Nenosenie kvetov do škôlky - školy

evica17
1. sep 2021

Ahojte, je tu niekto taky, kto nenosi kvety do akoly, ale ani nic ine na zaciatku skolskeho roka ? A ani na konci ? My sme to ako deti nikdy nedavali na zaciatku, a na konci len ked sme koncili 4 tu pripadne 9 tu triedu. Ale vtedy nas bolo viac deti co nenosili. Syn pojde do skolky a preto sa pytam, aby nebol jediny, bo moc to neplanujem davat.

makova333
1. sep 2021

My sme ako deti nosili. Nosila viac menej cela trieda (mozno jeden dvaja nie). Na druhom stupni uz len na konci sk. roka, na zaciatku nie. Preto, aj mojim detom v tomto case som kvety do skoly davam (uz len mladsiemu). Na zaciatku roka davam jednu 2x 1 ruzu (ucitelka vychovavatelka), na konci kyticku a tym echt skvelym aj nejaku drobnost ako podakovanie. Je to moje rozhodnutie. Ak si sa ty rozhodla, ze nedas, nedaj. Je jedno ci bude jediny. Ved si stoj za svojim rozhodnutim.

kengurica
1. sep 2021

@evica17 iba na konci školského roka.
Na začiatku roka urcite nie.
Ani lekárke nenosím kvety, ani predavačke. A tiež si vážim ich prácu.
A druhá strana mince je, že či to množstvo vecí minimálne 2x do roka trochu tak neskomplikuje na chvíľku život tej učiteľke (ako to odnesiem domov, kam to dám....). Určite si to učiteľky väčšinou vážia, prípadne sú dojaté, ale myslím, že to niektoré mamičky naozaj preháňajú. Darčeky typu mydlová kytica, košíček, všelijaké sošky naozaj neulahodia každému vkusu.
Ja osobne sa snažím celkovo vyhýbať z ekologických dôvodov kupovaniu darčekov "lebo sa patrí kúpiť aspoň niečo", čo nemajú účel .

marsmykkok
1. sep 2021

Malé deti nosia na začiatku roka aj, je to také budovanie vzťahu s učiteľom, nič viac a nerobila by som z toho vedu, na jednej ruže neskrachuje ani rodič ani nezbohatne učiteľka. Je to milý zvyk. Samozrejme dávať kytice za 20 eur alebo darčeky za 15 eur považujem už za scestné.

miadi
1. sep 2021

Ja posielam kavove zrno😜pri tolkych detoch sa im urcite zide a ak nie tak vzdy sa lahko posunie dalej . Keby som nedavala nic tak urcite nedam nic aj Keby malo byt moje dieta jedine. Je to uplne dobrovolne a tvoja vec jedine zeby tvoje dieta mrzelo ze kazdy nieco pani ucitelke dal len Ono nic ..

spadnutaslivka
1. sep 2021

Prvý deň nosia nové deti- noví v škôlke a prváci v škole. Posledný deň nosia všetci žiaci ako poďakovanie.

kkovacovak
1. sep 2021

@evica17 nám učiteľky vždy hovorili ako to neznášajú 😄 lebo na čo je učiteľke 30 kytíc. Doma bordel, smrad. Na konci roka je to taká tradícia ale na začiatku roka by som to neriešila. Ak sa jedná o prváka tak by som možno zvolila nejaké oriešky, pralinky alebo niečo podobné z čoho nebude mať učiteľka zaplnený celý byt. Mne skôr príde že v dnešnej dobe sa len predháňajú rodičia kto čo prinesie a kto dá krajšiu kvetinu.

emka530
1. sep 2021

@evica17 mne uniká pointa nosenie hocičoho na začiatku školského roka. Ja som za dobré vzťahy s učiteľmi, cez rok sa mi v škôlke starajú o dieťa, sú obetavé, milé.. v škole sa trápia s pubertiakmi, verím že to nemajú jednoduché, vtedy sa patrí poďakovať kvetom kávou či inými darčekmi...ale zajtra nastupujú, ešte nevieme riadne kto presne im bude triedny a už pozornosť? Ja sa aj cez rok pýtam či niečo netreba kupit, nerobi mi problém sponzorovať konkrétnu triedu kancelárskymi potrebami, alebo iným vybavenim...ja nemám problém dať, len na začiatku školského roka proste nedávame nič. A to máme 5 deti 😎

terina25
1. sep 2021

@evica17 ja nedavam nic

bavlnka92
1. sep 2021

v starej škôlke som dala na konci. v novej dáme na začiatku darček. pero, farebné bločky a zápisník obom učiteľkám.

kacena4
1. sep 2021

my kvety nedavame skor nieco ine napr. cokoladu, bonbonieru zabalenu na kusovky - moze to mat na stole a v pripade chute si jeden odbalit...

simona139469
1. sep 2021

U nás dávali aj kvety, no ja som skôr dávala dezert lebo kvetinárstva boli otvorené krátko poobede a niesom z mesta a rodičia robili dlhšie a nestíhala som to, ráno tam bolo veľa ľudí a čokoláda bol jednoduchší spôsob 😂😂😂

seblicek
1. sep 2021

Záleží ako je kto naučený, my sme boli len na konci roka, čo si pamätám, ale teraz v škôlke u nás dávajú aj na začiatku, tak sme sa podľa toho zariadili. Ale s tým proste, že nekupujeme, ale zo záhradky robíme 🙂