Ahojte baby, mám 5 ročného syna, chodíme psychologické, ale ja s ním nevládzem ,naozaj nevládzem , stále robí zle, stále , psychologická ešte veľa nepovedala , tak ešte neviem ako ..ale hotová som z neho ...stále place ,stále, kričí ,robí sestre zle, je závislý na jedle..nepotrebuje spať..
Ja už ani neviem ako ho vychovávať, keď dostane po zadku je to ešte horšie, keď ho odvediem do izby nech sa ukludni,tak ma úzkostné stavy, tak to nerobím už ..ja budem musieť antidepresíva zachvilku brat , čo už neviem ...proste aj mu poviete ,dokola ako papagáj akoby mal 5 sekundovú pamäť..čo s ním? .
Závislý na jedle?
@pribinak áno asi tak by som to povedala , neskutočne veľa je , v škôlke ide vždy na dupľu, pred škôlkou raňajkuje, potom v škôlke ide jesť, potom 2 krát obedujem , potom olovrantuje, príde domov hneď jesť, potom ešte 2 krát večeria a potom ešte otravuje, neskutočne veľa sladkého by jedol, keď povieme už stačí , začne kričať ,plakať ...
A dostáva porcie dospelého, niekedy zje viac ako moj muž
Myslim, ze ak chodite k psychologicke, tak sa riad pokynmi a radami odbornika, ktory realne videl tvoje dieta. Nespoliehala by som sa na rady od mamiciek na MK. Chapem vsak, ze si uz vycerpana a hladas tu asi skor pochopenie, ako radu. Drzim palce, aby sa jeho spravanie casom zlepsilo!
A pedopsychiatricka toto dieťa videla? Ak nie, mala by
Že plače keď nedostane sladké? Nepoznám dieťa ktoré by kvôli tomuto nerevalo
Čo raňajkuje?
@oceanahory ešte mi nič neporadila😏 ono je to nadlho ..proste ešte neurológ,potrebuje diagnostiku..nadlho a ja už nevládzem
@pribinak ale on začne robiť normálne bordel,trieska s chladničkou, dnes robil bordel vonku , tak som ho chcela zobrať domov. ,som ho zavolala a taký bordel a krik aký robil na celej ulici hneď ráno , že suseda vyšla von, hanba ..normálne sa postavil na cestu a začal kričať
Otec dieťaťa ako reaguje?
Chapem, ale vam pomoze jednoznacne iba ten odbornik. Skus zatial poziadat o obcasne postrazenie dietata, starych rodicov, rodinnych znamych...ty si potrebujes od neho oddychnut a nacerpat energiu, aby si sa mu nasledne sama vedela adekvatne venovat podla pokynov odbornikov.
@pribinak on viac nie je doma ako je ,
Ale keď vidí ako vyrába scénu tak ako reaguje? Dovolí si to iste čo pri tebe?
Tak ak máte take problematické dieťa tak by mal byt viac doma a viac sa zapájať do výchovy
Však to je pre 1 rodiča extrémne vyčerpávajúce
Mozno ze toto jd hlavny problem, potrebuje chlapsku ruku, priklad, vysvetlenie a ked treba aj po zadku.. ale hlavne otca proste, je to chlapec
@pribinak
@322sima123 baby takto ,muž sa k nemu veľmi chovať nevie, a všetko ešte zhoršuje...my fungujeme ako rodina v pohode ale muž nevie s ním ..on keď niečo ide s ním riešiť , on to zhorší a potom mám 3 krát viac práce ho ukludnit
Tak to je smutne, mozno by si si mala v prvom rade upratat muza a az potom riesit problemove spravanie dietata, ktore zhorsuje jeho vlastny otec ☹️.
Maly má správanie aké má nie kvôli mužovi , to vôbec ,ale pár krát sa muž pokúsil to vyriešiť namiesto mňa a vôbec nie dobrá technika pre malého ...ešte to zhoršil...
@oceanahory
Tvoj syn bude mať diagnózu a tipujem nie jednu, musíš počkať na diagnostiku. Zatiaľ s ním pracuj ako najlepšie vieš.
A manzel nema zaujem a snahu prinaucit sa spravnej technike, ako pristupovat k synovi, aby bol schopny odbremenit svoju manzelku?
a škôlku zvláda ? Tam ho učiteľky zvládajú?
Ako reaguješ, keď povieš nie a on začne kričať, búchať a vynucovať si to svoje? trváš na zákaze alebo mu ustúpiš, len aby prestal vystrájať?
@januska12323 no bojím sa toho ..ja vôbec už neviem čo si počať, vieš my sme stále spolu, vstáva so mnou, spí so mnou , uspavam ho ale to psychologicka povedala že to je v poriadku že je naviazaný na mňa...
@subartic samozrejme lepšieho žiaka nemajú v škôlke
Určite to je nejaka diagnoza podľa mňa ani jesť toľko nie je zdravo na dieťa bude mať neskôr obezitu.S nadmerneho jedenia sladkosti môže dostať cukrovku. Take správanie nasvedčuje nejakej diagnoze. A muž by mal razne zakročiť prerastie vám to cez hlavu a bude mať viac rokov to už nezastavite.Udivuje ma že tvoj muž jeho otec s nim nevie dať rady.Sú aj súkromne centra tam by si sa skôr dostala len treba zaplatiť ako čakať.Do štatneho zariadenia podľa mna nekonečný príbeh.
To s tou skolkou bolo myslene sarkasticky? Lebo ak ho zvladaju v skolke a vyvadza iba doma, tak je asi jednoznacne, kde je problem...
Tak muž by mal ísť s tebou k psychologické a začať makat na tom aby vedel ako so synom
Však napr keď skončíš v nemocnici tak čo sa za 3 dni pozabíjajú?
Toto je podľa mna veľmi zle fungovanie
Je na zamyslenie že prečo takto doma vyvádza ak v škôlke funguje nirmalne
ak ho v škôlke zvládajú a je v pohode , tak potom si myslím že je zdravý chlapec, len volíte nesprávny prístup k nemu . Opýtaj a v škôlke učiteliek ako k nemu pristupujú a skús to zaviesť aj doma.
Čo sa týka jedla , sú deti ktoré naozaj veľa jedia a majú veľmi rýchly metabolizmus. Mala som takého syna, jedol kvanta jedla a bol ako rezanec.
Obmedz sladké , cukor ho naozaj môže provokovať k hypernežiaducemu správaniu . Nauč sa povedať slovo nie a držať ho aj keby krompáče padali.
@oceanahory presne na to som myslela keď som sa pýtala.
V škole s ním nemajú také problémy , okrem toho že sa s inými deťmi nehráva, nenacvicuje básničky , je stiahnutí , ma to napísané aj v posudku
Baby ale my máme doma normálnu domácnosť, chodíme aj na dovolenky a výlety ..s manželom ,manželské problémy nemáme, doma sa nehadame , nehadzeme po sebe taniere..
Akurát je manžel viac v práci ako ja tým pádom .som s nimi doma častejšie ja,oveľa častejšie, nakoľko pracuje
*v škôlke tam malo byť, telefón si opravuje ako chce
Ešte chcem dodať že sa nevie ani veľmi hrať