Ahojte,som ucitelka v MS a mam synceka (3r),ktory uz rok chodi so mnou do skolky,aj ho mam v triede.
Ide o to,ze odkedy zacal so mnou chodit do skolky,tak ma tam velmi neposlucha,predvadza sa,robi napriek,ked mu poviem poupratuj hracky,odpovie ze nie..a na vela inych veci..sem tam niekoho capne (v tomto je to uz lepsie).
Tento rok som mu dala prihlasku do nasej spadovej skolky,cakam zatial na vyjadrenie,ale pravdepodobne ho zoberu..
A ja mam dilemu,co robit,ci ho nechat pri sebe (je to lepsie co sa tyka dochadzania,nemusim stresovat ci stiham skolku,ked ma obcas nadchu je so mnou aj napriek tomu..)
alebo ho dat do spadovej,tam je to zase o tom,ze budem mat v praci klud,mozem si vyriesit lekara alebo cokolvek ine ( s nim to velmi nejde a s kolegynou nezostane,takze ho vsade musim tahat so sebou)
Manzelovi je to jedno,on sa s nim nemusi v praci natahovat,tak to neriesi..co by ste robili vy?
spádová škôlka...
zaujala ma veta : " ked ma obcas nadchu je so mnou aj napriek tomu..)"
takú "výhodu" by uvítali asi viaceré matky mať dieťa v mš aj počas nádchy...😉
Ano,ratam s tym,ze v spadovej skolke mi nadcha,kasel asi neprejde🙂
Do inej triedy ho nevies dat?Ak nie,dala by som do inej skolky.
Dala by som do inej. Oddýchneš a aj on sa naučí že nie je jediný 😁
A prepáč, ale dúfam, že všetky deti pustíš do triedy, keď majú nádchu a soplik a mamky môžu ísť tiež do prace.
@vyrovnanaosoba druhý pohľad, aspoň kolegyne nepindaju ze je "stále OCR s chorým deckom" a musia pracovať aj za ňu ako to tu väčšinou čítam 😅🫣
Ojojooj dal by sa napisat roman o tom,ake chodia deti zasoplene do MŠ,ale doma im nikdy nic nie je😀
A zial,do inej triedy ho neviem dat,sme mala MŠ
By ma zaujímalo, koľké z tých, čo autorke vytýkate, že zoberie dieťa do škôlky so sopľom a kašľom, ste dieťa pri soplíku a kašlíku nechali doma, nešli ste do roboty ... keď dcéra nastúpila do škôlky, pri každom sopli, kašli som ju nechala doma, každý druhý týždeň OČR atď. ... a potom, keď som videla, ako dve tretiny matiek na drzo v šatni dávali dieťaťu sirup od kašľa, od teploty, hylak atď., som to prestala riešiť ... pokiaľ nemala teplotu, nešlo ju rozdrapiť od kašľa, nezvracala, nehnačkovala, ona išla do škôlky, ja do roboty.
To áno. Keď vám to nikomu nevadí a nesťažuje sa nikto, tak v pohode. Len píšeš, že v inej škôlke by mu nádcha neprešla, čiže si ho tam pašuješ 🤣
Nepasujem..kolegyne a riaditelka to vidia a co mam robit? Nechcu za mna tahat ked som na ocr,tak to musim obcas riesit aj takto.. a zase si nemyslite,ze to tak robim stale..stalo sa to asi 2x,ked mal teploty tak jasne ze som s nim bola doma..ale uz riesite nepodstatne veci (co som presne vedela),pytala som sa na ine
Dať do inej škôlky.Takto ta má za chrbtom a vie, že má oporu a bude vystrkovať rožky viac a viac.Ja som mala v triede dieťa riaditeľky veľmi to bolo zle.Akonahle sa mu niečo nepáčilo utekal do riaditeľne.
@dzulli1980
Napríklad ja.
Neurobila som to nikdy. Svoje deti mám príliš rada na to, aby som ich vliekla do škôlky choré.
Nemohla by som sa sústrediť na prácu, keby som vedela, že je malým možno zle.
Všeobecne by som vedome neohrozovala možnou infekciou niekoho iného, ale toto je asi taká doba, že každý myslí hlavne na seba.
Autorka ty si riadne sebecká . . .
Nemám slov. Takto verejne priznať ze si vedome nosíš choré decko medzi ostatné? Toto je vymyslená téma na vyvolanie vášní?
Hanbí sa sama pred sebou.
A áno daj ho do inej MS, dúfam ze ti tie sople dajú vyžrať.
Okrem toho urcite odlahne aj kolegyni.
Oddeliť. Potrebuje sa naucit respektu od inej osoby. A byt v kolektive bez mamy
A prepac, neviem co u teba znamena nadcha, ale ak sama ucis v skolke, tak nechapem, ako ho tam mozes nechat. Ved sama vies ako to medzi detmi sa rychlo siri, plus ma oslabenu imunitu vtedy..
Je to tazke s detmi, sami sme mali dieta v skolke tyzden a 2-3 doma.. lebo ved len soplik
Jednoznacne ina skolka - hovoris, ze s kolegynou nezostane - potom ak ho nepreradis, robis vlastnemu dietatu medvediu sluzbu. To ze vzdoruje, je v poriadku, hlada si miesto v kolektive, patri to k prirodzenemu vyvoju ( to by si ako ucitelka mala vediet).
Určite oddeliť. Ja študujem učiteľstvo a bola som na praxi v MŠ ktorú navštevuje môj dieťa. Majú ale viac tried takže hneď sme sa zhodli, že k nemu do triedy nie, stretli sme sa len chvíľku na dvore a dobre bolo.
Jedno ráno som prišla skôr, keď boli ešte spojené triedy a tých 15min bola katastrofa 🙈
***.ale uz riesite nepodstatne veci (co som presne vedela),pytala som sa na ine*** tak načo si to tam napísala... Ale asi o to aj išlo že? Ôk, myslím si svoje,ale k téme.. Každé dieťa je iné.. Ak vidíš, že mu prospeje byť v inej triede tak ho daj.. Našu malú máme v škôlke, kde pracujem ja a dcéra je pani učiteľka a je to ok .. Dokonca sama začala svoju mamu volať pani učiteľka..
Nie je dobré ak učiteľka učí svoje dieťa v triede. Nerobí to dobrotu.
kazda matka ktora sa tu rozculuje nad soplikmi a chodiacimi detmi so soplikami do skolky by sa mali naucit rozlisovat sople. Priesvitne sople nikomu este neublizili. Pokial su zelene a zlte, je tam infekcia ale inak bežne soplave deti tu v Rakusku chodia normalne do školky a nikto sa nad tym nepozastavuje. Dieta nema teplotu ale sopel tak je zdrave.
@mamcotka trosku sa mýliš, práve ten priesvitný riedky sopel je najinfekcnejší, preto je potom väčšina kolektívu chorá….lebo matky ako ty to majú pomýlené 🙈
@nikdenikto važne? https://lekar.sk/clanok/detske-sople--co-vieme-...
Každy nech si pise co chce, aj doktorky, ale tu v Rakusku su deti proste s takymi soplami v skolke, Pytam sa potom preco?
@mamcotka tak v každom štáte je to zaužívané inak, viem, že niekde kľudne podávajú dieťaťu aj lieky a pokiaľ nemá teplotu, do kolektívu ho vezmú. A to na Slovensku neexistuje že niekto dá v materskej škole dieťaťu liek, to majú učiteľky veľmi prísne zakázané.
V Rakúsku možno teda nehrozia chrípkové prázdniny a uzavretie materskej školy pre nedostatok žiakov a aj personálu napríklad. Ako potom k tomu prídu matky, ktoré dávajú len zdravé dieťa do zariadenia a v prípade takého obmedzenia nemaju stráženie alebo zástup v práci....
Dobre si urobila ... treba ho dať do inej škôlky ... si učiteľka, no zároveň si matka - pre Teba vždy bude Tvoje dieťa medzi ostatnými deťmi, ktoré máš v triede, najdôležitejšie, jednoducho sa na neho nedokážeš pozerať objektívne tak ako na iné deti ... a on sa aspoň osamostatní, naučí sa nerátať s tým, že mu bude furt za zadkom mama - učiteľka, ktorá každý jeho "prúser" zachráni, prehliadne atď.