Nezobrali mi dieta do spadovej skoly..vraj nedostatok miesta. Co teraz mam robit? Dakujem
Spadova musi zobrat 🤔 ako to, že nezobrali?
@liubov uplne bezna situacia. Treba hladat inde, pripadne sukromnu skolku.
Ups, ja som citala, ze do skolky. Takze to nie je uplne bezna situacia, ale ak ta spadova je nejaka vychytena, tak sa to moze stat. Treba skusit inu.
@mogaa mozno som Ta ja poplietla😀
obrat sa na mestsky alebo miestny urad musia dieta umiestnit aj ked nie tam
@liubov ak nema spádová skola miesto,mala by si sa obrátiť na zriaďovatela,ktorý po overení kapacít , v blízkosti bydliska nájde novú skolu,kde miesto majú. Už ti prišlo rozhodnutie?
@kristina2412 Ano, prislo rozhodnutie..
@liubov ☹️nám ešte nie,som zvedavá ako dopadneme. Inak ak sa ti zriaďovateľom zvolena škola nebude páčiť,mas právo aj nesúhlasiť,a mali by nájsť inú....držím palce
@liubov chod na miestny urad s rozhodnutim musia vam najst miesto v dalej miestnej casti
@liubov a dôvod neprijatia v rozhodnuti je co uvedené?
A spadova je len podla miesta bydliska (ze tam byvate) alebo normalne mate aj trvaly pobyt? Lebo toto som este nepocula, skola jednoducho musi dieta prijat, preto sa v okoli Bratislavy v dedinach stavaju tzv kontajnerove skoly a riesi sa dvojsmenne vyucovanie
Šialení rodičia prepisujú svoje deti mimo miesta bydliska, aby získali lepšiu školu. Potom rodičia ktorí bývajú v spádovke roky, tŕpnu aby im tam zobrali dieťa, a neskôr aby neodmietli súrodenca. Dúfam, že niekomu vo vládne klepne v hlave, že by sa mali deti brať, podľa toho ako dlho na adrese bývajú 😠 tým by sa vyriešilo toto školské cestovateľstvo 😠😠😠
@katarinamarkova Z dovodu nedostatku miesta.
@kittykat22 Skoly prednostne prijimaju spadove a ak im ostane miesto, tak mozu prijat deti mimo obvodu. Nemoze dieta z obvodu ostat neprijate kvoli uprednostnenemu dietatu mimo obvodu.
@kittykat22 mne sa zdá šialený celý tento systém. Núti rodičov zapisovať svoje deti do škôl pochybnej povesti,len preto že tam oficiálne patria. Ak dieťa zapisu inde,pravdepodobnosť že ho prijímu sa blíži k nule..
môžeš napísať do akej školy ho neprijali? je to v BA? aj ss
@fokuska mnohi rodičia prepíšu dieťa na adresu. majú tam známeho, tak ho zapíšu na trvalý pobyt na mesiac. Dieťa je prijaté tak si dieťa vrátia spat.
@liubov skuste podať odvolanie....inak vám musia v takomto prípade určiť inú skolu prip.sa mozte dohodnúť na idividualnom štúdiu....alebo si jednoducho nájsť sami školu kde je miesto.
@beky1813 spadova musí zobrať PREDNOSTNE spadove deti ....to neznamena že musí zobrať všetky spadove deti
A to si tam niekto hodí kockou, ktoré dieťa nechá "doma"? Keby sa to stalo na dedine tak je rozdiel poslať dieťa do školy cez ulicu alebo 15km do mesta. To je len príklad. To môže byť pre rodinu dosť blba situácia
@6mia6 závisi to aj od toho koľko má dieťa rokov, či už malo odklad školskej dochádzky,či má na danej škole súrodenca atď.
@liubov obvolat okolité školy alebo požiadať o odklad ? Ale zasa zbytočne dávať