Musím sa niekde vyrozprávať lebo už nevládzem... Mám 3 ročného a je to číre zlo..neustále ziapanie, hádzanie sa o zem v škôlke pochytil bitie škrábanie , nechce jesť a potom v noci reve že je hladný a v podstate 90% času je len boj o prežitie ... Už sme z toho tak zničení že s manželom už nedokážeme mať pekný vzťah lebo by sme po sebe iba kvôli nemu vrčali a to nechceme pred deťmi. Staršia je ukážkové dieťa a strašne ma mrzí že nemôžeme mať krásne chvíle lebo mladší vyžaduje nonstop pozornosť a nemáme starých rodičov čo by pomohli. ....neviem už čo mám a ním robiť , snažím sa byť v kľude a vysvetliť mu čo nie je pekne správanie a že ubližuje nám keď na nás útočí aj to že ziapanie nič nevyrieši
velmi dobre to poznam a je to coraz horsie. Snad to nebude vas pripad
Možno by vám pomohla terapia hrou.
Ty si z neho na nervy a on to asi aj cíti. Obaja by ste možno našli pokoj
Vy ste obaja s muzom v pohode, čistý anjeli pokoja? Alebo len zvyknutý na podobe dieta v prvom prípade?
Pokial je tam toho viac u maleho, porozpravaj sa s dr a zvážte mmr mozgu.
Tam sa vedia objaviť určite odchýlky a pomôže to v riešení identifikované problému.
Pokial ste len vyčerpaní a nasrani, riešte psychologa pre seba aby vám pomohol lepšie zvládať vlastne emócie a výchovu zvedaveho, bystreho a náročného dietata.
Jedného takeho chalana poznam. Rodicia pokojne povahy, intelektuáli, skveli ľudia. Maly vyžadoval odjakživa w09 % tnu pozornosť, oni večer na prášky a hotovo, maly chytal druhy dych. Super inteligentní, zvedavý, aj zlatý len náročný. Ked začal rozprávať, mal milion otázok typu prečo. Ked sa ma xty krat opytal, prečo nemôže kopať mame do sedačky v aute aj počas šoférovania, mala som chuť ho vyzliekať a povedať- no pre 💩.
Zistili mu nadpriemernu inteligenciu,
mozog mu nedokázal pracovavat rychlo sa meniace obrazy (televízia- včielka mája, tom ajerry atd.) z toho bol úplne vymenený, hrozne reagoval prestimulivane. To ešte pekne napísané.
Bez telky bol lepší.
To len maly priklad xo by to napr. mohlo byt. Drzim palce e a prajem pevné nervy.
A nad zmenou škôlky ste nerozmýšľali? Niekedy je to obranný reflex, pretože malé deti nedokážu pochopiť súvislosti a pomenovať problém. Je to niekedy ako detektívna hádanka, ale pokojne požiadajte o pomoc a podporu odborníkov. Určite je vhodné riešiť to čím skôr a investovať čokoľvek v nádeji na lepšiu budúcnosť.
A bol narocny uz od narodenia? Napriklad ze nonstop plakal, nerozpraval, nespolupracoval... alebo to je len teraz nejake obdobie posledneho pol roka?
Ako reagujete Ked si vyzaduje pozornost? Dostane ju neprerusovane 30 min alebo ho odbijate kym vecer nezaspi? Uplne chapem ze je to narocne, mame doma rozne dni, osvedcilo sa nam naozaj si ten čas vyhradit, raz jeden dalsi den druhy, bez odbiehania bez mobilu bez poučení a, robíme stanoveny čas co chce on.
prepáč, ale hodne vecí u vás asi nebude v poriadku, keď si schopná vnímať vlastné dieťa ako "číre zlo", zamysli sa aj nad širšími súvislosťami
Chcela som ti napísať súkromnú správu ale nedá sa, chcem poprosiť všetky mamičky, že s vami nekomunikuje. Komunikujem len s AUTORKOU, verím TOMU, že máte dostatok rozumu a pochopíte hneď prvú túto vetu, takže mi odpisovať nebudete! Vďaka.
Autorka, ahoj, jasne ze je tisiiiickrat ľahšie zvyknúť si na dobré dieťa keď prvé bolo "zle" oveľa ťažšie je zvyknúť na zlé alebo ťažšie vychovávateľné dieťa keď prvé bolo dobre...
eh skús sa zamerať na to čo vlastne sa ti najviac nepáči na tom synovi, že ako sa chová. A keď tu činnosť bude robiť tak si k nemu "kvokni" Chyť ho normálne a jednoducho proste buď naňho na vrieskaj, musis upriamiť pozornosť na seba, tak aby ťa počúval, aby sa na teba pozeral, a jednoducho mu povedz, že Takto sa to nerobí že dá sa to robiť aj Inak. keď tomu dieťaťu ty nastavíš zrkadlo?“ príklad ti poviem začne vrieskať a niečo hádzať o zem OK tak aj ty choď do jeho izby začni vrieskať a začni hádzať veci o zem, jeho obľúbené veci a potom vlastne to dieťa si bude vedieť predstaviť "Ups toto nechcem aby mi robili" tak to ani ono nebude robiť. Proste tieto kidy dnešnej doby ako vysvetľovať deťom všetko len slovne A s tým milým tónom hlúposti (výsledky tejto metody, uz práve vidíš v školách a v mladej spoločnosti) v prvom rade ho ty musíš poriadne chytiť a vysvetliť mu že Takto sa to nerobí a bodka. Ja mám dve deti jedno dieťa bolo ťažšie vychovávateľné ale je z nej úplne úžasné dievča 17-ročné zlaté a druhé dieťa mám zatiaľ Ako med uvidím že čo bude v puberte. ale určite sa nedaj zastrašiť tým že by si mu nejako ublížila keď naňho na kričí. Daj mu to pocítiť čo ti on robí presne to isté len tak ho Ty dokážeš naučiť že čo vlastne ty cítiš Keď on vám robí zle....
Hlavne si zapamätaj radšej treba na deti na kričať keď rozbijú autíčko z hnevu ako keď prídu k nejakému dieťaťu a vypichnú mu oko, lebo sa nahnevali. to je trošku väčší problém a vtedy sa nebudeme hádam tulkať, mojkat, a muckať že Veď on chudáčik nevedel čo robí...
takže si treba uvedomiť že to ako ich my vychovávame na malých veciach a malých problémoch sa môžeme vyhnúť obrovským problémom ktoré teraz Mnohí rodičia riešia presne preto,že tieto malé problémy riešili s milým hlásokom. Ty musíš dať dieťaťu hranice pretože dieťa sa cítim bezpečne vtedy keď vie Ups toto už nemôžem tu som prestrelil ale keď vie že ono môže úplne všetko a že Tí rodičia sa budú stále len usmievať ako taký pripečenci naňho tak Samozrejme že moje na svete ťažko potom má problémy v škôlke v škole na ulici medzi deťmi úplne všade.... pokiaľ samozrejme hovoríme o zdravom dieťati ktoré nemá ja neviem Napríklad autizmus aspergera alebo podobne nejakú diagnózu a to už musíš ty potom zhodnotiť či to išlo len výchovou alebo by si radšej prijala pomoc.
Ja ti poviem jedno - su aj take deti a zeny, ktore take dieta nemaju/nemali to nedokazu pochopit. Namiesto toho, aby dakovali Bohu za nenarocne dieta, ta budu okamzite posielat na vysetrenia. Taky psycholog nie je na skodu, ale pre matku - aby vedela reagovat v urcitych situaciach - aj ja som bola, pomohlo, ale aj tak sme si to museli len prezit. Takze dokonale mamicky - dakujte za svoje dokonale deticky, nie kazdy ma to stastie ako vy..
Moz eto byť iba vynuovanie si pozornosti deti to inak povedať nevedia, verím ze pri 2 deťoch práci domácnosti máš toho veľa ale ten malý za to nemôže... Ale môže to byť aj diagnóza a s tým neurobíš nič.. Co na to vás lekár??
@mamamasama na to že je ešte skoro vraj to je fáza vzdoru podľa obvodného
@svetlonos vyskúšam to mi veru nenapadlo , lebo je v mnohých veciach ozaj nadaný
@tanyan škôlku meníme budúci rok tento rok chodia spolu do triedy takže sme nechceli nič meniť a je pravda že to vlastne začalo nástupom
@lossless snazime sa spolu robiť čo najviac veci či už sa hrať alebo robíme domáce práce spolu takže ho "odbijem" nejakou činnosťou ktorú robí pri mne , málokedy je sám keďže to nechce
@derdia metódu nastavenia zrkadla sme skúšali, tak isto kričať , držať ho kým sa neupokojí a pod ale nepomáha
@kulumulu123 zatiaľ nič nehovorí keďže podľa tabuliek je v poriadku
Čo na to povedal psychológ?