Neprijaté dieťa do škôlky

betinka511
28. sep 2023

Dobrý deň,môj malinky ma 3 roky až teraz koncom októbra. Žiaľ neprijali ho do škôlky lebo majú plný stav. Ako ste to riešili s úradom prosím ? Budem môcť dostávať naďalej rodičovský príspevok? Alebo bude potrebne podať žiadosť o iný typ príspevku?

domka222
28. sep 2023

Rodičovský už nie,pokiaľ nemá dieťa zdravotný problém. Jediný príspevok, podpora v nezamestnanosti,ak trvá pracovný pomer a plánuješ dať výpoveď

marci77
28. sep 2023

ak sa nemylim, myslim, ze dieta musi do 31.8. dovrsit 3roky a ak vam ho do spadovej skolky nezoberu, v tom pripade by ste mali narok poberat dalej rodicovsky prispevok

vo vasom pripade nie, viem, je to nespravodlive, sama mam oktobrove dieta ....a zobrali ju do statnej skolky az na 3krat, ked uz onedlho bude mat 5rokov

aaaa1111
28. sep 2023

sukromna skolka alebo opatrovatelka alebo predlzene poberanie rodicovskeho prispevku:

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/nedostalo-va...

marci77
28. sep 2023

@aaaa1111
UPSVaR ma internu smernicu k tomu .....a vyplatia to iba tym rodicom, ktorych deti do 31.8. dovrsili 3roky, co nie je pripad autorky

nikpa
28. sep 2023

@aaaa1111 predĺženy RP pri neprijati do školky je len pre deti narodené do konca augusta. Čo nie je prípad autorky a jej dieťaťa. RP týmto pádom pre nich tretím rokom zaniká. Žiadosť môže podať až budúci rok keď jej ho znova nevezmú. Opravte ma niekto, ak som to zle pochopila.

marci77
28. sep 2023

@nikpa
ano, tiez mam take informacie
zda sa mi to velmi nefer, ale je to tak

patta89
28. sep 2023

Dat dieta do sukromnej skolky a ty chod do prace...normalna situacia matiek, ktore pracuju...moj chodil do sukromnych jasliciek od 2 rokov a ja do prace....na plateny rodicovsky nemas narok, iba na neplateny

marci77
28. sep 2023

ano, dostavat budes iba rodinne pridavky
a ak sa rozhodnes zostat doma z prace, tak sa mozes zaregistrovat v zdravotnej poistovni ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov a stat bude platit za teba zdravotne odvody

alebo nastupit do prace a platit si sukromnu skolku
alebo skoncit PP a ist na urad prace

ine moznosti asi nie su
niekedy bola pandemicka ocr, ale to uz neplati
@betinka511

betinka511
autor
28. sep 2023

@patta89 nemam skade mu platiť súkromnú škôlku na koľko sa o malého starám sama. A aký to je neplatný rodičak prosím vás?

betinka511
autor
28. sep 2023

@marci77 ďakujem o tom som nevedela.

patta89
28. sep 2023

@betinka511 nahlasis sa ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov...stat za Teba zaplati odvody, ale ty nedostanes ziadne peniaze...iba rodinne pridavky 60 €

lucilaines
28. sep 2023

Neplateny rodicak pre teba nie je riesenie, kedze si sama. Ano, mozes zostat doma a stat za teba zaplati odvody, ale nedostanes ani euro, takze nemas z coho zit. Tvoje moznosti su len dve a to podpora alebo sukromna skolka. Na podporu ak aj mas narok, je len 6 mesiacov, takze na jar mas opat problem. Plus ak si mala nizku mzdu ani ta podpora nebude viac, ako by si mala ak sa vratis do prace a zaplatis si sukromnu skolku. Skolka stoji cca 400€ mesacne, takze tvoja mzda plus nejake vyzivne tam dufam figuruje plus rodinne pridavky by to mali vykryt tak, ze vyzijete. Ina moznost bohuzial nie je.

marci77
28. sep 2023

@betinka511
toto je velmi dobra skupinka na poradenie sa😉

https://www.modrykonik.sk/group/2172/

a si stale zamestnana? chces sa vratit k zamestnavatelovi, kde si pracovala pred materskou? a zamestnavatel bude mat pre teba miesto?

niektore mamicky ukoncuju po RD pracovny pomer a idu na pol roka na urad prace cerpat podporu, ktoru vies mat maximalnu, ak si vycerpas den dovolenky a zvysok si das preplatit

zamestnavalovi treba minimalne mesiac pred skoncenim RD oznamit, co planujes

deedol
28. sep 2023

este sa da skusit obvolavat skolky, ci sa neuvolnilo miesto. niektore prijimaju aj pocas roka, pripadne potom na polroka v januari.