Odhlasovanie stravy v MŠ a ZŠ

20. dec 2023

Ahojte . Z pozície rodiča ,aj ako zacinajucej vedúcej školskej jedálne, ma zaujima,ako máte poriesene v školách a škôlkach odhlasovanie stravy .
Ide o jedáleň s cca 120 stravníkov spojená ZŠ a MŠ.
Zatiaľ majú odhlasovanie až do 8.hod v danom dni .( Tento týždeň aj 8.15 zvonil telefón na odhlásenie dieťaťa ,pričom obed sa už varil v hrncoch ) .
rodičia si priali edupage odhlasovanie . Avšak celá agenda je v inom programe .jedáleň nemá a neplánuje používať čipy ,a taktiež ani dochádzka sa v edupage nezaznamenava ,a ani ho škola a škôlka nevyužívajú .

A teda môj návrh je odhlasovať cez aplikáciu strava , ktorá je prepojená už s používaným programom . Ideálne deň vopred do 15.hod .v nutných prípadoch ráno v daný deň do 7.hod .
Budem rada ,za vaše skúsenosti ,ako aj z pozície rodiča ,tak aj z pozície zamestnancov MŠ,ZŠ,jedálne ...

letfenixa
20. dec 2023

Naša škola síce používa EduPage, ale jedáleň bohužiaľ strava.cz, pričom používame rovnaké čipy aj pri vstupe do školy, aj pri vyberaní obeda. A odhlasovat môžeme max do 12,00 predchadzajuceho dňa, cez net alebo osobne, nie telefonicky.

kristiii
20. dec 2023

Štýl, akým musím syna odhlásiť, je mi v podstate jedno. U nás sa dá len telefonicky alebo cez mail, ale toto fakt neriešim. Vadí mi, že dieťa treba odhlásiť deň vopred maximálne do 13:00. Brala by som aspoň do tej siedmej rána aktuálneho dňa. Ťažko sa deň dopredu predvída, že dieťa dostane teplotu, rozbije si poobede hlavu, prípadne, že ho v noci rozbolí zub.

margaretka_
20. dec 2023

My musime odhlasit den vopred do 12tej. Inak si vieme prist vziat obed domov, Ak nestihneme.
Je to sice blbe, ked nahle dieta ochorie, ale na druhej strane chapem, ze si na to musia v jedalni rozratat suroviny... takze to respektujeme. A sice nam sa neoplati cestovat po jeden obed do mesta, tak ak uz nastane taka situacia, tak sa naje aspon niekto iny 😀

nikha2809
20. dec 2023

Ms ráno do 7.30 ak by som volala 7.40 už mi povedia že smola, žiadne také že jasné, v pohode že ste zabudli.ZS cez edupage môžem do polnoci, ak sa náhodou niečo stane v noci, tiež môžem ešte ráno do 7.30 volať.Vyhovuje mi to

katica06
20. dec 2023

U nás sa strava nosí z iného zariadenia, nemáme na to žiadnu appku. Odhlásiť sa dá iba v deň vopred do 10:00, telefonicky prípadne píšeme triednej cez messenger aby to riešila. Tento spôsob nám vôbec nevyhovuje, ale bolo nám povedané že oni údaje iba zbierajú a musia posúvať ďalej.

tarra6
20. dec 2023

Dcéra minulý rok na ZŠ - stravu mali cez strava.cz a obed sa dal tu odhlásiť len tuším do 14-tej predchádzajúceho dňa. Dalo sa aj telefonicky do 8:00 ráno. Teraz na strednej majú cez inú apku a tu sa dá len deň vopred. Ráno už nie.

mima172
20. dec 2023

Mam dcéru v MŠ a funguje to nasledovne: v pondelok sa dá odhlásiť dieťa zo stravy do 7:00, inak do 13:00 deň pred dňom, ktorý odhlasujem. Ak odhlásiť nestihnem, napr, keď dieťa náhle ochorie, tak bud ma nejaké dieťa duplu alebo môžeme prísť jedlo vziat do vlastnej dózy (polievku a hlavne jedlo). Odhlásenie je možné cez Edupage alebo zapísaním do zošita, ktorý je v šatni detí.

maranco
20. dec 2023

@katica06 Platby platíte priamo škole alebo danému zariadeniu? Ak tomu kto vozí tak požiadať aby vám dali prístup aby ste mali prehľad kedy bolo dieťa na obede a mali aj možnosť odhlásiť.
Používajú pri výdaji obedov čipy? Potom sa to musí niekde evidovať a len nech máte k tomu prístup.

autor
20. dec 2023

@letfenixa
@kristiii
@margaretka_
Ďakujem za vaše odpovede . Ako vedúca ,a zároveň ako mama skolkara aj školáka ,chcem rodičom vyjsť v ústrety v maximálnej možnej miere.
Avšak odhlasovanie o 8 hod je už príliš ,a spôsobuje to mojím kuchárkam a aj mne stresy .najmä čo sa týka prípravy mäsa ( včera sa medzi 7-8 odhlasilo 11 stravníkov ) a teda mäso sa mrazit nesmie a prakticky ostáva nezaplatene . Veľmi zle sa mnohé jedla plánujú .
Teda uvidím ,ako môj návrh rodičia po Vianočných sviatkoch prijimu . Lebo z jednej strany je človek tlačený starostom a rozpočtom jedálne , z druhej kucharkami , z tretej rodičmi 🫣

luliu
20. dec 2023

U nás sa dá odhlásiť do 8.00. Je to fajn

autor
20. dec 2023

@tarra6 bola si spokojná s tou aplikaciou ? Ako rodič na ňu teraz prechádzam ,a ako vedúca ,plánujem prejsť zo svojou jedálňou po novom roku . Bolo to všetko zrozumiteľné ?

radkaradix
20. dec 2023

u nas sa odhlasuje cez strava. cz, do 12h predchadzajuceho dna, v ten den si mozeme prist s vylucne nerezovym obedarom po obed v presne urcenu hodinu 11h45..

sweetlife001
20. dec 2023

U nás sa má odhlásiť deň vopred do 14.30, v nutnom prípade daný deň do 7.45.
Vždy dcéru odhlasujem ráno, proste ak je chorá vidno to na nej vascinou večer, prípadne ráno vstane chorá a viem, že nepôjde do školy, čiže mne toto vyhovuje, že sa dá odhlásiť do 7.45.
Nedá sa odhlásiť cez Edupage, nemajú čipy. Môžeme buď zavolať alebo napísať email, nikdy som nevolala, vždy píšem email, vždy mi do 5 minút odpisu, že ok.

katica06
20. dec 2023

@maranco nemáme žiaden čip, neviem ako to evidujú.viem že ak niekto má objednaný obed a nie je v škole väčšinou pošlú iné dieťa aby sa najedlo, vždy som platila v hotovosti

jasminkaj
20. dec 2023

Odhlásiť zo stravy sa dá u nás IBA telefonicky a to deň vopred do 14:30.
Výnimka je iba v pondelok, kedy sa dá odhlásiť zo stravy do 7:30.

jasminet
20. dec 2023

do 7:30 cez eSkoly - rano sa zobudia chori, odhlasujem. nemam vestecku guľu aby som vedela dopredu, že rano budu K.O.

vandica
20. dec 2023

U nás v škole cez edupage do polnoci, alebo ráno telefonicky do 7:30.
V škôlke bolo telefonicky do 8:00.

zuzuliennka1
20. dec 2023

u nas v skolke sa odhlasuje cez edupage, do 6:59 daneho dna.
strava sa vozi externe, kazde rano stretavam pred skolkou dodavku s jedlom, akurat to privezu (cca 7:15).

zara1357
20. dec 2023

My musíme deň pred neprítomnosťou cez edupage do 13.00hod. odhlásiť dieťa zo stravy.
Celkovo si myslím, že na tejto záležitosti, by mal štát/súkromné IT firmy pouvažovať a zlepšit tento systém.

autor
20. dec 2023

@jasminet tie odhlasovania ráno chcem zachovať ,avšak ten čas upraviť .a rodičov poprosiť ,aby sa snažili dieťa odhlásiť deň vopred,ak vedia ,že ich dieťa nepôjde na obed . Lebo za tú dobu ,ako som tu , sa mi deň vopred ešte nik neodhlasil ,hoci ráno sama mama povie ,že idú na výlet ,alebo majú vyšetrenie ...čiže už deň predtým vedeli ,že dieťa nebude v škole . Vždy tak boli naučení . Avšak potom sa zle normuju potraviny a nesedia mi zasa by ,čo sa nepáči zriaďovateľovi .

saxana000
20. dec 2023

Najneskor den dopredu do 15.00 V pondelok este je mozne do 7.00 ostatne dni si mozu prist rodicia pre obed s.dozickou alebo prepadne.rano uz neodhlasia presne preto ze obed uz sa vari v hrnci.sice niektori frflali ale zvykli sme si.

jasminet
20. dec 2023

skolske vylety - celotriedne - odhlasuju ucitelky. nie rodicia. a ostane bohuzial, to ich nauci cas, neodhlasi nacas, zaplati za obed na ktorom dieta nebolo.

tamvtme
20. dec 2023

Nasa skolka pouziva edupage aj na odhlasenie obedov, je potrebne odhlasit den vopred do 14:00, potom to uz nejde. Edupage sa zaviedla az tento rok, dovtedy sa odhlasovalo telefonicky/sms priamo veducej jedalne, tak isto do 14tej den vopred....ja som s tym ok

cafelatte
20. dec 2023

Deň vopred do 12tej.

autor
20. dec 2023

@jasminet výlety ..myslela som súkromné . Keďže piatky a pondelky je celkom populárne teraz neísť do školy ,lebo dieťa je s rodicmi na predĺženom víkende .
Tiež si myslim , že si zvyknú . Len som chcela mať trochu prehľad . V škôlke ,kde mám ja dieťa ,tiež budeme odhlasovať po novom deň vopred .ak nestihnem ,zaplatím alebo veď v plnej výške .
Boli až príliš rozmaznaní rodičia ,lebo sa im až príliš vychádzalo v ústrety v mnohých aj iných veciach .

nikaeli
20. dec 2023

- syn MŠ - v daný deň do 8.00 - telefonicky, mailom. Ak nestihnem do 8ej, môžem prísť stravu vyzdvihnúť, zabalia mi ju do zafóliovaných misiek. MŠ nemá EduPage.
- dcéra SŠ - deň vopred do 15.00 - cez EduPage. Ak ochorie zo dňa na deň, ráno nemám možnosť odhlásiť stravu. Prevziať si ju môže iba ak je aspoň hodinu v škole - v čom nevidím logiku, lebo ak sa ráno zobudí s teplotou, do školy určite nepôjde. Obed prepadne a ja musím zaplatiť plnú sumu vrátane réžie.
- ja ako učiteľka sa môžem vyhlásiť do 11ej predchádzajúci deň. V prvý deň ochorenia si môžem obed prevziať do obedára, avšak iný deň, keď už som v práci, som bez obeda (pretože som prevzala obed za neodpracovaný deň). EduPage síce máme, ale jedáleň cez ňu nebeží.

majka99999
20. dec 2023

Na ZS mame edupage, cip sluzi aj na dochadzku, pipaju sa na obed, pri prichode aj pri odchode. Strava sa da odhlasit do 7.30.

samimami777
20. dec 2023

U nás v škôlke sa dá deň vopred prakticky do noci a najneskôr sa dá odhlásiť do 6:30 v daný deň chýbania. Stačí poslať sms s menom dieťaťa a dokedy odhlasujeme zo stravy , nemusíme volať.

maranco
20. dec 2023

@zara1357 * Celkovo si myslím, že na tejto záležitosti, by mal štát/súkromné IT firmy pouvažovať a zlepšit tento systém *
Štát nestanovil pravidlá ponechal to na zriaďovateľa/jedáleň.
IT firmy to majú urobené ako si to jedáleň nastaví, v prevádzkovom poriadku si jedáleň určí dokedy a ako sa bude odhlasovať a tak to povolia v programe.

kikavadi
20. dec 2023

ZŠ funguje cez edupage. Odhlásenie do 7:30. Prihlasenie deň vopred.
MŠ majú mobil, kde môžeme poslať sms do 7:30 a odhlasit/prihlásiť dieťa na stavu. Pripadne telefonicky. Po 7:30 máme smolu, platíme tak či tak.