Ahoj mamicky, prosim vas neviem co prv urobit. Maly 6rokov mi asi zaciatkom oktobra zacal plakat, ze nechce do skolky, doteraz plakaval, ze nechce zo skolky domov lebo sa hra s detickami. Ako sa zacal stazovat zacal byt aj drzi a papulnaty. Včera sa mi uz ucitelka stazovala, ze jej neskutocne odvraval a bol drzi. Nikdy nepapuloval, neodvraval, nemusel mat posledné slovo. Horko tazko sa mi z neho podarilo vytiahnut, ze nejake deti mu robia zle, a vsetko potom hadzu na neho. Ak ho udrie, moj mu to vrati a ucitelka vynada len mojmu. Plac,ze nechce do skolky graduje den co den, ked nepovolim a ze musi do skolky tak prosika, nech aspon na obed idem pre neho. Myslite ze to odvravanie moze mat suvis s tym,ze nechce kvoli niecomu chodit do skolky a ze chce na seba uputat pozornost? Je sikovny, rozumny, ucitelka ho aj chvali, ze je sikovny, ale ze to odvravanie je hrozne a inak to uz robi aj doma. Pokec absolvujeme skoro kazdy den, vychovavame ho prisnou rukou,ale ma aj povolene, nema len zakaz. Hracky si upratuje sam pekne. Neviem co s tym, teda co by som mala urobit, ci byt aj prisnejsia ci ja už neviem. Vdaka za kazdu radu
@glorikarebeka ano uz aj to som absolvovala, ale tiez vravi,ze ich od seba uz oddeluje ale nevie sa zarucit za ostatne ucitelky. Hlavne jeden chlapcek s dievcatkom mu robia zle a to uz aj minuly rok. Udrie ho do zaludka a vynadane dostal môj syn, vraj on zacal, ale neudrel a je toto normalne? Dnes už asi pojdem za riaditelkou,minuly rok ho mala v triede a vzdy sa dalo pekne vyriesit. Je mi do placu ked vidim ako pusta slzy, ze nechce do skolky, pritom vzdy sa nam "smialy", ze take dieta ešte nemali, ze ktore by bolo tak radi v skolke ako maly.
@sylvia78 tak mu vysvetli, ze ked ho niekto udrie, nema vratit, ale povedat ucitelke. a tej by som to povedala tiez - aspon nase ucitelky vzdy zaujimalo co sa deje a preco je dieta zrazu ine... tak si myslim, ze by ju mohlo zaujimat co ti syn povedal a pripadne si to viac odsledovat
Ja by som urobila poriadky stymi detmi a snazila sa zmenit skolu
@mnamko poriadky s deťmi môže spraviť učiteľka, ktorá je v triede prítomná a nie rodič.
@mnamko ako keby to bolo take lahke zmenit skolku.ked vsade nedostatok miesta.myslis ze tym sa to vyriesi?
@sylvia78 moj tiez nechce chodit do skolky vzdy to nejak rano vyriesim ze nakoniec ide.skus sa porozpravat s ucitelkou alebo riaditelkou, pretoze to moze byt uplne inak ako to vidis ty.nemyslim to ze sa mylis.ale ucitelka by mala vidiet alebo vediet preco ho buchli a co sa deje.
@sylvia78 niečo sa stalo a musíte zistiť presne čo... a učiteľka by si mala dať na deti trošku pozor.. ak dieťa zrazu zmení správanie, tak sa niečo deje aj medzi deťmi.. a mala by dobre naslúchať dieťaťu i tebe.. ved uvidíš, ako pochodíš s riaditeľkou.. držím palce nech sa to na dobré obráti.
@bocianka123 ale ty v satni ked odchytis dieta s rodicom, mas pravo sa dietata priamo opytat preco robi to a to mojmu dietatu... ja som to tak riesila a cuduj sa svete, vzdy prislo k naprave. bud si same dieta uvedomilo, alebo sa rodic zobudil - lebo mozno ani netusil co sa deje - kedze sa nikto nestazoval, ucitelka nepovedala, dieta sa nepochvalilo.
@jasminet uz som mu vysvetlila, povedal, ze aj tak dostal vynadane on, tak potom som mu uz povedala, ze nech vrati. Ja už fakt neviem co robit, ale asi mi zostava riaditelka. Skolku menit nechcem, uz je predskolak. Bojim sa aj toho,ze do skoly pojde s tymi detmi a v skole to uz asi bude vacsi problem
@glorikarebeka ucitelka mi este povedala, ze sa mam ja porozpravat s ich rodicmi
@malinovka333 mala som to rozpísané s tou zmenou škôlky, ale nejak mi to zmizlo. tým sa nič nevyrieši... niet miesta a už počas šk. roka tobôž nie... neni to jednoduché
@jasminet tak moment, ona napísala, že by robila poriadky s deťmi .. nikde nespomína, že za prítomnosti rodičov.. ked sú tam prítomní rodiča, alebo aspoň učiteľka ok .. ale bez rodičov nie..
@sylvia78 podla mna by to mala pravze povedat najskor ucitelka tym rodicom,predsa ona je pre deti autorita.Alebo to riesit spolu aj ucitelaka aj ty.
@bocianka123 ja si tiez neviem predstavit akoby urobila poriadky s detmi.co vtrhne do triedy a vynada im?
@sylvia78 ty to podla mna nemas co riesit s ich rodicmi.nehovorim ze je ucitelka na vine ale mala by si vsimat
Co sa deje.mne vzdy povie ked sa nieco spytam
No nie su to malicke deti normalne by som snimi pohovorila opytala preco mu robia zle ci on im robi zle a ci by sa im pacilo keby im moj syn robil zle a poheozila by som sa bud predvolanim riaditelke alebo ze to nahlasim na policii takyto najvecsi frajeri su potom uplne malicky riesila som nieco podobne pred veela rokmi a pomohlo odvtedy mali moje deti pokoj
@glorikarebeka ved totok, rodicia a ucitelka ale ked z matkinej strany dietata nie je zaujem
@sylvia78 to je zlá kombinácia ked rodič nechce spolupracovať,lebo veľmi dobre vie,ako kvietko dieťa má ...
@sylvia78 sorry, to co je za ucitelku?! Ty sa mas porozpravat s rodicmi deti? A ona tam je na co? Chapem, ze nema oci aj na chrbate, aj to, ze ak tvojmu synovi chce niektore dieta ublizit, tak sa nebude pretrcat pred nou, ake keby dva dni nic ine nerobila, len tie deti pozorovala, tak na to pride, kde je jadeo problemu. Takto dava od toho ruky prec, co je smutne, na tvojom mieste by som na nu pritlacila, jej je fuk aku ma atmosferu v triede, ake su medzi detni vztahy, ci su tam vsetky deti spokojne a stastne? To je dolezitejsie, ako ci vedia o basen viac.
@sylvia78 tak potom riaditelka nech si predvola rodicov
@mnamko no vcera sme sa stretli v satni a mamicka nejavila zaujem vobec riesit, chlapca bolo drze aj na mna a na syna vytiahol, ze vsak minuly rok vyplazil na ucitelku jazyk, ze takto robi zle. Mam pocit ze to chlapca nevidi rozdiel vo vyplazenom jazyku jeden jediny krat a medzi pocarbanim vykresu, osocovanim ze kresli skaredo, bitim, huckanim ostatnych voci mojmu synovi. Jasne, ze nie je ani on anjelik, ale on sa v podstate brani. Povedal, ze naposledy ho nejaky styria pritisli k domceku na hracky a robili mu tam zle, vraj ucitelka zas jemu vynadala. Je toho vela uz
Pozname sa z ihriska a ani ma nepozdravila az ked som pozdravila ja tak z donutenia, ale zjavne sa jej nechcelo
@sylvia78 a učiteľka si nevšimla ten veľký rozdiel v jeho správaní? Ak majú s ním skúsenosti a učili ho už aj rok predtým a vedia, že to dieťa nie je vzdorovité a drzé a vaša situácia v rodine sa nezmenila (myslím tým, že nemá žiadne negatívne a stresujúce prostredie doma) tak by to mali riešiť aj vo svojom záujme. A ak by to neriešila učiteľka tak potom ísť za riaditeľkou. Deti by sa mali cítiť v škôlke hlavne bezpečne...
@biokozmetika môj syn nie je anjelil ako som uz pisala, ale cele to mysl tak,ze si nenecha od inych deti. Ma tam kamarata s ktorym su uz teraz dohodnuty,ze v skole budu sediet spolu. Pani ucitelka aj neviem ci to nevidi, musim sa popytat asi viac, ale ani neviem ako viac, ja sa pytam kazdy bozi den, ci posluchal,co robili a tak. Este sama pani ucitelka povedala, ze malo rodicov sa tak informuje ako ja, ze aj vidiet ze aj doma sa bavime o skolke co robili a tak, ze vidiet, ze sa mu venujeme, ze je velmi rozumny, napr. Včera mi povedala aj,ze pravdepodobne bu mal ísť do skoly pre nadane deti, ako k tomu dosla ešte neviem. Vraj ma vela energie ako myslene v hlavke. Inak chodime na dzudo, v skolke ma spevokol,anglinu a malovanie, vsade ho chvalili a teraz vraj papulnaty. Od včera sme zakazali tv a uvidim co bude. Už naozaj neviem ako ho naviest k tomu nech sa vybodne na tych co mu robia zle nech si ic nevsima, no on je taky, ze by sa chcel hrat s kazdym
@sylvia78 no, nie je to určite ľahká situácia ale myslím si, že keď to je až v takých rozmeroch, že odmieta chodiť do škôlky a má z toho stres tak by som ozaj poprosila učiteľku aby vyzvala tú druhú mamičku na stretnutie aj za prítomnosti učiteľky (v takom prípade si dá učiteľka viac možno záležať na to aby si situácie v škôlke všímala). A ak by učiteľka nesúhlasila tak asi to riešiť vyššie. ale skôr s kľudom a prehľadom 😉
@jasminet videla a počula som na vlastné oči a uši, ako učiteľka chlapcovi, ktorému bolo ublížene povedala, aby nezaloval a tým to bolo pre ňu vybavené. Až keď dom sa ozvala, ako to vlastne bolo, tak to riešila ☹ Boli deti na verejnom ihrisku, kde som bola aj ja s dievčatami.
myslim si ked doteraz bolo vsetko v poriadku tak musel nastat nejaky problem v skolke medzi detmi,skus sa porozpravat s ucitelkou nech ho jeden den sleduje,ja viem ze nebude asi nadsena,ale tam musi byt pes zakopany a treba vydrzat aj ked je to tazke obdobie.