Ahojte môžem sa opýtať? Nestihla som podať prihlášku do MS pre dcérku ma 5 rokov... Mala by ísť do povinnej predškolskej... Zoberú mi prihlášku aj po termíne? Ďakujem pekne
@judit47 ja som tiež skoro nestihla, poslala som prvy den zapisu prílohou v domnení ze to je elektronicky, a riaditeľka mi deň a pol pred koncom zápisu odpísala ze to není elektronicky, tak som si od nej pýtala link kde sa to teda má vypísať elektronicky a bez odpovede lebo link teda nikde nebol a stránku sme pozerali dvaja (už len to ze stránka cez mobil nefrci ako ma , že som musela prepnúť na web rozhranie) ani cez notebook sme nenašli žiaden link takže som utekala na poštu poslať to doporučene prvou triedou, tak aj takto sa dá nestihnut možno keďže neviem ci to vlastne stihlo prísť 😅😅😅
Veď stíhaš. Prihlášky sa podávajú do konca mája.
@bosorkabb Tak ja neviem ako je to v zákone. Ja som len vždy čítala či na webe mesta alebo konkrétnej škôlky,že prihlášky sa prijímajú len tri dni v máji. Každý rok to zverejňujú v predstihu ktoré dátumy to budú. A podľa toho som sa zariadila. Nevylučujem,že prihlášky sa dajú podať do konca mesiaca.Ale škôlky kde sme dávali mali napísané len tieto tri dni a dokonca aj rozdelené kedy majú prísť spadové a kedy iné ulice. A chceli vidieť aj dieťa. Ale napísala som autorke nech sa informuje v škôlke alebo na mestskom úrade. Ja do procesu nevidím 🙂
Asi nepochopim, ako sa toto da nestihnut....Najma u patrocnej, co ma povinnu predskolsku. Skor mi to pride ako umysel a nasledne si sa zlakla, ze z toho moze byt problem.
@bosorkabb A potom naco maju skolky na webstranke uvedene datumy, dokedy mozno podat prihlasku? V skolke kam chodila dcera je to do 10. maja.
Do 31.5. je maximum kedy si moze skolka dat posledny den podania prihlasky, ale termin urcuje riaditel. Takze ak to nie je v sulade s terminom danej skolky, smola. Cize moze to byt 31.5. ak si to tak urcila dana skolka, ak si urcila napr. do 14.5. plati to.
Riaditeľ určuje aj miesto a termín podania prihlášky do materskej školy. Oficiálne sa označuje ako „žiadosť o prijatie dieťaťana predprimárne vzdelávanie“ a podáva sa v dobe od 1. do 31. mája.
Zdroj: https://www.peniaze.sk/spotrebitel/11167-prihla...
Keď je už po termíne zverejnenom skolou,tak na tvojom mieste by som šla kúpiť dezert, kávu a ešte neviem čo, a hneď v pondelok išla osobne do škôlky s prihlaskou a aj s darčekovou taškou a veľmi sa ospravedlnila, vyhovorila sa na niečo. A uvidis. Držím palce.
Ja som si to zisťovala priamo na ministerstve školstva, pretože dcéra menila meno v tom čase. Rozsudok sme už mali ale rodný list nie. Je to do konca mája proste. Stačí poslať prihlášku poštou alebo elektronicky
@palicka Presne tak
@bosorkabb Ale ved ja tom to pozerala , ty si to zle pochopila. To nie je ze do 31.5.
Je to obdobie mesiaca maj , ale to rozpatie ci tie konkretne dni v maji si urci zakladatel. Takze jedine, ze by si skola urcila dajme tomu 23.5-31.5
Nechapes, ze inak by to bol totalny bordel? Ak ma skola do 10.5. plati to, potom uz ziadosti vyhodnocuje.
@annalevy Riaditeľ MŠ nemôže odmietnuť prevziať žiadosť od rodiča a to ani v prípade, ak ju rodič predloží po termíne určenom ako termín podávania žiadostí na príslušný školský rok.
Takže áno, prihlášku musí riaditeľka zobrať a vydať rozhodnutie.
Keďže je to do povinnej predškolskej triedy, prihlášku ti zoberú.
Zacisi od riaditelky-moze nemusi.
By ma ale zaujimalo ako sa toto neda stihnut? Ved to vies poslat postou/osobne ako sa da nestihnut?😀