Nepríjemná situácia v škôlke

13. máj 2024

Ahojte prvý krát sem takto píšem o radu, ale fakt neviem si sama poradiť ako sa mám zachovať.
Syn má 6 rokov, chodí do škôlky. V piatok v škôlke vyrábali pre mamičky k MDD taký pekný list na výkres, na ktorom boli predpísané otázky o mamičke a deti diktovali odpovede. Bola tam klasika, ako sa mama vola, koľko má rokov atď..... Posledná otázka bola: Kedy je mamička smutná?
A môj syn nadiktoval že: keď ju tatino bije. (krasopisne učiteľkou napísané)
Malý to vytiahol zo skrinky keď som prišla po ňho, že sa mi ide pochváliť a ja som skoro skolabovala keď som to prečítala.
Baby v živote ma manžel nezbil, máme pekné manželstvo sme spolu roky, prešli sme kadečím, vždy nás všetko zlé posilnilo sme stabilný pár, stále sa milujeme aj po rokoch a dávame si to aj najavo aj pred synom, nie sme hádave, žiarlive typy nič také, sme slušná rodina obaja dobre zarobíme, myslím že máme dobrý život (nie sme žiadny sockári proste)
Jasné že sa občas pohádame a áno raz cca pred rokom sa nám stalo že sme sa pohádali pred malým čo sme si sľúbili že sa už nikdy nezopakuje a odvtedy si ani nepamatam že by sme sa pohádali. Manžel je kľudas vytočiť ho trvá dlho to ja som skôr ten výbušný typ.
Keď som sa malého spýtala prečo to nadiktoval (jasné že vôbec nechápal závažnosť tej situácie) tak mi povedal že nevedel čo má nadiktovať. Spolu sme sa ho potom ešte pýtali či sa doma bijeme či také dačo videl povedal že nie ja neviem čo mu to na um zišlo takéto dačo nadiktovať. S manželom sme z toho boli v piatok uplne hotoví nálada na bode mrazu ale malého sme s tým viacej trápiť nechceli.
Možno si poviete že malé deti veľakrát trepnú blbosť v škôlke veď hej... ale keby to tá učiteľka nezobrala vážne asi by to tam nenapísala nie? Teraz spätne ako sa zamýšľam ako sa ku mne chovali učiteľky na dvore keď som prišla pre malého ozaj na mňa zazerali bolo to celé čudné.
Ráno vodí syna do škôlky manžel a písal mi že ani upratovačka ho nepozdravila čo inokedy kričí cez celú chodbu aby sa pozdravila.
Sme dedina, sme síce prisťahovalci ale bývame tu už dlhšie...
Nevieme ako sa máme s manželom ďalej zachovať či to nechať tak a robiť sa akože nič, či ísť za tou učiteľkou alebo rovno za riaditeľkou a obhajovať niečo čo nie je pravda.
čo by ste urobili?

kshu21
13. máj 2024

Určite minimálne riešiť s pani učiteľkou, ak nie rovno za vedením škôlky 🙂 deti toho v škôlke natárajú veľa, je to len nedorozumenie, ktoré ale určite treba vysvetliť

blondinka95
13. máj 2024

Ahoj, súhlasím že veľmi nepríjemná situácia.
Ja by som na tvojom mieste si dohodla stretnutie s učiteľkou, aj manželom, a situáciu skúsila vysvetliť. Učiteľky vedia, že deti toho natarajú.

mabenn
13. máj 2024

ja k tomu tolko...ano, deti si nie su vedome toho, ako dospeli vnimaju ich ad-hoc vymyslene odpovede...stupidnejsiu otazku ako "Kedy je mamička smutná?" ani vymysliet nemohli...urcite to prejdi s ucitelkami, nech na vas nezazeraju

mabenn
13. máj 2024

inak, syn robil v 4rokoch podobny formular na den otcov a na otazku ako sa vola jeho otec, nadiktoval "mojko" - tak ho oslovujem...doteraz to mame odlozene na pamiatku

mabenn
13. máj 2024

a aby si sa necitila zbytocne dlho zle, este ti dam pribeh z casu ked mal maly 3roky a zacinala som ho vozit do skolky, pricom som zaroven zacinala soferovat...normalne nejak nenadavam, ale pri soferovani mi to pomahalo odburat stres...no a zavolala si ma jeden den ucitelka, ze moj syn naucil celu skolku jedno krasne slovo, ktore cely den, aj dalsie dni, opakovali...a ze nech poviem manzelovi, ze...no, som sa bohuzial musela priznat, ze to ma odo mna...to len bola realna hanba

simona20201309
13. máj 2024

Ja som sa tak strašne vytočila hneď na začiatku príspevku! Bože môj!!!! A to fakt chceme, aby nás učiteľov začali brat vážne keď nás niektoré takto zhovadia?! (Pardon za výraz ale ani neviem ako to mam opisat)..... my učitelia chceme nejakú úctu od deti, od rodičov? Keď takéto STUPIDITY ideme robiť??? Po prvé, fakt debilna otázka...A po druhé- do karty pre mamičku na jej sviatok zapíšem takú vetu????
Autorka, ty sa len zasmej, a povedz ako ste sa celá rodina na tom zabavali. Povedz ze syn je poriadny vynyselnik a ze nič normálne na takú hlúpu otázku odpovedať nevedel.
A muž by sa mal ozvať l, že okrem toho ze vás to doma dobre pobavilo, tak ci naozaj považovali za vhodne toto napísať do karty ako darček.... ale nech sa opýta, či to bola čierna kronika ako na stužkovej?

summer23456
13. máj 2024

@simona20201309 a este to treba hned rozniest po celej skolke, cez ucitelky,riaditelku,kucharku az po upratovacku.

simona20201309
13. máj 2024

@summer23456 neuveriteľne aké sú niektoré fakt ... tak ak mám podozrenie ze matku jej manžel tyra tak to neroznasam po celej ms, nezazeram na ,,tyrana" ale riešim to v prvom rade rozhovorom s mamičkou a ponúknem jej pomoc.

summer23456
13. máj 2024

@simona20201309 presne, no ako by toto takej tyranej matke pomohlo,ze ju takto ohovorili a zazeraju. Akurat by este dostala doma preplesk a syn tiez.

medda_beda
13. máj 2024

Niektoré deti vedia čo môžu povedať aj v tomto veku, niektoré nie.
Mňa skôr zaráža, že niečo také pani učiteľka vôbec napísala a, že sa syna ani neopýtala prečo niečo také tvrdí.
Možno by sa dozvedela, že si to len vymyslel.
To jej nenapadlo?

derdia
13. máj 2024

Spytaj sa ucitelky, ze keby syn nadiktoval, ze mamicka je pic...ci by to ta krava tiez napisala. A napisala to naschval ja by som sla za naou a dobre jej povedala, ze ked je frustrovana a plna zloby, nech sa preberie.

birika
13. máj 2024

@summer23456 no ved to, prave preto by som sa s ucitelkou porozpravala...nemusela klebetit, ale zrejme inym nevie zaujat okolie 🙂

summer23456
13. máj 2024

Ale inac by si sa mohla ist este sťažovať,ze co roznasa o tebe klebety po celej skolke. Keby tu chcela pomoct,riesi to uplne inak.

derdia
13. máj 2024

A dedinu nerieste... Dedina je plna primitivov. Mam 34 rocne skusenosti. Nikdy viac, by som do dediny nesla. A to som si myslela, ze je to len vymysel.

kshu21
13. máj 2024

Ono je otázne aj to, prečo to pani učiteľka neriešila rovno na mieste s maminkou... namiesto zazerania a ohovarania

thereisabear
13. máj 2024

Určite by som išla za učiteľkou jej to vysvetliť, viac asi spraviť nemôžeš. A skúste to brať trochu s humorom, nie ako koniec sveta. Inak to skôr navonok pôsobí, akoby vás "odhalili" a nie že syn vymyslel hlúposť.

autor
13. máj 2024

ďakujem Vám baby za takú podporu utvrdila som sa že nebol to len môj blbý pocit že ta otazka tam nepatrila a už vobec nemala zapisať krasopisne takúto odpoveď a už ked tak urobila mala ist za mnou ked som prisla po maleho a normalne by sme to vyriesili ....
ja nechem nijako na ňu útočiť ani ju obviňovať že to rozniesla ale obaja nezáväzne od seba s manželom sme ten pocit mali....neviem....

bluka2
13. máj 2024

Toto je fakt neprijemne. Mne sa stalo nieco podobne. Synovi som kupila taky pamatnicek do skolky, kde ale prve 2 strany boli o nom, co mal vyplnit. Teda, kedze nevie pisat, diktoval sestre, co tam ma napisat. Otazky ako co ma rad, co nema rad. A tam napisali, ze nema rad, ked je bity 😲 Asi mysleli, ked ho niekto udrel v skolke, ale fakt to tam vyzeralo zle. Esteze som to citala, predtym, nez to dali jeho spoluziakom a ich rodicom. Tento pamatnicek skoncil pre istotu niekde v kosi.
Ale k tvojmu pripadu. Normalne ucitelke povedz, ze ta to zaskocilo a ze sa to mozno da tazko uverit, ale ze ta nastastie nikto nebije. Co uz, ci tomu budu verit alebo nie, s tym nic nespravis

pehavcek
13. máj 2024

Ja ta uplne chapem.Moj syn skoncil v skolkarskej olympiade na krasnom druhom mieste.Do satne prisiel so sklonenou hlavou.Po otazke, ze co sa deje povedal: Tato ma za druhe miesto zase zderie.No dievcata, krvi by ste sa mi nedorezali.Mne mozog nebral co povedal A zakon schvalnosti, plna satna rodicov.V zivote nedostal.Manzel by ani muche neublizil.Ked som sa s nim o tom rozpravala tak nakoniec z neho vyslo, ze spoluziak sa casto stazuje, ze dostal od rodicov vyprask.A ten moj chcel byt zaujimavy.Tak sme mu vysvetlili co tym vsetko moze sposobit.Poucil sa.Ale vtedy som pochopila, ze ma vlhohy na herectvo.Dal to presvedcivo.

anna_anicka83
13. máj 2024

Tak moja dcéra v škôlke zahlásila na otázku pani učiteľky, že čo doma robíme, keď nepočúva, že ju zatvárame do pivnice. Aj si ma pani učiteľka odchytila. Ale v dobrom, že je jej jasné, že deti si vymýšľajú, ale radšej sa spýta. Tak som ju pozvala k nám domov, kde žiadnu pivnicu nemáme😀 A k tebe, ako pedagóg hodnotím toto ako nezvládnutie. Už len tie otázky by som dieťaťu určite nedávala. A keď na túto otázku takto reagoval, mala sa ho spýtať prečo to povedal, pri akej príležitosti, kedy to videl. A keby nevedel, tak by som ho naviedla na iné situácie, kedy môžeš byť smutná. 🤔

januska12323
13. máj 2024

Neber to tak tragicky, deti vymyslia všeličo. Bolo to zle spravené jedine zo strany učiteľky, takúto otázku dať? Mali dať čo ťa teší, aké jedlo máš rada, ako voláš dieťa a podobne a keď už mala si niečo iné vymyslieť na odpoveď.

dennissa16
13. máj 2024

Tá ucitelka musí byt tiež kapacita..

Ja by som to proste nenapisala a zobrala si dieta nabok a otázkami by som zistila ako to myslel a či to vôbec môže byt pravda… ak by ma to už veľmi trápilo.
ale beriem deti s rezervou, resp. mne raz jeden chlapček v skolke povedal,že Tomáš celú noc bije mamu ( hneď som som si pomyslela,že no mamka asi v noci nekričí od bitky) 🙂 Tomáš bol jej nový partner.

makrame
13. máj 2024

Aká otázka, taká odpoveď. Nemohli
sa spýtať, kedy je mamička šťastná, čo má rada? To čo je za otázku? Asi by som len učiteľke povedala, že všetko je v poťriadku nikto nikoho nebije a ďalej neriešila. Ten, kto dá takúto otázku do karty pre mamu asi nebude moc stať za vysvetľovanie 🤷‍♀️

daniela2629
13. máj 2024

Určite to choď do škôlky vysvetliť, podľa možností aj hneď dnes a rovno aj s riaditeľkou!!Nedovol, aby Vás ohovárali navôkol, hlavne, keď ste slušná rodina!!Ešte to bude zachviľu riešiť celá dedina...
A zároveň sa spýtaj, keby synček povedal vulgarizmus, tak aj to by tam napísali???!
Že či im nebolo blbé takéto výmysly na kartičku ku dňu matiek bez overenia napísať. Môžu sa ako škôlka hanbiť!!!Dala by som im to teda riadne vyžrať!!

kiki68
13. máj 2024

Normalne by som to vysvetlila, ze to nie je pravda a maly si dal nieco v hlave dokopy. Deti sem tam tresknu blbost. Chudak chlap

veronikaszabova
13. máj 2024

To mi pripomenulo - sedela som v cakarni u ocneho so synom (spolu s nami tam bolo asi 10 ludi este) a tam bezala Zamena manzeliek. Otec total alkoholik. A nas krpec na plnu hubu "ako nas tatino ". Skoro som skolabovala 😂😂😂😂 ano, muz si da sem tam pivo 😂 ale alkoholik? 😂😂😂

ajajaj00
13. máj 2024

toto iste mali nasi chalani minuly rok a jeden z dvojiciek napisal ked bola otazka co maminka rada pije a moj maly ze proseco😂😂 ale velky smiech bol z toho nic si z toho nerob samozrejme ucitelka je trosku mimo lebo deti si casto vymyslaju..

sickynickyobsadene
13. máj 2024

Aj mne sa prestali zdravit...ty vieš aspoň prečo...ja neviem a radšej ani nechcem.

1mina
13. máj 2024

Ja by som sa k tomu urcite vyjadrila ucitelke minimalne s tim ze naozaj je to blbost a ze kde k tomu maly.prisiel, pripadne nech sa ho skusia popytat. Mne minule v skolke jedno dievcatko vo dverach (ktosi tam plakal) s usmevom stastne oznamilo na celu chodbu ze aj moja maminka stale place lebo ju tatino bije .... Nepoznam vobec jej rodicov takze netusim ci si vymyslala alebo nie ale neodsudzovala by som ich predom. Ma spoluziaka ktory stale rozprava ze dalsi den nepride lebo cestuju na dovolenku tam a tam a nikdy to neni pravda, minule zas jeden tvrdil ze sa stahuju aj povedal do akejo mesta a tiez to nebola pravda a kadeco tie deti vedia ...

tykat
13. máj 2024

@mabenn este sa mohli opytat "je mamicka smutna ked ju ocko bije?"
Ja mam niekedy dojem ze tie ucitelky v MS ale aj ZS su uplne vymlete. Mozno z toho ze travia neprimerane vela casu medzi detmi. Casto som sa v detskych casoch mojich deti stretavala u uciteliek s takymito stupiditami. A ked sa niekto ohradil tak sa tvarili nechapavo ako akvarijne rybicky.

@autorka Najhorsie je ze cim viac sa budete branit a vysvetlovat ci sa obhajovat tym viac si budu mysliet ze to je pravda. Mozno uz ste aj na socialke nahlaseni. Tazko zo seba zmyjete ze ta muz nemlati. Ide leto hlavne nos kratke rukavy a minisukne nech je vidno ze nemas modriny, dedincania vas budu pozorne sledovat.