Ahojte,dcéra mala v marci 4 roky,2 roky chodila do súkromnej škôlky,teraz sme sa rozhodli ju premiestniť do štátnej,ktorú mame blízko. Dali ju do predškoláckej triedy. Prvý týždeň chodila zo škôlky spokojná, podľa učiteliek sa adoptovala dobre. Teraz sa začala sťažovať na spolužiačky,že ju nechcú chytiť za ruku,že ju od seba pri hre vyhanaju,ze sa hrá sama. Aký je Váš názor,mám na to upozorniť učiteľky?
ano riesila by som to s ucitelkami ako to vidia, spomenula by som, že sa dcera stažovala co sa deje...oni musia nieco vymysliet aby ju zaclenili do rozbehnuteho kolektivu
Môj názor... tam nato tie učiteľky sú. Aby tie deti fungovali ako kolektív, o to ide v tej škôlke. Samozrejme im to spomeň, že sa ti malá sťažuje.
Skús sa spýtať učiteľky..z mojich skúseností " hrám sa sama" často znamená deti neprijali môj spôsob/ návrh hry, chcú robiť niečo iné a tak sa hrám sama. Ďalšia vec , nie všetky deti sú kontaktné, niektoré nechytia za ruku ani vlastného rodiča , často vidíš ako rodič dieťa drží za rukáv ,kapucňu atď. Moja dcéra mi tiež niekedy povie že sa hrala sama / kamošky ju nechceli ... a podľa učiteľky je v kolektíve maximálne obľúbená a dokonca najväčší bitkár jej hovorí princezná 🙈
Prečo by sa mali chcieť ostatné deti s ňou držať za ruky? Treba tomu dať len čas, lebo prišla do zabehnutého kolektívu...učiteľka s tým veľa neurobí, iba že budú robiť spoločenské hry čo sa tiež nedá robiť stále...predškoláci majú väčšinou aktivity, tam je zapojená určite, ak sú vonku tak väčšinou sa hrajú, občas nejaká spoločná hra ktorú vymyslí učiteľka....je v škôlke necelé 2 týždne, treba tomu dať čas...je uplne prirodzené že deti kým ju nespoznajú, budú dávať prednosť starým spolužiakom.......a aj v škôlke môžu byť medzi deťmi skupinky, nie každé dieťa má rado všetkých a so všetkými si rozumie, tiež má aj v triede kamarátov s ktorými sa hrá a sú tam aj deti ktoré nemá rado...
Tak moja je prvý rok v skolke ale to je zas povaha za ruku sa neznesie chytiť z druhymi keď nemusí, keď sa chce hrať sama tak sama nepohne s ňu nik,teraz niečo kreslili a museli ju prehovárať jej sa nechce to robiť a hotovo 🤷♀️ takže u nás to dva týždne zatiaľ tak je, hra sa aj z deťmi ale aj sama
Aj moju hneď šupli k velkáčom a asi sa už všetci poznali a až tak ju medzi seba neprijali..niekedy mi hovorí,že tam nemá kamarátov,ale potom ju vidím sa s nimi hrať..ale aj samú,ako kedy.Tiež mi to bolo ľúto za ňu, ale našťastie si z toho asi ťažkú hlavu nerobí,mimo škôlky kamarátky má.Tieto boje za ne nevybojujeme,ale je to len obdobie,na základke to môže byť úplne iné.Snáď 🙂
@bami8888 učiteľky to pravdepodobne vidia, ak je to pravda.... Treba sa s nimi porozprávať.