Ahojte.
Stala sa nam taka vec ze nam neprijali mladsie dieta (3roky) do MS. Dieta je momentalne v jasliach a musi ukoncit pobyt k 1.9. Uz som zufala, kedze ho nevzali do 2och MS a ked som obvolavala nejake ine MS aj sukromne vsade maju plno. Neviem co s tym, nemozem dat vypoved v praci, dieta je uz zaklimatizovane v kolektive a rezime. Som zufala a nahnevana. Mal niekto prosim podobnu situaciu? Ako ste to riesili? Odvolania pravdaze poslem ale co som sa bavila so starostami tak neni sanca. Dakujem
Si z Petrzalky - ? urcite existuje v BA nejaka sukromka,co ta vezme, len to asi nebude v Petrzalke priamo... jedine sukromna, ina moznost neni. Samozrejme este "paní na hlídání", alebo ochotna babka na dochodku, kamoska na materskej (?), ci zostat doma s dietatom... bohuzial, je vela deti a samospravy, ktore kedysi skolky pozatvarali, su tym strasne prekvapene a zaskocene
Ja som citala, ze v Petrzalke mali dostatok kapacity, aby vzali vsetky deti nad 3 roky s trvalym pobytom so statnych skolok. Kde je teda u teba problem?
skus aj skolky obvolat co su dalej od byvania .. mozno sa neake to miesto najde .. alebo dat na cakacku a najst niekoho kto opatruje sukromne
@beata_k Bolo to v ramci jedneho clanku o ukrajincoch na Postoji.
Notoricky sa v prípade nedostatku miest v škôlkach každoročne hovorí o najväčšom bratislavskom sídlisku. Po viac ako desiatich rokoch to však teraz v Petržalke vyzerá na malý zázrak. Pri zápise na najbližší školský rok budú môcť vyhovieť úplne všetkým žiadostiam, ktoré splnili zákonné kritériá, informoval Postoj vedúci petržalského referátu komunikácie Jozef Rybár.
V mestskej časti už majú za sebou prvé kolo aktuálneho zápisu do verejných materských škôl, do ktorého prišli platné žiadosti o prijatie 1 254 detí. Prijať sa ich podarí vďaka trom rokom práce na zvyšovaní kapacít už existujúcich tried v 25 škôlkach aj otvoreniu jednej celkom novej a jednej staronovej škôlky. Mestskej časti sa zároveň osvedčilo finančné motivovanie učiteľov aj iných zamestnancov v školstve.
V Petržalke tak zvrátia realitu, v ktorej v uplynulých rokoch dostávali stovky zákonných zástupcov na žiadosť o prijatie svojich detí zamietavú odpoveď. „Budeme vedieť prijať všetky deti, ktoré o to požiadali a nielen do septembra, ale aj do konca roka 2022 dovŕšia vek aspoň troch rokov. Rovnako budeme vedieť prijať všetky ukrajinské deti, ktoré o to požiadali,“ pokračuje Rybár.
skús podať odvolanie do škôlky, kam ti chodí starší. Súrodenci detí, ktoré už do škôlky chodili sa zvykli uprednostňovať. Obvolaj viaceré škôlky aj mimo tvojej mestskej časti.
Veľa možností nie je. Len skúsiť súkromnú škôlku alebo opatrovateľku a aj cez rok sa ozývať do škôlok, či sa im náhodou neuvoľnilo miesto.
@beata_k To som videla na fb, ale je to aj v tomto clanku. https://bratislava.sme.sk/c/22741330/v-petrzals...
Vyzera to tak, ze v petrzalke sa to podarilo vyriesit.
@boredka 😱 a davala si prihlasky do petrzalky? Ja potom co hrcka promoval na stranke ze prijmu vsetky deti co splnaju podmienky, tak som sa uchlacholíla ze niekam ju vezmu 🤦♀️🤷♀️ No to by ma nasralo keby nie, kedze si pr natom urobil aj v radiu dokonca aj v hlavnych spravach!!!
pre vsetkych: sme uz 2 roky odstahovani mimo BA, dietatu som zmenila TP semcize v tom by problem nemal byt, bohuzial situacia co bola v petrzalke sa zjavne deje aj indena Slovensku...
@boredka no jedine súkromnú ms. Bohužiaľ take sa deje, malo škôlok a vella deti, u nás primárne berú staršie deti.