Mile maminky tak ako to teda je ????je to niekde v zakone alebo tak ze neockovane deticky nemozu chodit do skolky alebo nie ????zoberu take dietatko alebo je to na rozhodnuti danej skolky ?????
2 deti, skúsenosť s 5-timi škôlkami, nikdy žiadny problém, ani teraz od septembra v novej MŠ
@ajjka2 je to tam, ale zoberu aj ked napise, ze nie je. Aspon u nas v meste nebol problem v ziadnej skolke, co viem od znamych. Akurat idem aj ja moju neockovsnu prihlasit a ma to na tom papieri napisane
Moj teraz nastupil do skolky, na potvrdeni si skolka vyziadala hlavne ci ma absolvovane povinne ockovania
@mata_2012 skolky to ziadaju, ale nepoznam nikoho, koho by nevzali na zaklade toho, ze je nezaockovany
@ajjka2 to potvrdenie musíš predložiť spolu s prihláškou? U nás je to väčšinou tak, že sa predloží potvrdenie od lekára až po prijatí do škôlky aby sa v tejto situacii predišlo zaťažovaniu pediatrov atď.
@kristina2412 toto ja vobec neviem ako funguje ,asi sa to dava naraz aj potvrdenie aj prihlaska aj vsetky papiere 🤷♀️
@ajjka2 kým nebola korona to tak bolo. Ale teraz mnohé škôlky robia zápisy on line. Skús zistiť,bol by to ten lepší prípad. Keď dieťa raz vezmú,už nezaváži lekárske potvrdenie. Ja mám tiež obe deti neockovane. Staršiu vzali v pohode, v triede boli neockovane 3.
@kristina2412 aj pri online sa dávajú všetky papiere sestra robí v škôlke...a u nich neberú neockovane deti štátna školka na dedine, ale neviem ako to majú zdovodnene
luccija zaujimalo by ma veru, na zaklade coho tak konaju, lebo to nesmu... 🙂
@luccija zrejme zavisi ako kde. U nás v mestskej časti väčšina škôlok čo som pozerala , dokladá rodič potvrdenie od lekára až po prijatí. Už minulý rok to tak bolo. A zrejme závisí aj od pediatra čo vypíše , mojej dcére to do prihlášky podčiarkla červeným perom že je neockovana, kamarátke ich pediater napísal že dieťa je spôsobilé a nič viac,hoc bolo neockovane.
@ajjka2 záleží od danej škôlky....niektoré vyžadujú aj dopísanie či dieťa je alebo nie je očkované.....samozrejme ak ti dieťa následne nevezmú - nebude dôvod že máš neočkované dieťa, ale nedostatok miesta.....takže naozaj je to o tom na akú riaditeľku natrafíš, ale oficiálne ti nikdy nemôžu povedať že dieťa nevzali lebo nie je očkované.....oficiálny dôvod je vždy nedostatok miesta.....
@kristina2412 Dobrý deň môžem sa opýtať nemali ste v škôlke a škole žiadne problémy s chorobami žeby horšie znášali deti a častejšie boli choré alebo sa na nich lepilo všetko črevné virózy chrípky angíny alebo niečo čo sa očkuje čierny kašeľ mumps rubeola osýpky atd atd ? už som aj čítala že väčšinou deti neočkované lepšie sa vyhnú ako očkované chorobám ale syn starsi ma očkovanie 9 rocny zdravý našťastie žiadne okrem chrípky veci nemal ani kiahne dokonca ma očkovanie len tie prvé do 3 rokov ešte som
sa tým nezaoberala vtedy tak ako dcéra ma 3 roky za mesiac a nemá žiadne očkovanie ani nechcem čaká nás škola uvidíme čo na to riaditeľka ale odbiť sa nedám v smerniciach nič o očkovaní na prijatie neni ale že choroby aby sa jej čosi neprihodilo teraz celkom čierny kašle je na Slovensku rozbehnutý neviem či ozaj alebo len tabuľky a strašenie ale v synovej škole
písali aj edupage že sa vyskytlo dieťa čo ma čierny kašeľ tak neviem. ale ďakujem za každú info
Tak to mate super baby. V Cesku je to povinne a bez ockovania do statnej skolky ani omylom. Ked dieta nema ockovanie tak sukromna skolka a to este treba najst taku, ktora to dieta vezme. U nas je povinnost predlozit potvrdenie o ockovani - co sa berie ako zdravotna sposobilost pre dieta byt v kolektive. A neprejde ani to, ze dieta byt ockovane nemoze na potvrdeni od doktora.
@ajjka2 jedno mam tak a druhe tak... Tuším len nejaké súkromné si môžu toto nariadiť, že nevezmu nezaockovane. Ja mam v štátnej a druhe ešte len pôjde, ale nepýtala som sa dopredu lebo zaočkovať ho aj tak nemienim