Ahojte. Chcem sa len informovať, ako ste tuto situáciu riešili vy. Zobrali vám aj novembrové dieťa od septembra do škôlky štátnej? Ja skôr rátam že nie, keďže sme z TT a s miestami tu majú problém aj staršie deti. Zvažujem preto že bude naďalej chodiť do súkromných jaslí kam chodí aj teraz, alebo uvažujem nad súkromnou škôlkou. Žienky ako ste to riešili? Poprípade je možnosť že zoberú od januára? Vďaka 🙂
@hsara99 ved podaj prihlášku a uvidíš. Nič za to nedáš. A zariadiš sa podľa toho
Prihlasku isto podaj, mozno motyka vystreli, i ked v TT, na 99% nie. Ale za vyskusanie nic nedas.
Ked budes davat prihlasku, tak daj o septembra, ak budes trvat na januari, tak ho isto nevezmu, lebo pri nedostatku miest pre vsetkych nebudu drzat mieste tebe, teda tvojmu dietatu, ked na to miesto sa hlasi dalsich 50 deti.. Za pol roka by im utiekli poplatky. A dalsia vec, aj ten semtember je velmi otazny, kedze papierovo musia dieta mladsie ako 3r. viest za 2och, teda 2 mesiace by papierovo zabaeral 2 miesta. Ale zase, aj si to zaplatis, lebo poplatky za mlasie 3r, su v podstate dvojnasobne. Len je otazne ci budu ochotni, a hlavne ci bude miesto. Lebo kazdy rok sa v TT do skolok nedostane vela deti.
Moja je koniec novembra a do statnej skolky sa na celodennu dochadzku dostane az tento rok ked bude mat 5. Ja by som napisala do skolky kam spadate, ci je sanca, ze ju prijmu, a prihlasku podala urcite
@hsara99 uvidis podľa kapacít, prednosť majú predskolaci nakoľko to je už povinná školská dochádzka, a podľa predškolákov koľko ich bude, tak budú dopĺňať zvyšok stavu ostatnych deti. Aspoň u nás v dedine je to tak. Prvý syn je tiež novembrový, zobrali mi ho normálne od septembra 😊 ak by nezobrali v septembri, mali by v januári, aspoň u nás to je tak že berú deti v septembri a v januári len, nie v priebehu roka.
Ale viem že niektoré škôlky dopĺňajú deti aj v priebehu roka, naozaj to závisí od toho kde.
@hsara99 Môj je decembrovi a zobrali ho od septembra
@hsara99 Tiez sme z BA Race a tu nebola sanca, moj je zaciatok decembra. Chodi do sukromnej skolky. No nasli sme taku, ze sme sa aj s manzelom zhodli, ze pokym na to budeme co len trochu mat, ostava tam.
Neviem ako to je u vás v TT ale mne novembrového zobrali v septembri.V štátnej škôlke ale pár rokov funguje speci trieda A+ pre deti od 2 rokov.Je v nej najstarší.Aj dcéra do nej chodila, aprílová.U nás ale niesu v meste jasle.Podla mňa záleží od konkrétnej škôlky.
@elizabet173 pokial by si robila v samospráve, vedela by si co a ako sa robi/nerobi 😉
@elizabet173 pozri, nemienim sa tu s tebou hádať. Vyse 20 rokov mi mama robila v samospráve, x-krat som videla, aj mi vravela co a ako robili zoznamy do škôlok. Stačí?
@lienka.7 tak toto sa mi nezda. My sme v Ba ako pisem vyssie podalisme novembrovej dcere 4 prihlasky do skolky ked mala k septembru 2r10m, chodila do sukromnych jasli. Na vsetkych prihlaskach to bolo spomenute, prisli nam 4 zamietave odpovede , kapacitnuch dovodov a nesplnenia podmienok (dovrsenie veku). A nikto sa nepytal, ci mame 500 eur na dalsi rok v sukromych jasliach kde zostala, kym nenastupila v 3r a 10m.
Novembrove u nas v meste beru od septembra.