Da sa v skolke odmietnut dat dieta na kruzok, ktory skolka ponuka? Budem potom za divnu?
U nas v skolke vymysleli pre predskolakov korculovanie na lade. Moja je o rok mladsia, ale rozmyslam, ze co spravim ak to o rok budu ponukat aj nam. Raz som sa stretla so znamou a hovorila mi ako nakupili bundu na korculko, nohavice, prilbu neviem, korcule sa hadam daju pozicat, atd. a syn tam cely cas plakal, bal sa a ani neviem ci tam vobec chodil. Ja by som rada dala dceru na nejaky kruzok pocas skolky, ale skor by sa mi pacilo plavanie, anglictina, tance a nie korculovanie, este k tomu na lade. a platit kopec penazi za oblecenie, ktore potom uz asi nikde nevyuzije.
U nas v skolke sa prihlasi len kto chce. Mame napr. gymnasticky kruzok, vacsina deti chodi, lenze mojho by to absolutne nebavilo, tak nechodi. Za divnych nie sme.
Aj nase deti maju a nic speci okrem prilby( ktoru ma aj na lyzovanie) sme nekupovali. Ved kazde dieta ma nejake oteplovaky a bundu na zimu ci? To kupujete speci oblecenie aj jed sa idu sankovat? Ja som zastavala teoriu ze dieta ma vyskusat kazdy sport co ma v ponuke nikdy nevies co ho chyti.
@zuzinka888 oteplovaky nema, len zateplene gate nepremokave ak tu nahodou nasnezi. bundu zimnu jasne ze ma, ale len skolkarsku, jednorozcovu...
Na korculovanie nepotrebuje žiadne extra oblečenie, úplne stačí štandard ktorý má. Prilba a korčule sa dajú požičať.
Ja som tieto krúžky využívala, sú za dobre ceny a deťom sa fakt dobre venuju
Len preto že plakal tamten chlapec ktorý nemá korculovanie asi rad, tak ani nedáš šancu svojej dcére
Sú deti, ktoré revu pre úplne všetko a sú deti, ktoré využijú príležitosť a naučia sa celkom obstojne to čo im krúžok ponuka
Krúžok mize odmietnuť, nie sú povinne
My sme boli radi za každú športovú aktivitu v škôlke.. Môžte chodiť aj sami na ľad, aj teraz a potom sa určite nebude báť. A čo robievate celú zimu, nikde nechodíte?
Podľa mňa sa to dá normálne odmietnuť, proste nie a hotovo. Ak teda je tak, že len niektoré deti idú a ostatné majú iný program v škôlke.
Ale ak teda dieťa to chce skúsiť (oststbi kamaráti idú, teda aj ja chcem) tak mu kúp na začiatok oteplovacky a bundu v nejakom second hande, ak nechceš, aby mala na korčuľovanie to isté, čo do škôlky. A prilbu, korčule, veď to sa dá vsetko požičať. Ktovie možno ju to zaujme, nevieš, kým to neskusite
Jeeeezis.Zbytocne dramatizujes.Ved tu dokazes na bazari vsetko nakupit superlacno.
Ahoj,môjmu staršiemu synovi korčuľovanie v škôlke veľmi pomohlo! Vždy bol opatrný a bál sa skĺznuť na korčuliach,tak len šúchal nohami pri kraji klziska. Po kurze so škôlkou začal konečne normálne korčuľovať. Ak máš predstavu, že tvoje dieťa sa akéhokoľvek kurzu v škôlke nezúčastní,je to na tebe a je to v poriadku. Nikto ťa nemôže do ničoho nútiť. Je to len tvoje rozhodnutie o tvojom dieťati.
No vidis. Oblec co ma. Tam ide presne o to aby to dieta skusilo, aby malo zazitok s kamaratmi. Tomu ladu je uplne jedno aku ma bundu. Koli tomu sa neroztopi🤣. Ked som ucila deti lyzovat-( mame vlek za dedinou) nekupila som im vybavu za xy €. Jednu sezony chodili tiez oteplovaky bunda atd. Naucili sa obe. No jednu to vobec nechytilo tu druhu ano tak sme speci vybavu kupili len jej. A ta keby bol sneh tak je na svahu stale. Jeden rok sa jej aj pokladnicka opytala kde bola ked vynechala dva dni🤣. Vlekari ju poznali po mene. A raz jed dala zadara listok- ako dennemu zakaznikovy.
Korčuľovanie je len určitý počet hodín u nas detska boli tuším 10x. Ja by som ho tam skúsila dať možnosť sa mu to zapáči všetko sa dá kúpiť za pár eur z bazára. Mojej sa tam tak páčilo naučila sa pekne korčuľovať (a to ona je dost bojko) aj dneska ju muz berie na štadión ja ľutujem ze ako decko mňa rodičia nenaučili sa korčuľovať. Chodíme každú nedeľu partia susedov s deťmi korčuľovať všetci su na ľade len ja za mantinelom😒.
@pribinak ani ja ani muz korculovat nevieme, takze neskor spolu asi nikam nepojdeme. ja osobne neznasam zimne sporty, lyzovala som par krat v zivote a mala som z toho hrozu. raz som si aj koleno vykrutila a neznasala som ako ma do toho otec nutil. v zime chodime normalne von na ihrisko alebo prechadzky. na vylety do prirody ak neprsi alebo nie je inak zle pocasie. dnes sme sa boli kupat.
teda to hore patrilo
@ibrunova
Prepáč, sle však najmä ak si ty take športové drevo mala by si podporiť dcéru aby to aspoň skúsila
Čo robíte celu zimu? Nemusíš jazdiť ako Peťa Vlhova či skákať ako Pľuščenko, ale však aspoň trosku jazdiť by sa dcérke hodilo
Len preto, ze ti niekto povedal, ze jeho syn tam cely kruzok preplakal, neznamena, ze to iste spravi aj tvoje dieta. Zbytocne dramatizujes, ked to budes riesit v skutocnosti az za rok. Deckam sa tie zaluby menia takou rychlostou, ze to, co bolo dnes najhorsie na svete, moze byt zajtra najsamlepsia vec. Uvidis o rok, dnes toto vobec nema zmysel riesit, ak to pre vas nie je aktualne.
ked bude mat desat, dvanast, patnast, tridsat... moze chodit korculovat aj bez vas. To, ze vy neznasate zimne sporty neznamena, ze ich nebude znasat aj ona.
Nikdy nechodia v škôlke na krúžky všetci. A na korčuľovanie už vôbec nie. Nerob si starosti. Prípadne ak sa budú deti prihlasovať, spýtaj sa uč či je niekto kto sa neprihlásil. Ale ver mi že na korculko nepôjdu všetci.
@kacena4 je to jedno čo to je, pointu si snáď pochopila nemusíme sa chytať za slovíčka
Ty si ako kopa negativizmu.Okrem svojich milion dovodov preco ju tam nedat,spytala si sa jej aspon raz,ci tam chce chodit?Co ti povedala?
Nás sa pýtala učiteľka že im ponúkli 5dni korčuľovanie pre predškolákov vraj požičajú aj korčule ak áno pôjde skúsiť ešte na korčuliach nestala...bundu máme doma aj oteplovacky rukavice ...syn čo chodil zo školy mohli mať aj cyklistickú prilbu tak takú ma
@maminkadeticiek kde som kopa negativizmu? len rozmyslam dopredu, nehovorim ze ju nedam. s kopec kruzkami by som nemala problem a bola by som rada keby chodi. len v tom korculovani na lade nevidim zmysel. ale ak mi povie ze chce ist, tak samozrejme pojde. ked som sa jej pytala ohladne karate, tak odmietla.
Na korčuľovanie okrem hrubaich rukavíc a prilby nepotrebuje ziadne extra oblečenie. Keďže korčule sa dajú požičať a niekde dokonca aj prilbu požičias.
Ale to ze vy nie ste. Na zimné športy žeby nemalo dieťa z toho zábavu....
Ale odmietnuť môžeš... Aj keď spýtala by som sa aj dieťata ci chce alebo nechce chodiť. Naši so mnou tiež nechodili a naučila som sa v dospelosti sama aj na inline, aj ľadové korčule, dokonca aj lyžovať a škoda ze som nezačala ako dieťa...
Nemusis ju prihlasit. U nas deti, ktore na danu aktivitu (plavanie, korculovanie) nechodia, daju na ten cas do inej triedy. Ono to nie je len o samotnom korculovani. Tie deti maju uplne iny zazitok - idu spolu autobusom, treneri ich vedu zabavnou formou, maju zmenu.
Určite nebudeš za divnú, škôlka ani neráta s tým, že pôjdu všetky deti, predpokladám, že na to ani nemajú kapacitu.
U nás v meste je časť na štadióne kde môže ísť rodič normálne v topánkach s dieťaťom malým ktoré sa chce ucit
Inak u nás su 2 triedy z predškolákov a z tej jednej idú všetci z našej ešte neviem
Na korčuľovanie stačia zateplené gate, netreba žiadne hrubé gate, je to dnu a hýbu sa, nezmrznú.. Ale taký mám pocit, že jej za rok nabiješ do hlavy, že tam vlastne nechce ísť a bude to zlé. Ale čo budeš potom robiť, keď príde raz na plavecký, lyžiarsky, nepôjde ani tam? Lebo ty nemáš rada zimu? Každé dieťa by sa malo z každého naučiť aspoň základ, aj keď sa rodičom nechce.
Urcite by somsa snazila dcere umoznit vyskusat novy sport hlavne ked vy ich nepraktikujete. Potom ked bude mat dieta 12-13 rokov budete nariekat, ze dieta nerobi nic ine len na telefone a na pc sedi a nic nerobi nechodi za kamaratmi, nechodi von nic nerobi lebo to nevie robit a v 12-13rokoch uz sa aj hanbia nieco sa zacat ucit robit lebo by mojli spadnut/su smiesni lebo to nevedia robit tak dobre ako ostatni. Takze uz lenpreto by som sa tesila kazdej moznosti kde by ich ucili skuseni instruktori
@ibrunova neviem preco by som nieco take robila. absolutne to nie je moj styl co si napisala. to ze neznasam zimu s tym nema nic spolocne. len tie sporty bude robit sama alebo s kamaratmi, nie s nami. to je cele.
korculovanie nie je "kruzok" je to aktivita ktora sa organizuje v ramci skolky ci skoly (tam je aj skola av prirode, lyziarsky...) nie vsetci na to idu, je to individualne na rozhodnuti rodica. moja nechodila a nikto nic neriesil