Ahojte mamicky,
moj syncek ide teraz 1.krat do skolky, po adaptacnom tyzdni uvazujeme dat ho uz na cely den, vzhladom k tomu ze mam este 2 mladsie deti a vyhovovalo by mi to tak viac...ako casto byvaju deti chore takto zo zaciatku? V auguste absolvoval tyzdenny poldenny tabor a ako skoncil dostal nejaku vyrozu a mal 2 dni horucky.. tak sa len obavam trochu nechavat ho tam tak dlho zo zaciatku..
Vdaka za odpovede🙂
@katarina092 čo sa týka chorobnosti, je úplne jedno či tam bude 1/2 dňa či cely. A akú má silnú imunitu, uvidíš. Každé dieťa je v tomto iné, takže dopredu sa to predpokladať nedá.
@katarina092 Moje deti boli od prveho dna na cely den v skolke a chore boli vzdy tak tyzden za cely sk. rok. Kazde dieta je ine, inak ma vybudovanu imunitu, treba vydrzat.
tiež myslím, že je jedno či tam bude celý deň alebo len doobeda ochorieť môže rovnako
Nechala by som na celý deň
@katarina092 moj nikdy chory nebol ako nastupil do skolky mal 3,9 roka prvy krat ochorel oktober tyzden potom tyzden skolka 2 tyzdne doma zas ani nie tyzden a 2tyzdne doma a takto cely rok. Imunita ok chodili sme po vysetreniach.
@katarina092 Moj bol zo zaciatku v skolke na cely den a dochadzku mal taku, ze 1/4 casu v skolke, 3/4 doma. Zacali sme ho potom davat len na pol dna a dochadzka stupla na 1/3-1/2 casu. Unho v tom rozdiel bol.
Ja myslim, ze ro nie je len o imunite ako takej, ale aj o tom, ktore dieta ma zo skolky aky stres. Moj byval po tom celom dni naozaj velmi unaveny, ohucany, taky vypnuty chodil alebo naopak prestimulovany. Aj teraz to vidim, ze ked je v skolke nejake psychicky narocnejsie obdobie, tak vtedy chorie.
@marianarem áno, oni väčšinou ochorejú z tej zmeny bez rodičov, iný režim, stres, plač, nejedenie..
@katarina092 učiteľka Ti povie ako si zvyká, keď bude plakať či nejesť to neznamená, že po týždni Tí povedia, že môže byť cely deň.Mali sme deti, ktoré boli aj mesiac len po obed a išli domov a niektoré po týždni tam boli ako doma🙂
@katarina092 v podstate je to jedno keď má ochorieť stačí mu hodina so soplavym kamarátom.Tie deti kychaju a soplia kade chodia, chytajú hračky, vymenia si pohár pri obede sú to ešte drobci
Moj starsi bol viac doma ako v skolke... uvidime, ako sa to odrazi na imunite mladsieho, s ktorym som bola doteraz doma.vzdy ochorel. Aj napriek tomu by som starsieho zo skolky nestahovala. Potrebuje deti vo svojom veku
moje deti na zač. 2 krát - október, november a to bolo s chorobnosťou všetko...