Obliekajú sa vaše 6-ročné deti bez vašej pomoci?

19. okt 2024

Ahojte mám dcérku bude mať o chvíľku 6 rokov. A neviem ako ju mam donúťiť, alebo motivovať aby sa obliekala sama. Napríklad ľahne na posteľ a čaká aby som jej dala tričko, gaťky, o punčoškách ani nehovorím nohavice atd. Ja nemám problém jej pomôcť, ale všetko za nu robiť. Ako sú na tom vaše deti ??

januska12323
19. okt 2024

Len ťa skúša, myslíš, že v škôlke a škole také veľké deti obliekajú? Pomôž ale nerob všetko za ňu,dajte si preteky, jednu nohu ona druhú ty ak aj tak nechce no nech je holá jej vec.

oriesocek
19. okt 2024

Áno, sama si vie všetko obliecť, aj pančuchy, keďže ich chce stále nosiť. Je v tomto samostatná, jedine šnúrky veľmi nevie viazať.

catherinah
19. okt 2024

Pri tatkovi sa oblečie sam, pri mne niekedy skúša ako veľmi nevládze a nevie 😀

freepalestine
19. okt 2024

Zacala by som tym, ze v dni kedy sa niekam tesi ist - na ihrisko, ku kamaratke, atd., by som jej jasne povedala, ze ak sa sama neoblecie tak nikam nepojde. A do toho casovy limit - napr. Ked velka rucicka bude na 9 (ak este hodiny nevie).
A hej, aj 4r sa vie samo obliect. Pancusky sa tazko obliekaju, ale v 6r to pomaly musi zvladnut.

zuzkacik4
19. okt 2024

Ano, sama... obcas pride, aby som jej pomohla s pancuchami, ale vacsinou uz aj tie sama oblecie

cimage
19. okt 2024

Spolu vybereme saty, oblieka sa sama, pomozem s pancuchami, alebo ked sa zamota. Ma mladsiu sestru, ktoru musim este obliekat, seba obliect, takze by sme nikam neisli keby som kazdeho musela ja obliect.

biglovemom
19. okt 2024

Nie nerobim nic za nu,oblecie sa sama,zapne ,vsetko….
Skusa a mamicka skace ako piska🤷🏼‍♀️

myrusiatko
19. okt 2024

Nachystáme večer na kôpku a ráno sa oblieka sám

barka1
19. okt 2024

Samozrejme, v takom veku už boli minimálne 2 roky v školke a obliekali sa samy.
Tato jej "neschopnost" je o tebe, nie o nej.

lukbe
19. okt 2024

Aj 4-ročný, v rodine máme sa uz oblieka sám. 6-rocna by to už mala zvládnuť.

lentilka46
19. okt 2024

Ano, od asi 5r si aj sama vybera zo skrine. Tiez si myslim, ze si ju mala nechat obluekat sa samu skor, resp.prestat jej pomahat. Pride do skoly a bude uplne nesamostatna. Syn mal v prvom rocniku spoluziakov,kt.si ani veci z tasky nevedeli vybrat na stol a mamicky potom boli urazene na pani ucitelku,ked ich poziadala o vacsiu samostatnost doma. A to nehovorim o tom,ze si nevedeli ani zimnu vetrovku obliect a zazipsovat 🤦‍♀️

Inak, ked si to tak vezmem, moji obaja sa vedeli sami obliect od cca 2,5r, ked nastupili do skolky. Aj pancuchy si natiahli,sice nie uplne dokonale, ale islo to.

11bodka11
19. okt 2024

Moja 3, 5 rocna sa prezlieka sama.

yoxinka
19. okt 2024

Moje deti sa samé obliekali ako 4 ročné 🤷‍♀️.

lulu0123
19. okt 2024

Od 2 rokov sa prezliekaju vsetky moje deti same. To je ciste vymyslanie.Obcas 3 rocny potrebuje s niecim pomoct,ale u 6 rocnej si to neviem ani predstavit.Ta maximalne zapnut saty, ak sa zapinaju vzadu.

misinka0611
19. okt 2024

Mám 3 - ročnú a chce sa obliekať sama. Samozrejme, že nie vždy sa jej to podarí, tričko, nohavice dá opačne a pod. ale je tam tá vôľa z jej strany. V škôlke do pyžama ju neobliekajú, nie? Alebo keď sa ide von..

jajumiba
19. okt 2024

Obaja (chlapec aj dievča) sa sami obliekali a obúvali už v skolke ako 3 roční ... keď som im chcela pomôcť ,aby to bolo rychlejšie tak zúrili..ja sam!..ja sama!.. 😀 doteraz sa na tom smejeme..

earlgrey
19. okt 2024

A nevie alebo sa jej nechce? Lebo ak nevie, tak tam by som problém videla ale ak nechce, tak to je tiež o inom. Moja skoro 6 ročná sa vie sama obliecť, obuť, zapníť zips, aj zašnúrovať🤣 ale to šnúrovanie nekomentujem, ona to volá špeciálne šnúrovanie, kde uzlíky spraviť vie a zbyšok omotá tak, že potom mám problém to rozmotať, ale nehrotím to.
Samozrejme, že tiež máme také dni, keď chce, aby som ju obliekla ja a ja s tým nemám absolútny problém...lebo viem, že to sama dokáže, len je niekedy lenivá...zase nebudem dávať zákazy a príkazy, do 18tky ju obliekať nebudem 🤣🤣🤣 teda dúfam...

dagas
19. okt 2024

Oblieka sa sama. Ale tiež dlho skúšala.Mne sa to nedá ,bolia ma ruky a podobne 🫣 teraz od septembra si pekne večer nachystá čo si rano oblečie, ja jej to len skontrolujem. Ráno sa v škôlke povyzlieka ,učeše spraví cop a ide do triedy.

ivangeline
19. okt 2024

Ešte pred 3 rokom sa vedeli obliekať. Čo trebalo pomôcť, tak som pomohla. Teraz je skôr problém, aby sa neobliekali ako oni chcú… V byte teplo, tak majú pocit, že aj vonku. Kratase chcú../

patka06
19. okt 2024

3 očná pri nástupe do škôlky sa obliekala sama
6 ročná /pokiaľ sa jedná o zdravé dieťa/ to zvládne určite, len ťa skúša. Prestaň pomáhať, rob si svoje, kým sa oblečie

nikpa
19. okt 2024

Mam 6 ročného dosť nemotorneho a pomalého syna ale teda obliekať ho nemusím a ani by som to nerobila. Ved keď sa madam neoblečie, nech ide do školy v pyžame 🤷

kiki68
19. okt 2024

Mam 4 rocneho a jedine teda pomozem s overalom na von a ked je nieco na snurky. Inak netreba. Zvlada sam.

3princezne
19. okt 2024

Mne toto robi teraz skoro 5rocna. Vsetko davno vedela robit, zrazu tiez musime sa starat o nu ako o babatko. Ale mozno je to tym, ze mame aj mladsiu a teraz este aj do skolky zacala chodit. Tak som si povedala, ze jej tu pozornost dam, ona je taka najviac prehliadana doma, lebo je najpokojnejsia. Obcas sa mi podari ju aj nejak namotivovat. A uz sa to zlepsuje, niekedy uz aj zabudne a oblecie sa uz sama. Ale nie rano do skolky, to sa nechce, lebo by tam radsej nesla 🙂

mamickalisticka
19. okt 2024

Naši trojročný sa už obliekajú sami, hučia ako paviani, keď im chcem pomôcť. Teraz v škôlke sa naučili 🥹 5ročný už všetko sám zopár rokov.

lucia13022023
19. okt 2024

Neter a aj synovec sa vedeli obliekať sami už ako trojročný. Ale pri mojej mame sa doteraz zázračne nevedia (6r a 9r)🤣

kacena4
19. okt 2024

moji sa obliekali uplne sami od 3r a v skolke ju po spanku kto oblieka??

slavomira236
19. okt 2024

Od 2,5 odkedy nastupila do skolky sa oblieka sama. Vecer si sama vybrala prichystala na stolik.

bucko555
19. okt 2024

Od 4 rokoch so chystá veci sama a keď išla do škôlky ako trojročná sa zvládla obliecť sama

animus
19. okt 2024

Toto je téma na rozduchanie vášni alebo ti to naozaj príde normálne?? Mám trojročnú dcéru, ktorá si vie sama obliecť aj pančuchy a zapnúť zips. Resp. oblieka sa komplet sama, jediné čo nevie je zaviazať si šnúrky.

dominikamacakova
19. okt 2024

Skús jej povedať, že ak sa do päť minút neoblečie tak ju príde zožrať diviak. Uvidíš aká dobrá motivácia to je. Srandujem 😀 Iba, že by nie... 🤣