Ahojte dievčatá možno máte podobnú skúsenosť. Myslím že môj syn nieje ešte zrelý na škôlku vôbec nevie byť samostatný. 3 bude mať síce až v decembri no ja musím nastupit do práce. Bojím sa ako to bude zvládať. Starší syn aj napriek tomu že má NKS zvládol v jeho veku škôlku super hoci nevedel povedať ani slovo. Mladší syn ešte vety netvorí ale má už slovnú zásobu. No je strašné za mnou a manželom proste máme problém od neho odísť lebo plače. Keby som nemusela do práce tak ho samozrejme nedám ale čo robiť? Zvykne si?
@tiffibaby za tych par mesiacov sa este zmeni.
To, ze nerozprava nie je az tak zle.Uc ho jest sameho, vyzliect sa ucitelky mu pomozu, ale...nemoze sediet a cakat kto mu da dole papuce...place 90% deti niektore tyzden, mesiac, mesiace...ale ano su deti, ktorym staci ist do skolky v 4,5 r.ty vies spravit najlepsie, ked ho budes ucit samostatnosti rozpravat o skolke ist sa pozriet okolo plotu ako sa hraju....
Moja dcérka keď mala 3 roky išla do škôlky...prvé 2 týždne vždy ráno plakala....pomohlo len to ze som ju ráno dala učiteľke a hneď som odišla...akonáhle som odišla plac prestal....a to chodila na cely deň od začiatku....potom zistila, ze pre ňu prídem vždy keď sa vyspinkala a to zabralo....dlhé lúčenie v škôlke nepomáha ani dieťaťu a ani rodičovi...
@luccija chodíme každý deň mu ukazujem keďže nosíme staršieho syna..jeho učiteľky má ukludnovali že sa nemám báť..on sa aj naje sám nieje problém len bude plakať..s mamou keď ho musím nechať tá plače ale prestane..lenže ju už pozná a bojím sa aby to nemalo nejaký zlý vplyv na neho že ho hodím medzi "cudzích"
Moj bol zvyknuty byt bezo mna vela a napriek tomu si zvykal na skolku 2 mesiace. Plakal, uz sa ucitelky stazovali.. Deti zo sidliska ma oslovovali, ze syn tam stale place. Cele zle. Napriek tomu, ze bol zvyjnuty byt denne bezo mňa. Takze to mas podla mna jedno
@tiffibaby riesila by som to asi nejakou pani na opatrovanie, kym pojdes do prace, vytvoril by si k nej vztah. On este potrebuje vazbu na jednu osobu, mozno v styroch rokoch bude za detmi od teba bezat. Teraz by zrejme preplakal prve tyzdne, mozno mesiace a vtedy su deti viac nachylne ochoriet, takze len problemy. Aj keby ste pani platili, budes mat viac, ako doma a nebude to naveky
@tiffibaby ano. Uz sa pekne tesi, ma kamaratky, zapaja sa do programu, spieva, tancuje, beha po ihrisku. Kazdy den ucitelky chvalia, aj syn si chváli. Aj vsetko zje, aj je tam OVELA samostatnejsi nez doma. 1.6. mali den deti, spravili im sportovy den, dodtal medailu tak ju stale nosi,taky je pysny 🙂
@evkamotka booozinku. Toto mi dava nadej. Dakujem 🙂
@tiffibaby este dodam, ze doma sa sam nechce prezliekat, obuvat a pod. Zato ucitelky ho chvalia, ze je velmi samostatny v obliekani, pekne je, ustiela si postielku. Takze tie nase deti zvladnu toho ovela viac, nez by sme na ne povedali. V skolke to je cele ine, maju na vsetko basnicky, drzi ich kolektiv, ked to vidia robit aj ostatnych. Na ucitelky si ani tak "nedovolia" vymyslat. Ale uz to preniká aj domov, sam od seba zacina chodit cikat (v zmysle ze doteraz sme mu museli robit spolocnost a davat dole gate), nevymysla, aby sme ho pokrmili, lepsie jedava pecivo. Vyrazne sa posunul v reci, hovori zlozitejsie vety a cistejsie slová.
Tak ak v tomto popise vidíš trocha svoje dieta, ja by som ti skolku odporucila, robi to s detmi velky pokrok.
@tiffibaby ja som musela do prace a malu som dala do skolky ked mala 2 r o tri mesiace, zvladla to v pohode, boli tam aj deti co kazde rano spustili rev jak o zivot a akonahle sa za nimi zavreli dvere sup uz sa aj bezali hrat. Ked sa uz raz rozhodnes dat tieda do skolky uz treba vydrzat a vytrvat a ono sa to po par tyzdnoch upravi.
@tiffibaby dcérka má tri v decembri, po Vianociach, teda do škôlky šla pred tretími narodeninami. Ale ona sama chcela, keď sme vodili staršieho, nechcela ísť domov. Všetkým rozprávala, ako sa tam teší, aj pani riaditeľke. Občas plakala, to áno, ale škôlku má rada. Plakal aj syn a ten šiel ako 3,5 ročný. Teraz chodí druhý rok
Tiez mam z toho obavy :( Maly len mna a muza chce. "Deti nieeeee." A pritom chodime s nim aj na ihriska. Teraz zacnem chodit este viac, kedze sa uz da. Ale mam obavy aby mi ho zo skolky nevratili :( Ja uz pracujem 2 roky. Len uz som z toho unavena ze je furt pri mne. Nedokazem sa naplno nicomu venovat.