Odporučte tašku pre prváčku

kocka26
3. jún 2020

Viete mi poradiť tašku pre prvacku s ktorou mate dobre skúsenosti? Dcéra chce jednorožcovu, len sú rôzne značky a neviem ktorú vybrať. Ďakujem za rady 🙂

lenka2710
3. jún 2020

@kocka26 moja pôjde síce do školy až o rok, ale ja rozmýšľam nad značkou Topgal alebo Beckmann

heleninamama
3. jún 2020

Zober dieťa do obchodu a vyskúšaj, ako mu taška sedí. Závisí od typu postavy dieťaťa. Dcére som brala Topgal a rovno pre 2 až 4 ročník, lebo ona bola už ako 6 ročná vysoká a mohutná, so širokými ramenami. Syn bol rovnako vysoký, ale chudý a mal úzke ramená. A aj keď má Topgal tie remene na zopnutie cez hruď, nesedela mu vôbec. Má Bagmaster.
Dizajn rieš až potom, keď si toto odskúšaš, ak aj nie v predajni, na internete je kopec tasiek s jednorožcami.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkaadominik
3. jún 2020

My sme kupili Topgal...výber sme s mužom zúžili na 4 tašky a syn si sám vybral, ktorú chcel...

aksunah
3. jún 2020

Topgal je super,moji chlapci nosili celý prvý stupeň a vydržala a je stále dobrá🙂

maminatimka
3. jún 2020

ja kupujem tiež iba Topgal

saluda
3. jún 2020

Aj my pre dcéru topgal. Je drobec, tak taky menší batoh má a úplne to stačí, zmestí tam v pohode aj veľké dosky. Aj je kvalitná, za 2 roky je v super stave.

kittykat22
3. jún 2020

Ja po dlhej uvahe kupila obyc neergonomicky rozpravkovy batoh ktory ma 400g. Pretoze profi tasky idu k 900-1100g. Clovek si povie, ze na tom nezalezi - par gramov. Lenze ked tam das knihy, zosity, dosky, vodu, prezuvku ... tak taska ma pomaly k 4kg. Co ma k tomu viedlo bolo, ze som minuly rok ledva zdvihla batoh syna od kamaratky 🤐 Nie preto, ze som z cukru, ale ten batoh bol velmi tazky. Takze som pozerala na vahu pri vybere tasky, aj papuc, aj obalu na zosity, aj velkosti flase na vodu a je to. Ma tasku o 40% lahsiu ako niektori spoluziaci. Ucitelka este oznamila, ze niektore knihy sa budu nechavat v skole, a je to. Lahky batoh v nom par veci.
Podla mna dieta ktore ma 22kg nosi 4kg tasku bude mat skoliozu. To je 20% jeho vahy. Pri predstave ja mam 55kg a denne nosim tasku o vahe 11kg - tak mi odidu kolena.

hettinka
3. jún 2020

@kittykat22 vasi nemajú skrinky? Nás syn nosil po 4. ročník pár zositov, vodu a peracnik. Knihy sú aj tak nepoužiteľné a veľká väčšina ostávala v škole. Papuče, výtvarná, telocvik tiež. Dosky sú zbytočnosť, aj tak tam tie zošity nenosia.
Teraz je v sekunde a tiež na skrinku a aj miesto v triede, kde si môže niečo nechať. Už nosí viac aj v taške.

kittykat22
3. jún 2020

@hettinka nie 😕 Satna + lavica a cau.

hettinka
3. jún 2020

@kittykat22 toto ešte existuje???

Inak, môj syn mal tiež v 1. triede najskôr lego batoh bez vyztuze (vôbec nie lacný) a v januári sme kupovali topgalku. Rozletel sa.

kittykat22
3. jún 2020

@hettinka no prave, to je nova doba. Zrusene skrinky a hromadne satne. Robi to tak valna vacsina skol. Skrinky pomaly miznu zo skol. Podla mna je to lepsie pre skolu z hygienickych aj financnych dovodov, prakticke pokial ide o udrzbu a cistenie, a samozrejme maju nad vecami kompletny prehlad. Vyhoda pre rodicov a deti je nulova 🤷‍♀️

Nas batoh stal 15eur 🙂 Sme spoko.

makova333
3. jún 2020

Topgal, mame jeden uz 2 rok a je ako novy, tak ze bude ho bude mat aj dalsi rok 🙂 A to sa teda s tou taskou urcite nezaobchadzalo v rukavickach 😀

kocka26
autor
3. jún 2020

Ďakujem za rady a osobne skúsenosti 🙂