Ahojte, ja uz si neviem dat rady s tym mojim synom, ako ked nema po voli, tak bije vsetkych navokol, kope, hadze sa po zemi, mal uz take obdobie v 2-3 rokoch, potom to preslo a teraz s tym zacal znova. Ja uz neviem ako nanho ani po dobrom vysvetlovanim, ani po riti, proste ziadno. Baby prejde toto niekedy? On bol taky nervny uz od babatka, ze furt len mrncal pre kazdy prd, ale teraz uz sa idem z toho zblaznit. Je to aj povahou, ci zasa nejaky vzdor, ci co 😭
Aj moja má 5 a presne toto robí. Nervuje sa, kope, bucha, vrieska. Ale pomaly ju to už prechádza, keď s tým začne tak jej pekne poviem, nech prestane, nech neopakuje po deťoch v škôlke, že má svoj rozum. Sa jej pýtam, si rozumná či nie? Potom sa ukludni a povie, že áno. Sama mi povedala, že takto to robia deti v škôlke, aj v šatni čo si dovoľujú k rodičom. Prejde ho to, opakuje pravdepodobne po deťoch.
Máme tiež 5 ročného ale neviem si predstaviť, že by nás teraz bil. Mal obdobie vzdoru keď mal okolo 2-3 rokov a vtedy sa po nás zahanal ale prešlo to. Vždy som ho rázne upozornila a chytila mu ruky. Nervak je dodnes ale toto si už nedovolí. 5 ročné dieťa už vie veľmi dobre čo robí. Tu je problém asi aj vo výchove a v nadstaveni hraníc.
a to bo nevies zavriet na zachod pokym sa neuudni?Popripade v zime kludne aj na terasu na alr minut,uvidis ako to zaberie.
@elizabet173 a co je na tom?normalne na wc pokial sa neukludni,je to dobra metoda inak s vysvwtkovanim mu moc nepomoze to je ako keby hrach o stenu hadzal a decku to neublizi ani meposkodi jeho dusicku ci psychiku,chudatko amle aby sa tam este nahodou nepokakalo od strachu,nie?;) nasi nas davali klacat to kuta kazdeho zvlast a niesom poskodena paychicky ani moja dusicka neutroela a dokonca im to ,rodicom ani nezazlievam🙂
Včera dávali na ČT2 podnetný dokument o českej detskej psychologičke Jiřine Prekopovej Mámo, táto, obejmi mě, možno by to bola odpoveď ako na deti ,ktoré sú akože sú zlé, dostať sa do jeho tesnej blízkosti , aj násilím, pevne ho objať , oprieť si čelo o čelo a hovoriť ,som Tvoja mama, som tu a máme ťa radi...,
@srnka90 ale prosim Vas ,chudatk su deti na Filipinach kde 2r predavaju rodicia na prostituciu, vid destrucion daysi ,to je hroza a bol. alebo deti v afrike co nemaju co jest a nie tie europake rozmazance co kopu a hadzu sa preto lebo namiesto vanilkovej zmezliny dostanu cokoldovu.Ja sa nad tymz zamyslam radsej
Zamyslite sa vy nad tym radsej
@lasoli keď vy budete revat a budete sa cítiť zle, pripadne mat nejaký záchvat nech vás muž zavrie na balkon do zimy, uvidíme či sa ľahko ukludnime sama a dokonca v chlade… vy nie ste normálna. Čo by vám pomohlo v take situácii? Mne teda objatie a vedomie že áno partner je tu pre mna že si ma provinie nechá ma poplakať a bude to ok lebo je tu so mnou. Tak isto je to u deti. Potrebuju lásku nie na zadok čo sa tým dosiahne?
Jedine čo dieťa potrebuje v situácii keď reve kope a ma záchvat je pokojných rodičov ktorí ho ukludnia, a dajú mu lásku. Vysvetľovanie v tom amoku je zbytočne, treba ukľudniť a potom keď je dieťa ok začať vysvetľovať. Násilie plodí násilie, krik len dalsi krik.:.
Autorka kuk webstránku nevychova.cz venujú sa týmto témam
Skus ho sledovat, ci to ma stle, alebo je nejaky popud. U nas to bola strava. Ked jedol sladke,tak byval takyto podrazdeny, alebo malo pohybu. Moj ma teraz 8 a ADHD. Hlavne trpezlivost.
@petraj122456 jasne a hkavne ked to decko kope a bije aj ine deti no to iste ,moja zlata sa spamatajte!!!Deti co su oredavane na prostituciu treba chranit a nie takychto malych terorizantov co obtazujubokolie,potom sa necudujte ze nejaky osychopat mozno tak vychovany ze moze kadekoho bit a za trest dostane len objatie za ihe 5 ludi na autobisovej zastavke.
Odporucam si nieco precitat o Destruktion Daysi a uvidite ake deti skutocne trpia,isto to niesu tie europake rozmazance,co sa vrsi na ostatnych detoch za to ze nedostali kopcek zmrzliny navyse!
@lasoli je mi vás naozaj ľúto, keďže metóda ‘výchovy’ aké tu obhajujete bola zrejme používaná aj na vás. Držte sa
@petraj122456 nemusi byt ,lutujtebskor seba s vasim benevolentnym pristupom,aby ste nan nedoplatili.A kebyze moje dieta bije nejaky fagan,zaticila by som s tym faganon,neprizerala by somsa ako ho mater objima.
@petulkahu a co ,tie deti su snad ine ako tie tunajsie?A ako teda to psych tyranie porani dusicku toho maleho 5r tyrana?Je rozdiek ked dieta trucuje a nepocuva a je rozdiek ked decko obtazuje inych ,okolie a hlavne je agresivne na okolie bez zjavnej priciny len z rozmaru.Takemunspravaniuburcite neuskodi tych oar min v izbe a kludne aj na tomwecku,ci co sa z toho posere?🙂Alebo bude mat z toho chudatko traumu na cely zivot?Tu traumu buud mat smor jeho obete,lebo takito vyrastkovia mozu kludne byt aj ti co v detstve prave sikanuju ostatne deti a tie maju potom naozajstne psych problemy,nie tie detiska co biju ostatne deti a su agresivne,na takych len prisne.
@lasoli deti v Afrike, alebo na tych spominanich Filipinach nemaju splnene ani zakladne potreby ( jedlo, byvanie, zdr. starostlivost). Narozdiel od EU deti, kt. su az prestimulovane vsetkym. Svet a spolocnost sa zmenili a to co platilo pri nasej vychove uz neplati, lebo uz mame uplne ine informacie. 5rocne dieta este nezvlada vela situacii kt. ho mozu stretnut a je na dospelom aby mu to pomohol pochopit a spracovat. Tvoj problem je v tom , ze ani len netusis co take 5 rocne dieta ma zvladat a ako na to reagovat...
@petulkahu len potom pre taku vychovu,aka je dnes vyrastajuvtaki vyrastkovia ktoribs anevedia sprat do koze lebo doma im nik neurfil hramice ale namiesto autority dostal este aj objatie ako spomina vyssie pani.Cize vobec ale vobec by som si z toho nerobila az taku tazku hlavu ak by ten maly spratek za to ze kopol ine dieta siel do izby do tedy kym by sa neukludnil,urcite by sa z toho neposral a ani jeho dusicka by neutroela.Ine deti inak a skutocne trpia nie tieto spratky co sa nevedia aj vdaka tejto benevoletnej vychove spratat dobkoze.Niekedy to je aj onpovahe dietata ale aj castokrat vychovou.Hl tou ze vsetko sa im da vsetko kupi vsetko doboli a deti nic nemusia mozu lwn revat a kopat ine deti.
@lasoli No mne to síce naši nerobili.Ale mamina so súrodencami klačala aj na polienku a žije🙂Nemyslím si že by jej nejak uškodilo.Ešte sa na tom aj zasmeje a sama povie že takéto tresty dneska chýbaju..Ale presne,dneska letí len ofukovanie a dohováranie ktoré je vela krát k ničomu a taká vyrastá aj generácia.Usmrkancov
Sme vtom dve. Ale radu ti nedám, som rovnako zúfalá už