Otec nesúhlasí so škôlkou, aj keď ju podpísal

katarina1602
27. jún 2022

Prosím Vás nemáte skúsenosť s niečím podobným? Otec robí zle už dlho so všetkým čo sa dá to sa nejdem už rozpisovať lebo ide mu len urobiť mne zle. Máme problém taký že po prihlásení do 7 škôlok malého vzali do jednej. Otec to podpísal lebo bola dohoda že 3 si dá on v jeho okoli a 4 si dam j čo budú priorita keďže malý je viac času somnou( súdom nariadený styk má otec ). Vzali ho teda len do jednej a to do tej v mojom okolí. Otec zrazu zavolal do tej škôlky s tým že to pn nepodpisoval, potom zrazu že to podpísal ale nebolo tam vyplnené nič a pdoobne. Dnes bol osobne v škôlke, rozhodnutie si neprevzal a aj riaditeľka aj ja vieme že koli tomu aby mu ho poslala postou. On si ho prevezme až na 18 deň a odvtedy má 15 dni na odvolanie. My môžeme podávať na súd aby rozhodol o tomto v predbežnom opatrení až je das on odvolá ale to už bude pól augusta a súd rozhodne až do 30 dni. No to už bdue dávno nástup do škôlky a tým pádom malého vyradia a nebudú nanho čakať. Neviem čo mám robiť malý má 4,5 roka a konecne keď ho vzali lebo veď už to nutne potrebuje tak henten hudak zasa ešte aj v tomto ide robiť zle. Ja neviem nemalte niekto radu nejakú alebo skúsenosť či náhodou nerozhodol súd aj skôr. Ďakujem

luccija
27. jún 2022

@katarina1602 tak nech da vypoved a je s nim doma.Ci o co mu ide?k otazke neviem poradit na stastir sme mali vzdy normalnych rodicov.Co poradila riaditelka?

luccija
27. jún 2022

Za mna prihlasku podpisal, ze nebolo nic vyplnene je klamstvo co malo byt vyplnene? nemal nic podpisovat, ked nebolo...syn je prijaty k comu sa chce odvolavavat?Preco vlastne nesuhlasi ma to daleko od domu, alebo chce, aby si s nim bola doma, alebo?

katarina1602
autor
27. jún 2022

@luccija nesúhlasí pretože je to školka kde staviame dom s mojim priateľom, pretože je to školka ktorú som vybrala ja pretože to nieje ta školka ktorú vybral on. Ono aj keby ho vzali do škôlky rovno v meste kde býva on ale vybrala by som ju ja tak asi ani s tým nesúhlasí.. ach neviem čo robiť lebo maly už potrebuje ísť medzi deti

katarina1602
autor
27. jún 2022

@luccija vypoved nemusí dať keďže má ´´firmu “ a nič nerobí.. sedí na riti a občas opraví auto

katarina1602
autor
27. jún 2022

@luccija no neporadila nič pboedala že ak otec vyslovene nesúhlasí že ona ho bdue musieť vyradiť načo mi hneď aj právnička povedala že to proste on musí mat dôvod na to odvolanie a zjavne si ide vymyslieť že to on nepodpísal alebo teda podpísal ale neviem čo tam akože nebolo vyplnené neviem. On sám nevedel pboedat riaditeľke o čo mu ide lebo on len chce zle a zle. Čiže s riaditelkou sme dohodnuté len že keď príde dať odvolanie že mi hneď dá vedieť. Ale to že či bdue čakať to mi nepovedala

deti95060810
27. jún 2022

neporadím.... ale chudák je to poriadny... 🙄

zuzliq
27. jún 2022

@katarina1602 napíš mu doporučený list, v ktorom ho upozorníš, že ak nebude syn prijatý do škôlky, budeš od neho žiadať výživné + 300 eur mesačne na opatrovateľku.
Prípadne rovno podaj žiadosť o zvýšenie výživného s odôvodnením, že znemožnil prijatie do škôlky a preto si k synovi najala opatrovateľku.
Som zvedavá, či ho to bude baviť.

melanta
27. jún 2022

@katarina1602 podľa mňa skvelý nápad, to čo píše @zuzliq povedať, že ak nesúhlasí, okamžite hľadáš opatrovateľku od septembra a okamžite dávaš na súd žiadosť o zvýšenie výživného o sumu opatrovateľky. Ak sem tam opraví nejaké auto, tak určite bude rád platiť pár stoviek navyše na opatrovateľku. Neskutočný chudák.

katarina1602
autor
27. jún 2022

@melanta malý je zatiaľ v mojej starostlivosť z neodkladné opatrenia keďže mi ho vzal a odmietal dať 8 dni. Súd mu musí nariadiť vydať mi a určil mu aj styk. Potom sme mali nroamlny súd keď tvrdil úplne opak ako ja to čo on robí tvrdil na mna, ja som mala videá sms všetko dôkazy no nezáujem strany súdu len nariadili súdneho psychológa aby on určil vo je vhodná striedavá. Modlim sa nech nebude ale aj tak tieto rozhodovania budú rovnake či je v mojej starostlivosti alebo striedavej. Takze ak by som dala hocijaký náznak že budem chcieť opatrovateľku alebo niečo že by som náhodou nemala cas( pritom som s malou na materskej takze mám) tak by to zneužil a poukazoval že nemám nanho čas. Vize takéto veci robiť nemôžem ☹️

luccija
27. jún 2022

@katarina1602 to je dobry chudak takto sa vyvrsovat na dietati smutne

kristinka92
27. jún 2022

@zuzliq 300€? :D to si nejaka lacná, keby dieta niekto mesiac vkuse ma opatrovať tak nech chlap ráta min € vo výške min mzdy…

kristinka92
27. jún 2022

Inak veľkí dobre by som si zdokumentovala čo robil aby ho nevzali do škôlky (sms, emaily, všetko )prípadne či by riaditeľka bola ochotná aj vypovedať čo stváral. A sup v sepktebri okamžite na súd zvýšenie výživného, aj o € na celoročne opatrovanie, ktoré by hradil výhradne on, nakoľko znemožnil nástup dieťaťa do riadnej škôlky - a doložiť dôkazy. Keď chce robiť problémy, tak nech si ich aj zaplati

fiafia
28. jún 2022

@katarina1602 ako sa mne hnusia ľudia čo sa mstia cez deti. Je to chudák

katarina1602
autor
28. jún 2022

@fiafia je a aj keď sa nemá priať nič zle druhým tak jemu prajem lebo je to úplne zhnity človek

danielahamar
4. júl 2022

Ja osobne nechápem tomu, ak máš malého súdom, som myslela, že sa druhá strana do škôlky vôbec nestará a ty tu píšeš, že on je proti🙄🤦‍♀️ to kde žijeme preboha. Takú bych mu ebla lopatou, ty kokos, tak ty ako mama robíš všetko preto, aby bol medzi deťmi a hentaky hajzel je proti 🤮

palicka
4. júl 2022

@katarina1602 nemá funkčnú elektronickú schránku? Rozhodnutie o prijatí elektronicky a je považované za doručené

letfenixa
4. júl 2022

@danielahamar rodičia majú stále rovnaké práva, iba keby bol zbavený rodičovských práv, tak vtedy nie

danielahamar
4. júl 2022

@letfenixa toto je dosť dôležitá vec, tak isto aj škola 😭, dosť smutné z jeho strany

katarina1602
autor
5. júl 2022

@palicka rozhodnutie mu riaditeľka poslala poštou čiže má 18 dni na vyzdvihnutie z pošty

katarina1602
autor
5. júl 2022

@danielahamar No aj keď je v mojej starostlivosti rozhodovania sú úplne rovnaké.. nieje zbavený rodičovských práv na to by musel týrať a neviem čo ešte.. čiže ja sa už psychicky pripravujem čo všetko nás ešte čaká ☹️ Mrzí má len malý že toto musí trpieť, má takýto hrozný vzor rodičov, henten mu robí hambu do škôlky ešte ani nenastúpil a už tam mame spravené meno kôli debilovi.. a všade to tak je či ekd išiel na gastro s nami na vyšetrenie začal tam na mna vysmievať a zvyšovať hlas že klamem keď hovorím že mi doma zje cely obed lebo uňho to tak nieje. No hrôza psychicky narušený človek a ja sa modlim nech to ta súdna znalkyňa zisti

slavomira236
15. júl 2022

@katarina1602 no u nás prihlášky podpisoval len jeden rodič aj v škôlke aj v škole..inak čo sa týka ako to rádia pýtať na opatrovateľku to asi ani nepochodia keďže si doma s ďalším dieťaťom...inak dieťa aj tak bude musieť ísť do škôlky neskôr keďže predškolská je povinna

3petka
15. júl 2022

@katarina1602 no a nie je to náhodou tak že má nárok na odvolanie 15 dni od vydania rozhodnutia?

katarina1602
autor
16. júl 2022

@3petka má narok odvolať sa do 15 dni od prevzatia rozhodnutia.. osobne si ho neprevzal aj keď tam bol povedal riaditeľke nech mu ho pošle.. čiže mu stojí na pošte 18 dni

dada0902
16. júl 2022

Och strašný blb nedalo by sa zájsť do skolky a povedať co je vo veci ze on je kus kkta? A ako je možné že zo 7mich ho zobrali len do jednej keď ma už 4, 5vsak to už sa berie ze by mal ísť aj do predškolskej a ta je povinná nepoviem keby mal 3 ze ho odmietnu takto ho mali vziať do viacerých
Strašný idiot ze nedopraje dieťaťu škôlku aj keď ty si ju vybrala to je nepodstatne dôležitý by mal byť pre neho malý