Oplatí sa dať dieťa do Montessori škôlky?

lylyjana
7. jún 2022

Maly bude mat buduci rok 3 a chceli by sme ho dat do skolky. Povodne sme ho chceli dat normalne do statnej, no zvazujeme aj ine moznosti, ako napr. montessori. Ma zmysel davat dieta do montessori skolky ked potom pojde na normalnu ZS? Nebude mat potom problem obsediet na ZS, ked v montessori bude mat mozno viac volnosti? Plus doma tiez nepraktizujeme nejake montessori principy, teda nemam to vobec nastudovane.

konikkon
7. jún 2022

@lylyjana z akého dôvodu chcete dať dieťa do takej škôlky, keď o tejto metóde nič nevieš? Chces, aby bolo dieťa vychovávane týmto typom výchovy? Sama si musíš odpovedať, ako chces vychovávať svoje dieťa a či to pre vás má zmysel. Vo všeobecnosti dieťa vychovávane montessori princípmi výchovy nemá problém neskôr sa začleniť a fungovať v ,, obyčajnej" ZS.

engynka
7. jún 2022

@lylyjana vypocuj si podcast od mamagang (cislo 50). Je tam rozhovor s riaditelkou montesorri skolky a urcite ti tento podcast zodpovie tvoje otazky.

luccija
7. jún 2022

@lylyjana určite by som dala ..

lylyjana
autor
7. jún 2022

@konikkon nevravim, ze o nej vobec nic neviem, len ze to nemam prestudovane do takych detailov aby sme vsetko doma striktne nasledovali. Preto ma aj zaujimaz ze ci aj to nemoze byt problem potom.

andreatytler
8. jún 2022

@lylyjana Ja by som dala, kedze je to asi sukrmna skolka.
Pre mna najdolezitejsie je pomer uciteliek na deti a ten je v sukromnych vzdy lepsi.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz