Odklad povinnej školskej dochádzky

shakiraripoll
26. sep 2024

Ahojte Maminy,,
Potrebujem trosku poradiť,, 🙏
Trápim sa kôli synovi ktorý mal 6 rokov v apríli, a dala som mu odklad povinnej školskej dochádzky. 😌 ,,
place mi každý deň za kamarátmi, s fotkou v ruke celej triedy ,,
Odklad som mu dala preto lebo bol hravý a ešte aj tie testy z cpp urobil nie moc ok .. musím povedať, že v niektorých veciach sa mýlila pani psychologička .. pamäť má úžasnú , i ostatne veci jedine čo by som mu vytkla je grafomotorika kreslenie a písanie.,
Je niaka možnosť ho ešte dostať do prvého ročníka na základe nových testov z cpp?
Neviete nahodou ? 🙏🙏
Pekny deň prajem 🍀🍀🍀

e1i
26. sep 2024

@shakiraripoll nemyslim si.

anjelicek26
26. sep 2024

Ked uz nenastupil a mal odklad, tak uz nikam nepojde... snaz sa hladat novych kamaratov, prihlas ho na kruzky, nech sa tak strasne nenudi... moj je junovy a mal odklad, ale neostal v skolke, to by ho zlomilo, ze kamosi sli a on nie, chodil do nulteho/pripravneho rocnika, sice 30km daleko, ale aspon sa necitil, ze nejako zlyhal... Inak hravy je strasne blby dovod, ktore 6 rocne dieta nie je hrave 🙄

pribinak
26. sep 2024

Už nie. Proste až budúci rok.

Má možnosť sa s niektorými tými deťmi stretnúť aspoň cez víkend? Napr že by si obvolala nejaké maminy a zobrala by si decka sa niekde spolu vyhrať? Alebo aspoň 1-2 uolne najlepších pozvať k vám na hranie, alebo aj prespavacku

pribinak
26. sep 2024

@anjelicek26 presne…..väčšinu prvákov čo som zažila tak prišli zo školy a utekali k hráčkam
Proste sú to stále malé decka

qwert87
27. sep 2024

@pribinak aj môj tretiak sa ešte pohrá po škole s hračkami. (Počítačové hry nehra). Tiež mi ho kvôli hravosti neodporúčali do skoky, plus je augustový. A čuduj sa svete, učí sa na jednotky, nemá so školou problém. Druhý syn je prvak teraz, tiež sa rad hra, je augustovy, tak cerstvo 6ročny. Grafomororiku nemal ideálnu a napriek tomu píše tie prve čiary a oblúky krásne a skola ho velmi bavi. Ja už by som na testy školskej zrelosti nešla, pokiaľ nemá dieťa väčšie problémy.

@shakiraripoll nedá sa nič urobiť, keď ste sa raj rozhodli, musí chodiť tento rok do škôlky

shakiraripoll
autor
28. sep 2024

Ahojte Maminy. . Som nešťastná z môjho rozhodnutia. Lebo testy sa robili v apríli a teraz v septembri je uplny iný, vyspelejší .. kľudnejší atd..
a nástup do nultého ročníka sa da vybaviť dodatočne ?

anjelicek26
28. sep 2024

@shakiraripoll len deti zo skoly tam posielaju (ked im nastupia nezrele a proste to cele nefunguje, do skolky sa vratit neda), nie zo skolky do nulteho ako prilis sikovne neposunu...aspon o tom neviem...skus si to zajtra obvolat.

nikaeli
28. sep 2024
pribinak
28. sep 2024

@shakiraripoll nie, ani to sa nedá. Nultý ročník už neexistuje

Žiaľ, musíš syna podporiť inak.
Krúžok s rovesníkmi, ideálne s tými zo skolky

anjelicek26
28. sep 2024

No jo uvodny rocnik, ale princip je rovnaky...mat 6 rokov a este deficity v roznych oblastiach

https://www.pravneprerodica.sk/nulty-a-pripravn...

pribinak
28. sep 2024

@anjelicek26 ale toto jej načo píšeš? To má aký zmysel?

Veď jej syn nemá nejaké zdravotné znevýhodnenie, ani narušenú komunkac. schopnosť ?
A aj keby mal, tak je už školský rok, nezoberu ho

anjelicek26
28. sep 2024

@pribinak len tak to pisem, (lebo mozem a chcem 😂 ), nech si niekto nemysli, ked to tu cita, ze ta moznost uplne vymizla... nie nezmizla, len to preformulovali a zacinaju ho vyuzivat aj pre nadpriemerne nadane deti...

Pre autorku je irelevantna aj ta info, ze uz nie je, ze 🙄

ankare
28. sep 2024

@shakiraripoll už to nerieš. Všetko je tak, ako má byť. Neboj, nič mu neujde. Pôjde do skoly zrelsi, neuškodí mu to. Kamarátov si nájde nových.
Držím palce!

pribinak
28. sep 2024

@anjelicek26 no ani nie

anjelicek26
28. sep 2024

Presne tak, uz nic nevyriesi... najdi kruzky, zamestnaj mu hlavu, venujte sa citaniu (pisanie a pocitanie nechaj na skolu), len mu to prospeje...

mareka49
28. sep 2024

Odpoveď na tvoju otázku je nie.
Už ho do školy do nedostaneš.
Ale nie je to tragédia.
Bude šikovný a zbehly predskolak a hlavne máte veľa možností ako sa socialiozvat alebo zaujímavo tráviť voľný čas.
Nájsť nejakú skupinku.
Uznať jeho smútok a ísť ďalej.
Svet sa neruti.
Ber to ako príležitosť rozvíjať ho trebárs v športe hudbe atď.

janaceh
28. sep 2024

@shakiraripoll a ja poznám prípad, kedy v septembri zobrali dievčatko do skoly tiež jej dali odklad a nejako sa to dalo ale neviem presne podrobnosti

shakiraripoll
autor
28. sep 2024

@pribinak áno to má tiež napadlo , už to vybavujem od októbra 🙂
Len má mrzí , že som sa zle rozhodla😞 je šikovnejší a oveľa oveľa viac ho bavia pracovne zošity ako pred letom

shakiraripoll
autor
28. sep 2024

@anjelicek26 nemá práveže nič 😞 len som zle rozhodla ,, v apríli sa robili testy vtedy nič moc ale teraz keď mu ich dám tak ich spravi skoro bez chyby ,, vyčítaš si , že som zle rozhodla ,, nevedela som , že dozreje do septembra

shakiraripoll
autor
28. sep 2024

@ankare Dakujem za pekne slova 🤗🍀 vyčítaš si zle rozhodnutie lebo v apríli som cítila , že škola je pre neho priskoro ale teraz v septembri je oveľa iny 😞 netušila som, že takto rýchlo dospeje

shakiraripoll
autor
28. sep 2024

@shakiraripoll. * vyčítam si