Ospravedlnenka pre predškoláka

3petka
12. sep 2022

Ahojte, syn ide na vybratie znamienka teda do konca týždňa ho nechávam doma. Potrebujem ospravedlnenku od Dr. Či stačí nejaké cestné prehlásenie z akého dôvodou ostáva doma. A vôbec ako to je lebo hocikedy aj keď je chorý neutekam s ním hneď k Dr. Takze mi ani nevystavi take potvrdenie ked sme u nej neboli. A je podľa mna zbytočne utekať so soplikom k Dr len aby mi následne pre skolku dala potvrdenie. Tak poraďte ako postupovať …. Som zmätená, minuly rok bol tiež predškolák a nič take som neriešila. Len som doniesla cestné o bezpriznakovosti.

e1i
12. sep 2022

@3petka u nas na 5 dni moze ospravedlnit rodic.po 7 dnoch po sebe treba papier od dr ze uz je ok ist do kolektivu.

3petka
autor
12. sep 2022

@e1i mne dnes medzi dverami povedala že ak viac ako 2 dni potrebujem od Dr.

poohie
12. sep 2022

u nas vraveli, ze na 7 dni moze ospravedlnit rodic, netreba od lekara. asi to tak bude v kazdej skolke, v skole je to 5 dni, aj minuly rok to tak bolo (aspon u nas). ked bolo dieta dlhsie chore, tak som zavolala dr, ze soplik este uplne nepresiel a prisla som len ja sama po peciatku. to uz si asi kazdy lekar riesi inak.
takze v tomto vasom pripade mozes v pohode ospravedlnit ty. ale radsej sa spytaj v skolke 😉

zuzuky
12. sep 2022

@3petka Rodič môže ospravedlniť na 7 dní ak je to viac potrebujete potvrdenie od Dr. Je to zverejnené aj na stránke ministerstva školstva minedu.sk dokument zelená otvoreným školám. Pani učiteľka nech si dostavuje.

zuzuky
12. sep 2022

@3petka opravujem dostuduje malo byt.

kika831
12. sep 2022

@3petka predskolaka moze rodic ospravedlnit na 7 dni. Mozte si to precitat na minedu- sekcia zelena skola.

euka210
12. sep 2022

@3petka ako je covid tak sa predlzilo na ZS na 5dni moze rodic a skolka ako ma dohodnute.
Kym predskolska nebola povinna, netrebalo nic, teraz trebalo aj za 1 den chybania od rodica. Od dr.tusim tiez az nad 5dni ked chybal. Tiez nebeham so soplikom k dr, len ked je to vazne. A sestricka v pohode da listok do skolky.