Oblečenie do škôlky

1. aug 2023

Pekný večer, maminky , ktoré máte / mali ste už detičky v MŠ, aký typ oblečenia sa vám najviac osvedčil? Rozmýšľam či tričká s krátkym alebo dlhým rukávom, na zimu či overal alebo samostatne bundu a oteplovačky, pyžamo krátke / dlhé ? Papuče s otvorenou špičkou? Prišiel nám papier, že máme dieťaťu zabezpečiť vhodné oblečenie do MŠ , za tým tri výkričníky, ale čo je vhodné už nenapísali .

patka06
1. aug 2023

U nás triedy neskutočne prekúrené, celú zimu tričko s krátkym rukávom a tenké tepláky/leginy.
Na prezúvky sandálky z leta alebo iné ľahké otvorené topánočky, čo sa ľahko obúvajú.
Overal ani oteplovačky u nás na juhu nevyužili vôbec - v tomto veku sme mali už dvojdielne oteplovačky, praktickejšie pre dieťa a lepšie využiteľné.
Pyžamko tenké dlhé, dcéra spávala bez periny - občas im aj okno otvorili pri spaní
Vhodné oblečenie je najmä to, na čo je zvyknuté a čo si vie ľahko obliekať.

ukulela
1. aug 2023

Papuce uzavrete. U mas lepsie. Neokope prsty... ale v zasade tak, ako je zvyknuty. Hlavne ziadne kroksy a pod.ale pevna noha. Teplaky. Na chladnu jesen uzke obtiahnutejsie teplaky a na ne tenke softshelky. Pancuchy som nedavala nikdy. Na zimu kombinezu, v skolke mi povedali, ze mensim detom je to lepsie. Aspon sa im nevykasal... pyzamo u nas dlhe, decka kratke nechcu. A jednu komplet sadu oblecka na prezlecenie do skrinky, trencle, tricko, teplaky, ponozky. Oznacene. A aj gumaky ma vzdy v skolke jedny. A nasa skolka chce aj to gumene oblecko, no ja davam softshelove gate do skrinky.

zuzanka.zuzu
1. aug 2023

u nás v škôlke je zákaz overal na von, že deti s tým majú problém si obliecť, vyžaduje sa bunda a oteplovacky bez trakov

ukulela
1. aug 2023

@zuzanka.zuzu vidis, u nas malych oblecu a ked som sa pytala, tak si samy vypytali radsej overal. Zalezi od pristupu uciteliek. Ale 3r dieta sa samo do oteplovaciek a veterovky tiez tazsie natrepe.... uz ked bol starsi, tak dostal oteplovacky a vetrovku. A teda oteplovacky ja len s trakmi. Bez trakov ma decko raz dva chrbat von....

joannita
1. aug 2023

Autorka mas dievca ci chlapca?

marianarem
1. aug 2023

Oblecenie pohodlne, moj chodi v teplakoch alebo leginach. Tricko podla pocasia, v zime s dlhym, v lete s kratkym. Nam ucielka odporucala, aby boli tricka dostatocne dlhe, nie take, z ktorych uz dieta pomaly vyrasta. U nas musi mat v skrinke vzdy nachystane aj nepremokave oblecenie a gumaky. Papuce ma moj uzavrete. Topanky najlepsie na suchy zips, aby sa vedel co najlahsie obut. Aj celkovo to oblecenie by malo byt take, aby dieta malo co najmensi problem s obliekanim a vyzliekanim.

patka06
1. aug 2023

@ukulela Dvojdielne oteplovačky 3 ročné dieťa hravo zvládne, uťiteľka max. pomôže zapnúť zips
Overal to už je iná zábava, už boli aj nohy v rukáve 😂

ukulela
1. aug 2023

@marianarem presne, suche zipsy na topankacg. A napr aj vrchne gate softsellove na zimu ja mam na gumu. Ziadne zipsy atd, aby sa navliekol sam. Snehule tiez tak, aby si vedel nasuchnut sam.

ukulela
1. aug 2023

@patka06 pozri, mne sa to osvedcilo viac. Baba hore pise, ze oteplovacky bez trakov. To by moj mal hned holy chrbat.... u nas v pohode toleruju overaly, nikdy taky zakaz neprisiel. Je to na skolke. Ak da 3 !!! Za slovo vjodne oblecenie, cakala by som instrukcie 🙂

autor
1. aug 2023

@joannita chlapca...

Tak náš si už oblečie všetko okrem pančušiek, bude predškolák takže už je vo veku , že nemá problém s obliekaním, semtam trenky naopak oblečie, ale to je akurát tak z nepozornosti 😀

autor
1. aug 2023

@ukulela tiež by som nejaké uvítala 😀. Nie že ja kúpim také a oni mi potom povedia , že malo byť onaké 😀

patka06
1. aug 2023

Pančušky do škôlky nosiť nebude
Pokojne mu obliekaj a obúvaj v čom sa cíti dobre a na čo je zvyknutý, samozrejme primerané počasiu

ukulela
1. aug 2023

Tak u nas sme pancuchy nahradili spodkami, resp tenkymi teplakmi. Ale tie mi usila segra z peknej teplakoviny ako elastaky. A na ne na vonka davam vrchne hrubsie gate, ked treba. Napr tienepremokave a tak.... s pancuchami je ostara.

autor
1. aug 2023

@ukulela ja tiež dávam legíny pod oteplovačky a pod. V podstate miesto pančuch, alebo termoprádlo ešte. Pančuchy nechce ani doma obliekať, nie je to zrovna príjemný kus oblečenia

kate_cs
1. aug 2023

Môj syn nosil celý školský rok krátke tričko. Ani jeden jediný raz nemal dlhé. Miestnosti prekúrené. Vhodne oblečenie znamená pohodlne, v ktorom sa dá hýbať.
Dievčatá žiadne tutu sukne a šaty s vlečkou (alá Elza) a obtiahnuté slim rifle v ktorých sa dieťa ani nezohne.
Pyžamo v teplých mesiacoch krátke a v chladnejších dlhé. Papuče mal tuším s otvorenou špičkou, my sme viac riešili vzor 😀
U chlapca som dávala teplaky, ale snažila som sa aby boli také “krajšie”. Moji chlapci tielka nenosia ani v zime a pančuchy veľmi výnimočne. Volila som spodky zo Slovenky.

olimuc
1. aug 2023

Teplaky a sme na Juhu tak na zimu softshellky s chlpami. Pod to davam dlhe spodky co vyzeraju ako tenucke teplaky na vrch len tenir tricko s dlhym rukavom. Nic specialne, kedze su velmi kreativny a niektore farby a lepidla nejdu dole.

tosomja
1. aug 2023

Ja som dávala tak, že keď bolo teplo, tak v krátkom, kraťasy, tričko, tenké ponožky, papučky. Keď bolo chladnejšie, tenké tepláky. Krátke tričko. Do skrinky tričko s dlhým rukávom. Keď bola zima, tak tenké tepláky, krátke tričko. Do skrinky oteplovacky, alebo hrubé tepláky. Hrubsia mikina, bunda, šál, čiapka, rukavice, hrubé ponožky.
V skrinke mala vždy spodné prádlo, náhradné tenké tepláky, tričko.

tosomja
1. aug 2023

A zásoby z domu. Nové, pekné, len keď mali nejakú akciu. Vystúpenie, fotenie.

euka210
1. aug 2023

v nasej skolke bolo stale horuco, my v dome sme boli zvyknuty na chladno a v zime dlhy rukav, ja aj mikinu si dam.
skolka podla obdobia...kratke, potom dlhe, teplaky, potom pancuchy. V lete kratke pyzamo, inak dlhe. Na zimu overal pre lahsie obliekanie. Papuce...mojim sa potili nohy, takze otvorenu...alebo ake som zohnala.

mogaa
2. aug 2023

Dieťa obliekaš normálne podľa počasia.....určite aj doma nosí aj krátky aj dlhý rukáv....v septembri bude ešte teplo, teda tričko, mikinku, legínky,,,pri chladnejšom počasí dáš dlhý rukáv, mikinu, tepláčky.....obliekaj tak, aby sa dieťa vedelo ako tak obliecť a vyzliecť samé, čiže nie oteplovačky, tie si samo asi neoblečie.....učiteľky dopomáhajú pri obliekaní, ale nie že deti komplet samy obliekajú a vyzliekajú - to je nereálne pri 20deťoch.....takže trénujte aj samotné obliekanie a vyzliekanie, obúvanie topánok.....

beata_k
2. aug 2023

Teplaky, kratky, dlhy rukav, pyzamo s dlhym rukavom, zimny overal. Pod overal teplaky, nemusis v satni komplet prezliekat dieta. Papucky podla toho ake mu sadnu. Moj otvorenu spicku nemoze.

zuzuliatko18
2. aug 2023

Oblečenie do škôlky dostáva čisté, ale určite nie nejaké extra pekne, už veľakrát prišiel celý pomaľovany, lebo kreslili.
Keď sme ešte boli doma, na jeseň a zimu som mu dávala na tepláky softshellky (sme z Ba, tu zima.az tak často nezabludi) a plánujem aj do škôlky. Pančuchy napr. nedávam, je to nepraktické, takto sa zvládne ako tak obliecť aj sám.

canis_lupus
2. aug 2023

My máme škôlku v budove školy a je tam zas celý rok koša, takže 99% času dlhý rukáv 😀 Syn má overal aj bundu a oteplováky bez trakov, striedali sme to a nikdy nebol problém, keď tak sa opýtaj v škôlke, čo im viac vyhovuje a kúp až potom. Jediné, čo nám odporučili bolo chlapcom nedávať v zime tepláky, lebo si nevedia na to obliecť oteplováky, ale legíny. Pančuchy ani žiadne nemá 😀 aj bežne nosieva namiesto nich merino spodky.

msnesquik
2. aug 2023

U nas napriklad hovorili, ze nie rifle, ze sa to tazko oblieka, deti si to velmi nevedia obliect...ale inak ziadne obmedzenia, ak bolo nieco zle, tak pani ucitelka povedala
Inak som davala tricko s dlhym, uz ked sa na jesen ochladilo, potom nornalne oteplovacky, pod to pancuchy, mali sme aj overal, nikomu to nevadilo...

traktor
2. aug 2023

ak da za vhodne 3 vykricniky..tak to moze byt myslene ako u nas..vhodne k danemu pocasiu..nie ze dieta pride v zime napr. bez mikiny, ..ci v topanockach ,v ktorych nesmie do piesku a pod. treba rozhodne pohodlne oblecenie, kde ti nebude luto, ze to dieta aj znici..oleje sa, budes vidiet, co obedovalo ..atd. a oblecenie take, ze si ho bude vediet stiahnut na wc, nebude ho tlacit na brusku..a urcite mat nahradne oblecenie pre pripad nehody aj v skrinke..to plati pri vsetkych detoch

tanyan
2. aug 2023

Tie inštrukcie sú pre všetkých rodičov, takže okrem iného predpokladám, že nechcú predražené luxusné kúsky a ani prestarnuté, znehodnotené či znečistené...

radkaradix
2. aug 2023

@ukulela aj my mame takyto satnik, az na to, ze v zime nebol ani sneh, takze nosil softshellky a zimnu bundu celu zimu 🙂