Ahojte,
Je tu niekto, koho dietatu zle vychadzaju roky a opakoval prvy rocnik v skolke? Ako to rozhodnutie skolky spatne hodnotite? Je tu niekto, komu to vylozene neprospelo?
Syn je narodený v januári a bolo mu to jedno a ani sa to na ňom nijako zle neprejavilo.
@dadka1997 Aj také deti v pohode nastúpia do 1.triedy. Nie je s tým problém.
Autorka
Takúto situáciu som ešte u nás v MŠ nepostrehla. V najmenšej triede sú deti 2-3 roky a ich potom delia o rok do dvoch tried - 3-4 roční a 4-5 roční (aj keď mali ešte 3 v septembri). Deti,ktorým vychádzajú zle roky, boli dva roky v predškolskej. Aj moje mladšie dieťa tak bude pri starších v predškolskej, je to úplne bežné, že deti, ktoré budú mať v tom škol.roku 5 rokov, dávajú už k predškolákom. Aj starší syn tak bol.
Môjmu synovi zle roky nevychádzali a aj tak som ho nechala ešte jeden rok v škôlke.
Nikdy rozhodnutie neolutujem. Je to sto a jedno.
Obe deti to tak mali (nar. november, december). Obe chodili do škôlky 4 roky. O nič neprišli. Predskolsku už takýmto deťom nedajú opakovať ako voľakedy.
No ak mu vychadza, ze bude chodit do skolky 4 roky, tak jasne, ze jeden rocnik musi absolvovat 2x. Vacsinou teda byvaju v skolkach 3 rocniky, mali, stredni a velkaci (predskolaci). Ci ako to myslis?
Mám decembrové dieťa schodisko do MŠ od 2,5r najprv do malej triedy , potom 2r do veľkej (predškolskej) triedy. Nerozumiem presne otázke. Čo je na tom zlé?
Nechápem čo mu má uškodiť. Dieťa nechápe ako fungujú triedy a je lepšie ak bude 2x tam ako potom opakovať predškolsku.
deti sa rozdelujú do tried podľa rokov ale zároveň podľa kapacity...ak dieťa chodí do najmenšej triedy a patrí k najmladším a do strednej triedy sa prihlásia nové deti, ktoré sú staršie, tak samozrejme podľa veku ho nechajú medzi najmenšími aj ďaľší rok.....nie, nemá mu to ako uškodiť....ak je decembrové a dáš ho normálne do škôlky tak samozrejme bude jednu triedu v škôke opakovať a je uplne jedno ktorú.....dopraj mu detstvo a hru a nerieš že staršie deti by ho potiahli.....nemá čo stratiť, do strednej triedy bude chodiť o rok....
Dcéra tak chodila, išla do škôlky keď nemala ešte tri a nechali ju medzí najmladsimi aj ďalší rok, ešte s jedným dievčatkom. Jednak vekovo k ním este zapadali a tiež boli veľmi šikovné a mali tie nové detičky potiahnut. Bola v škôlke tak 4 roky, v ničom jej to neublížilo. Vlastne ani neviem, prečo by jej to malo.
Môj tak je. Ale on mal aj ten prvý rok prerušenie zo zdravotných dôvodov. Nepomohlo. Chory je v kuse. Čiže prerušenie by som už nedala.
Prvý rok spolupracoval, vystupoval. Dali ho do druhej triedy. Doteraz nechce chodiť do škôlky,lebo on nechce byť trieda xx, ale ta pôvodná. V tejto novej triede majú dieťa,čo sikanuje celú škôlku. Učiteľky neriešia. Oficiálne riešim len ja. Takže moje dieťa nič nevie,nič nerobí a podľa posledného vyjadrenia pani učiteľky nepatrí do normálnej škôlky. Keď som s tým učiteľku konfrontovala, tak samozrejme zahovárala. Čiže teraz v októbri nas čaká vyšetrenie v CPPaP.
Dcera tak bola, a uplne v pohode, isla v 2 r do skoky a ked mala 3 rak znova bola v 1 tr....ale to bolo 20r dozadu
@ina2405 Dakujem
@3petka Ja suhlasim, tiez som pocitala s tym, ze bude 4r v skolke, ale myslela som, ze bude 2r v predskolskej.
@zuzanockamt S tymto som presne pocitala - 2 roky v predskolskej, nie v malej triede.
Môj je októbrový, čiže roky mu zle vychádzajú a bude musieť jeden rok v škôlke "opakovať". Mne napríklad riaditeľka navrhla na na konci roka, ci chcem, aby ostal v tej najmenšej triede,alebo ci ho dajú vyššie a v tej "druhej" ostane potom dva roky. Vybrala som si tu prvú možnosť,podla mňa mu to vôbec neuškodí, ostáva tam takto viac jeho spolužiakov.
@nelca84 Jj, presne takto to myslim, maju tri triedy a nechavaju ho opakovat ten najnizsi rocnik.
Lepšie je, keď si zopakuje prvú triedu, než predškolskú. Asi väčšina detí to tak má teraz a pre dieťa je lepšie, keď už od druhej triedy bude so svojimi spolužiakmi pokračovať.
@katica06 Moj bude chodit 2x do najmensej triedy, cakala som, ze bude chodit 2x do predskolskej. Nemusi byt na tom nic zle, len intuitivne s tym nie som uplne vyladena. Mam trochu obavy, ze sa tam bude nudit.
@januska12323 Preco myslis, ze takto to je lepsie ako 2x opakovat predskolsku?
A preco myslis, ze by mu to malo uskodit? Vsak aj ostatne deti budu v predskolskej iba 1 rok. Myslis, ze v predskolskej by sa nenudil, keby opakoval cely rok tie iste cvicenia?
Tiež sme mali, nijak sa to neprejavilo, doma sme to neriešili, takže neriešilo ani dieťa 😉. Bol príliš maličký aby si to nejak uvedomoval.
Môj opakoval stredný ročník. Podľa mňa je to jedno. Radšej nech opakuje menšiu triedu ako predškolskú. Nikomu sa nechce robiť 2 roky to isté, takže radšej nech sa hrá ako by mal 2 roky pracovať podľa školského plánu na tej istej príprave do 1. ročníka 🤷🏻♀️
@mogaa Ano, presne takto sa to snazim vnimat. 🙂 Len neviem, mam pocit, ze sa v tej najmensej bude (mozno?) nudit. On sa tesil cele leto na kamaratov z triedy, tesil sa ako pojde uz do vacsej triedy a my sme teraz zistili, ze nepojde a ze kamarati idu, pretoze su starsi.
Tie prvé ročníky sú o hre, nebude sa nudiť. Predškolský je takmer ako prvá trieda, už sa učia. To by som nechcela, aby opakoval syn, skôr to by ho nudilo...
@floren Dakujem za skusenost, nas ma skolku velmi rad, ale vie byt velmi tvrdohlavy, tak uvidime ako v novej triede zareaguje.
Určite by som nesúhlasila, aby išiel medzi najmenšie deti, ale medzi stredne...neviem či môže 2x byť v triede pre predškolákov deti je veľa a miest málo.
@jaskolka Toto mi presne chybalo, akakolvek komunikacia zo strany skolky.. keby nam to na konci roka povedali, tak nic neriesime, so synom sa v lete dohodneme a hotovo. A riesili sme s nimi fakt vela veci, mali kopu prilezitosti nas informovat a nic.
@mikadooo Nas si to praveze velmi uvedomuje a je sklamany.
Ako myslíš nultý ročnik? Čiže teraz ma 5 a v decembri 6?
Este som sa nestretla, že by do školy vzali dieťa, ktorému zle vychádzajú roky.. také deti vedia navstevovať nultý ročník, ale nevezmu do 1.triedy