Ahojte, mam tu nejaké pani učiteľky zo škôlky? Chcela by som sa spýtať ako chodíte do práce oblečené vy? Nas s kolegyňou napadlo že by sme navrhli aj ostatným oblečenie tzv “rovnošaty” tie také rôzne košele s krásnymi detskými motívmi a pod. Priložím foto.. nosíte niektorá také? Sú sice zdravotnícke ale kdesi som take videla aj na nejakých učiteľkách. Ide o to že často si pri práci s deťmi či už farby lepidlo sadáme s nimi na zem a vonku ničíme oblečenie ktore neustále pereme…a najhoršia vec aké sme my ženy stojíme kazde rano pri skrini a premýšľame čo si vezmeme😂🫣 príde mi to milé a pohodlné a vyrieši to viacero problémov… nosíte niektorá také? Ak áno, kludne dajte aj s foto nápadmi čo nosiť pri takejto práce s detičkami🥰
U nás a aj v okolitých v MŠ maju baby klasické zdravotacke oblečenie - farebné tričká a biele nohavice, dokonca im to zriaďovateľ prepláca - moja mama vlastní obchod, kde ich objednávajú. Pravdupovediac, myslela som si, že to tak majú predpisovo.
@michaela329 ja by som to hned zaviedla aby to bolo predpisom… čiže niečo také nosievajú ako som dala do komentáru foto?
U nas si to niektore ucitelky par rokov do zadu kupili a chodili v tom sem tam ale aktualne mame predpisane biele tricko a biele nohavice. Ja osobne som sa v tomto zdravotnickom citila velmi nepohodlne cize som to ani nenosila. V New yorker som si kupila asi 5 triciek s detskym motivom - vcielka, mala morska vila, stitch... a tie som nosila k detom plus leginy. Mohla som sa hybat ako som chcela a citila som sa v tom prijemne. Uprimne tie rovnosaty su najvacsia hovadina aka moze byt a kazdy sa u nas na to stazuje. Nech radsej kazdy chodi v tom co sa jemu paci a v com sa citi pohodlne a hotovo.
ja som také videla v detskej nemocnici, mne sa to veľmi páčilo a myslím, že je to naozaj vhodné aj do MŠ. je to také veselé. určite lepšie, než nejaká naškrobená blúzka so sukňou 😀
A este k tomu nam zabezpecila riadotelka len jedno tricko a nohavice cize to musim prat o dost castejsie ako ked som si nakupila sama vlastne oblecenie
nám zabezpečuje oblečenie zamestnávateľ - biele nohavice a farebné trička (každý rok, všetky rovnakej farby) plus vesta.. ja nosím čierne legíny - biele nohavice mám ani nie do hodiny špinavé a hlavne sú mi nepohodlné, bedrové, vždy mám holý chrbát
Ja nosím také košele v škôlke. Deťom sa páčia a rodičom tiež. Ja som maximálne spokojná.
ja osobne mám radšej nátelníky a hlavne s dlhým rukávom - v takej košeli ako je na foto, by mi bola zima 🤦🏻♀️
@nikaeli ja som videla ako pod to nosia biele tričká s dlhým rukávom a tam by som to riešila, alebo na to nejaku mikinu na zips
V našich skolkach take oblecenie nenosia pani učiteľky (pri podávaní prihlášok som si dala tour skolkami). Pacilo by sa mi to, na druhej strane pani učiteľky by mali mat určite právo volby, takze keby sa chceli obliekat po svojom, umožnila by som im to. V našej škôlke pracujú pani učiteľky, tri z nich chodia naozaj upravene, v kostýme ako do kancelarie, vrátane náušníc, nahrdelnikov. Mne sa to paci, veľmi sú obetavé, na urovni, deti ich miluju, takze na sebe nepotrebuju ani zvieracie vzory, aby boli zbožňované. Zase niektoré riaditeľky chodia až veľmi neformálne oblecene, aspoň oni by mali trosku reprezentovať skodu, čiže tuto zmenu by som uvítala asi radsej
@lila1988 nepísala som nikde aby to tak bolo všade… pýtala som sa či niekde to tak nosia….na celej skolke sme 4 uciteľky 3 suhlasime ešte to treba prebrať s jednou…ak bude suhlasiť prečo nie? Ja by som ako tie vaše pani učiteľky fungovať nemohla…kebyze chodim v kostyme ako do kancelarie tak to potom asi tak aj pracuju… ja deti či obliekam pomaham sadam k nim ked malujeme potom uz som polepena a pofarbena… a to ani neviem kedy… častokrat osoplena ked deti plaču uz sa mi stalo ze dieta sa na men pogrcalo… a teraz ked si kupim nejaky brutalny kostym a hned ho zababrem tak by mi ho asi bolo luto…🙈
@lila1988 a ešte podotknem, nejdeme tým byť viac zbožňovane, to ma ani nenapadlo, ide iba o to aby sme sa citili pohodlne…nič viac… nepotrebujeme na seba putat pozornost
Vám nekupuje zamestnávateľ pracovný odev a obuv??? Mal by, každý rok nové
A ci sa to nám paci, nás názor ta nemusí zaujímať, ved vy ich budete nosiť. Určite je to milé, ale nie každému môže ten strih sedieť a nie každý sa cíti v niečom takom pohodlne.
Veď objednajte a kolegyňa to nie je povinná nosiť. Nedonutite ju
Moja kamoska robí v škôlke a chodi oblečená podľa môjho názoru až moc formálne.. sako, elegantne nohavice a ako dáva si tenisky ale ona keď ide na nákupy a ja idem s ňou tak si kupi takéto veci a potom že to má do prace. Čiže neviem či by niektoré učiteľky súhlasili… ale za mna je to pekný nápad
@simona20201309 kolegyna je na dovolenke ešte o tom ani nevie, nikto ani nepisal že ju ideme nutit..dnes padol navrh aby sme to prediskutovali..a pytala som sa nie či sa to niekomu páči ale či to takto niekto v škôlkach nosí, toť vsio
Krasne 💝 ja by som bola za (aj ako rodic, aj ako ucitelka - sice na druhom stupni 😄) aj deti by sa urcite potesili.
mne sa ta myslienka paci, je to total prakticke a aj mile. Nosi take nasa pediatricka. Tiez som domov chodila vzdy zaspinena od niecoho a takisto by odpadol problem s tym, co rano na seba 🙂 Ja by som do toho hned isla.
Naše pani učiteľky mali biele nohavice a farebné tričká na ktorých mali vyšité mena veľmi to bolo pekné
Niečo na ten spôsob, plus aj bavlnené tričko, natelnik. Zdravotacke nohavice nemusia byt už len tie klasické bavlnené mrkvy. V ponuke už bývajú aj pekné elastické nohavice. Su ale cenovo vyššie. Ja sama pracujem v ŠKD a tam som uz zničila mnoho civilného oblečenia 🤦♀️ Úplne rozumiem prezliekaniu k deťom. Ja už sa do práce málokedy "nahodím" - snažím sa byť praktická a nosiť oblečenie, ktoré neoplačem, ak sa mi naň vyleje tuš, alebo mi ho dieťa natrhne...lebo dobrá učiteľka v MŠ a vychoška v ŠKD sa medzi deťmi nezastaví a aj sa občas "zakydá".
To je krásné 😊👍
U nás majú rifle/legíny a nejaké tričko. Zväčša tmavé. Bolo mi milé mať taký detský motív.
Veď ak sa to páči tebe a kolegyni tak si také kúpte. Ale prečo by mali mať učiteľky zavedené niečo "predpisovo"? Ja som tiež učiteľka (síce nie mš, ale pracujem aj s malými deťmi) a takéto tričko by som nosiť nechcela.
BV UK sa nosia cierne gate a polo tricko s logom skollky.
Henta tunika je velmi pekna, ale skor pre detsku sestru.
Neviem preco na Slovensku mate biele gate, u Nas mame vzdy tmave
A samozrejme, ze aspon 5 KS uniform, tz 5 triciek a 5 gati, mozno by som zvazila Este polo tricks na Leto.
Pracujem v jasličkách a nosíme to už roky, je to pohodlné a vyzerá to pekne 😉
Vyzerá to super, akurát ak niekam pôjdete s deťmi, sa budete aj vy prezliekať, či tak pojdes napríklad do múzea? Len sa pýtam, nerypem. U nás chodia učky športovo, nie tepláky. Tak možno zvážte aj iné možnosti. Mikiny dlhé, tuniky, atď. Sú aj také pracovné veci. Možno si nechajte logo škôlky urobiť na nažehľovačku.
@adrianap83 uz by som chcela vidiet ako nam nejake logo nazehlia, jednak ziadne nemame…a po druhe nam nepreplaca ani obuv nie je take nieco… no ak sa ide do muzea je nam to oznamene vopred… vieme kedy alebo ked sa fotime tak v ten den pridem oblečena tak ako je na udalosť vhodna…jeden den nie jemproblem riesim bezny skolsky rok 😊
A o u nás na dedine majú aj take. Aj nohavice rovnaké s motívom minnie mouse. Mne sa to veľmi páči, je to milé a hodí sa to do škôlky 🙂
U nás v škôlke sa učiteľky prezliekala so teplakov a starých tričiek, ale tie rovnošaty sa mi veľmi páčia, takže pokiaľ sa v tom budete cítiť pohodlne, tak za mňa 👍