Ohovárajú nás v škôlke. Čo robiť?

lukinkowa
15. okt 2010

Včera sme sa dozvedeli skrz babku - moju svokru, že nás pred mojim 3-ročným synom v škôlke pani učiteľky ohovárajú. Povedal to takto na otázku, ako sa mu páčia pani učiteľky: "Nemám rád pani učiteľku .... a ani ...., lebo maminku a tatinka urážali." Nevieme však z neho dostať o čo ide,alebo kvôli čomu, lebo sa bojí, že sa na neho budú v škôke hnevať. Mám sa teraz v pondelok, keď pre neho pôjdem do škôlky, na rovinu opýtať čo to má znamenať s rizikom, že si na neho zasadnú alebo čo mám robiť? Akoby ste v tejto situácii postupovali vy? Prosím poraďte, dosť ma to mrzí, nakoľko ani neviem dôvod. Jediný, ktorý ma napadá, že sme obaja s partnerom mladí aj výzorovo a niekto sa s tým nevie zmieriť.. ☹

bershka
15. okt 2010

fuuuha, no to tak vypada, ked robia take kravy vychovavatelky. ja by som sa ich narovinu spytala, ze s cim maju problem.. nepovedala by som, ze to mam od syna, ale iba, ze som sa dopocula...

sssimi
15. okt 2010

Ja by som sa na to, ale veľmi slušne spýtala. Evidentne sa to tvojmu synovi nepáčilo a tak by som nechcela, aby to počúval znova, ale zase samozrejme by som sa obávala zasadnutia si na neho. Skús teda prísť za učiteľkou a povedať jej, že Lukáško počul ako hovoríte o našej rodine a strašne ho to mrzí čo ste povedali. Nechce nám presne povedať o čo ide a vlastne to ani ty nechceš vedieť, ale popros ju aby sa to už neopakovalo.... Jasné, že to nase...ie, ale týmto spôsobom ju zahnbíš, ale neahneváš a mala by si vstúpiť do svedomia bez toho, aby sa vyvršovala na tvojom synovi.

maria30
15. okt 2010

Ahoj. Ja osobne by som to neriešila, pokiaľ by som nevidela, že to robí problém malému. Ak majú potrebu ohovárať, tak nech ohovárajú...Ale ak to je tak, že malého to trápi, tak by som išla za nimi a na rovinu sa spýtala, či je nejaký problém, alebo či to malý len nejak inak nepochopil...A ak naozaj ohovárajú, tak by som im na rovinu povedala, že nech to robia ďalej, ak ich to uspokojuje, ale nech dávajú pozor, aby to malý nepočul... môj názor a ako by som to asi ja riešila... 😉

katka1981
15. okt 2010

Urcite by som sa spytala uciteliek, ze maly bol smutny, ze nieco pocul, ze si to mozno zle vysvetlil. Normalny ucitel to vysvetli, mozno to naozaj maly len zle pochopil. A nemozu mat problem s tym, ze ste mladi, to vam mozu len zavidiet. Teda ja by som brala mat tak o par rokov menej, ved to je super, menej vrasok, viac energie....

kaja73
15. okt 2010

Suhlasim so sssimi, ale ber ešte do uvahy,že maly je ešte fakt maly a mohol niečo aj zle pochopit.Ja som v školke raz bola presvedčena ,že učitelky detom strihaju prsty.Hrozne som sa ich bala.A to cele vzniklo z toho-ako nasi potom neskor zistili,že sa učitelka pytala pri vystrihovani-deti,komu mam ešte vystrihnut prsty? samozrejme tie papierove 😀

fiffinkaa
15. okt 2010

fuuuu...no tak toto by som jednoznačne riešila....to je fakt hroznéé...rozpovedala by som učitelke celú túto situáciu a potom by som sa jej spýtala že či mi to može nejako vysvetliť....veľa odvahy a sily želám🙂

bejby29
15. okt 2010

No tak ja by som to tak urcite nenechala! Povedala by som im presne to, co ti povedal tvoj syn a ziadala vysvetlenie.. Jasne, ze budu zapierat, ale jednoducho treba to vyriesit, ved je to urcite aj malemu neprijemne. A stazovat sa riaditelke..

trixi
15. okt 2010

Urcite by som to riesila ale velmi opatrne, diplomaticky, aby sa ucitelka potom nevozila na synovi. Ak to syn pocul, tak asi pocul dobre. Nesuhlasim s nazorom, ze zle pocul, ked priamo odpovedal, preco nema rad pani ucitelku.

corinno
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vroni
15. okt 2010

Ja by som to riesila, ale nie tak prudko. Isla by som za ucitelkou a tak polovazne polozartom by som sa spytala, co to preboha rozpravali, maly mi to nechce prezradit a ja som strasne zvedava.... Ak vas skutocne ohovarali, i tak sa to nedozvies, ale ucitelky si nabuduce daju bacha a ak maly nieco zle pochopil, nebudes za hysterickeho debila.

spachtos
15. okt 2010

vzdy je najlepsie sa opytat ucitelky, ked nam nieco nie je jasne alebo sa nam nezda. nie vzdy je vsetko tak, ako to deti povedia, mozu to zle pochopit, nieco si vymysliet a moze to uplne inak byt myslene. kolkokrat by sa rodicia cudovali, co vsetko deti porozpravaju v skolke. tak, ako povedia na ucitelky, povedia aj na rodicov. niekedy je to zabavne, ale...

evickapooh
15. okt 2010

ja by som to neriesila -hlavne ked sa to stalo 1 krat.a mozno aj posledny.aj u nas to robia pani ucitelky -asi sa nudia.....
mne to az tak nevadilo .....nech s klebetia ked ich to bavi...ale ani dcerku to tak nedotklo -----myslim tie reci, tak som to nemusela ani riesit,ale myslis ze ked by si sla za pani ucitelkou tak ti povie o com sa rozpravali ....?urcite nie!