Ahojte Maminy,,
Potrebujem trosku poradiť,, 🙏
Trápim sa kôli synovi ktorý mal 6 rokov v apríli, a dala som mu odklad povinnej školskej dochádzky. 😌 ,,
place mi každý deň za kamarátmi, s fotkou v ruke celej triedy ,,
Odklad som mu dala preto lebo bol hravý a ešte aj tie testy z cpp urobil nie moc ok .. musím povedať, že v niektorých veciach sa mýlila pani psychologička .. pamäť má úžasnú , i ostatne veci jedine čo by som mu vytkla je grafomotorika kreslenie a písanie.,
Je niaka možnosť ho ešte dostať do prvého ročníka na základe nových testov z cpp?
Neviete nahodou ? 🙏🙏
Pekny deň prajem 🍀🍀🍀
Ked uz nenastupil a mal odklad, tak uz nikam nepojde... snaz sa hladat novych kamaratov, prihlas ho na kruzky, nech sa tak strasne nenudi... moj je junovy a mal odklad, ale neostal v skolke, to by ho zlomilo, ze kamosi sli a on nie, chodil do nulteho/pripravneho rocnika, sice 30km daleko, ale aspon sa necitil, ze nejako zlyhal... Inak hravy je strasne blby dovod, ktore 6 rocne dieta nie je hrave 🙄
Už nie. Proste až budúci rok.
Má možnosť sa s niektorými tými deťmi stretnúť aspoň cez víkend? Napr že by si obvolala nejaké maminy a zobrala by si decka sa niekde spolu vyhrať? Alebo aspoň 1-2 uolne najlepších pozvať k vám na hranie, alebo aj prespavacku
@anjelicek26 presne…..väčšinu prvákov čo som zažila tak prišli zo školy a utekali k hráčkam
Proste sú to stále malé decka
@pribinak aj môj tretiak sa ešte pohrá po škole s hračkami. (Počítačové hry nehra). Tiež mi ho kvôli hravosti neodporúčali do skoky, plus je augustový. A čuduj sa svete, učí sa na jednotky, nemá so školou problém. Druhý syn je prvak teraz, tiež sa rad hra, je augustovy, tak cerstvo 6ročny. Grafomororiku nemal ideálnu a napriek tomu píše tie prve čiary a oblúky krásne a skola ho velmi bavi. Ja už by som na testy školskej zrelosti nešla, pokiaľ nemá dieťa väčšie problémy.
@shakiraripoll nedá sa nič urobiť, keď ste sa raj rozhodli, musí chodiť tento rok do škôlky
Ahojte Maminy. . Som nešťastná z môjho rozhodnutia. Lebo testy sa robili v apríli a teraz v septembri je uplny iný, vyspelejší .. kľudnejší atd..
a nástup do nultého ročníka sa da vybaviť dodatočne ?
@shakiraripoll len deti zo skoly tam posielaju (ked im nastupia nezrele a proste to cele nefunguje, do skolky sa vratit neda), nie zo skolky do nulteho ako prilis sikovne neposunu...aspon o tom neviem...skus si to zajtra obvolat.
@shakiraripoll nie..
@shakiraripoll nie, ani to sa nedá. Nultý ročník už neexistuje
Žiaľ, musíš syna podporiť inak.
Krúžok s rovesníkmi, ideálne s tými zo skolky
No jo uvodny rocnik, ale princip je rovnaky...mat 6 rokov a este deficity v roznych oblastiach
@anjelicek26 ale toto jej načo píšeš? To má aký zmysel?
Veď jej syn nemá nejaké zdravotné znevýhodnenie, ani narušenú komunkac. schopnosť ?
A aj keby mal, tak je už školský rok, nezoberu ho
@pribinak len tak to pisem, (lebo mozem a chcem 😂 ), nech si niekto nemysli, ked to tu cita, ze ta moznost uplne vymizla... nie nezmizla, len to preformulovali a zacinaju ho vyuzivat aj pre nadpriemerne nadane deti...
Pre autorku je irelevantna aj ta info, ze uz nie je, ze 🙄
@shakiraripoll už to nerieš. Všetko je tak, ako má byť. Neboj, nič mu neujde. Pôjde do skoly zrelsi, neuškodí mu to. Kamarátov si nájde nových.
Držím palce!
@anjelicek26 no ani nie
Presne tak, uz nic nevyriesi... najdi kruzky, zamestnaj mu hlavu, venujte sa citaniu (pisanie a pocitanie nechaj na skolu), len mu to prospeje...
Odpoveď na tvoju otázku je nie.
Už ho do školy do nedostaneš.
Ale nie je to tragédia.
Bude šikovný a zbehly predskolak a hlavne máte veľa možností ako sa socialiozvat alebo zaujímavo tráviť voľný čas.
Nájsť nejakú skupinku.
Uznať jeho smútok a ísť ďalej.
Svet sa neruti.
Ber to ako príležitosť rozvíjať ho trebárs v športe hudbe atď.
@shakiraripoll a ja poznám prípad, kedy v septembri zobrali dievčatko do skoly tiež jej dali odklad a nejako sa to dalo ale neviem presne podrobnosti
@pribinak áno to má tiež napadlo , už to vybavujem od októbra 🙂
Len má mrzí , že som sa zle rozhodla😞 je šikovnejší a oveľa oveľa viac ho bavia pracovne zošity ako pred letom
@anjelicek26 nemá práveže nič 😞 len som zle rozhodla ,, v apríli sa robili testy vtedy nič moc ale teraz keď mu ich dám tak ich spravi skoro bez chyby ,, vyčítaš si , že som zle rozhodla ,, nevedela som , že dozreje do septembra
@ankare Dakujem za pekne slova 🤗🍀 vyčítaš si zle rozhodnutie lebo v apríli som cítila , že škola je pre neho priskoro ale teraz v septembri je oveľa iny 😞 netušila som, že takto rýchlo dospeje
@shakiraripoll. * vyčítam si
@shakiraripoll nemyslim si.