Ahojte píšem anonymne, pretože sa pýtam v rovine teoretickej, zatiaľ sú to plány a snáď pôjde všetko hladko...
Plánujeme sa s priateľom a mojím synom presťahovať do iného mesta, vzdialenosť okolo 150 km.
Syn je v mojej starostlivosti, synov otec môže mať syna každý druhý víkend, a dva krát tyždenne po dve hodinky.
Otec to nedodržiava. Priemerne je so synom dve hodinky raz za týždeň.
Obávam sa toho, že bude proti tomu.
Je potrebný jeho podpis do novej škôlky v "novom meste"?
Som ochotná dohodnúť sa na doprave v rámci víkendov, ale čo keď bude riešiť tú hodinku dve cez týždeň?...
Pritom víkendy je stále syn so mnou. Iba raz do roka, dva krát je u neho cez víkend.
Viem, že budú naschvaly.
Čo mám začať riešiť, keď už budeme pomaly sťahovať veci?
@mogaa tam keď mi súhlas nedá tak ma čakajú opletačky. Dokým by prebehol proces tak ja nemôžem byť v inom meste a syn navštevovať inú škôlku a nemôžem sa presťahovať? To znamená že budem s s priateľom na diaľku?
Určite by som sa chcela rozumné porozprávať s ex. Veď dopravu som ochotná riešiť. To nie je až taká diaľka.
Ale nezoberú mi syna do novej škôlky a budem čakať na rozhodnutie niekoľko mesiacov a nemôžem žiť svoj život? Ako to bude celé v praxi vyzerať?
a novú škôlku máš už vybavenú? začala by som tam, lebo na 99% nebude volné miesto, teda ak nejde o dedinu....najskôr sa poinforuj či vôbec majú volné miesto a hneď či potrebuješ aj súhlas otca....ale obvykle ho požadujú a bez neho dieža nevezmú....máš aspom zverené ideťa do starostlivosti?
@mogaa dobre pre istotu si to zistím priebežne v tej škôlke. Vraj by mali mať voľné miesto. Opýtam sa tam. Zavolám cez týždeň.
Je pravda že som pôvodne chcela aby už prípravku dôchodok tam kde je, s tým, že školu inde, pretože teraz ho vozím do škôlky cez celé mesto. Ale keďže chceme ísť do iného mesta, tak už pomaly pôjdeme na to.
Dieťa je v mojej starostlivosti. Ale ex je taký že chcel by aby podľa neho bolo všetko..
Neviem si predstaviť že kôli papierovačkam bude môj priateľ tam a ja tu a kto vie dokedy..
Chceme už spolu bývať tak o mesiac o dva. Viem že najjednoduchšie by bolo bývať tu kde som ja, ale do iného mesta sa aj teším, na voľnočasové aktivity tam a tu ma nedrží nič také.
Nemám chuť sa naťahovať kôli tomu že syn sa vidí s ex cez týždeň trochu kedy to vyhovuje exovi.
Na všetko treba súhlas otca, škôlku, krúžky atď atď. Ak sa nedohodnete pravdepodobne to budete musieť riešiť súdne a keďže sa sťahujem ty a otcovi skomplikujes stretávanie s dieťaťom pripravila by som sa nato,že mu ho budeš musieť voziť. A ešte sa môže stať,že bude žiadať striedavu starostlivosť alebo zverenie jemu...
@fiafia chápem, dopravila by som. Ale striedavu by som nechcela. Ani prísť o syna. Nikdy. A keby žiadal, tak neviem, lebo nemá tak čas ako vraví..
@fiafia ale teoreticky môže byť keď truc tak poriadny 😉
@fiafia neberiem to na ľahkú váhu. Otcovia zvyčajne žiadajú keď deti vyrastú že už akože nie sú s nimi starosti....matky sa vytrapia s malými deťmi a oteckovia chcú veľké dieťa..
Predtym si obvolaj skolky, niektore potrebuju podpis len jedneho rodica- ak mas dieta v osobnej starostlivosti ty si rodic c.1 a podpis otca im ani netreba
@taktotedanie dobre vedieť lebo fakt sa mi nechce naťahovať sa. Uz bolo dosť potahovaciek. Ďakujem
@taktotedanie tiež je to také že ktorý otec dobrovoľne podpise že mu bude chodiť dieťa do škôlky v inom meste....drvivá väčšina si podľa mňa musí trucnúť 😉
Chapem
samozrejme že bude riešiť tú hodinku či dve čo s ním práve cez týždeň býva.....treba sa s ním rozumne porozprávať a dohodnúť......a ano, nová škôlka by mala mať tiež súhlas otca....