

kris_tin257
1. sep 2024

Ahojte, obnovujem tému, syn robí to isté, trhá si nechtíky keď zaspáva alebo keď ideme v aute jednoducho vždy keď nemá aktivitu. Nie je nejaký špeciálny lak napríklad ktorý zhrubne ten necht a potom sa nedá trhať? Alebo čo s tým?