Ahojte, všade sa rozoberá spánok bábätiek, mňa by však zaujímalo, či je normálne (podľa mňa nie) ak moja 6 rocna dcéra bežné zaspáva okolo 23:00 a výstava o 7:30....😱 Večer sa snažíme o kľudný režim, nepozerá tv, čítame si rozprávku umyjeme zuby pekné uložíme do postieľky (zaspáva sama vo svojej izbe) a trvá to bežne aj dve hodiny kým zaspi.. Cez deň je vonku, v škôlke tak ako ostane deti. Asi od dva a pol roka mi nechcela spat poobede. Pred spaním užíva 5ml promethazin na ukludnenie. Neviem, ako jej pomôcť, a bojím sa že nedostatok spánku jej bude robiť v škole problémy.
aj moj maly tak spava, ma 4 roky a 2 mesiace, ale poobede vzdy spi 2 hodinky.
Ked budu musiet skor vstavat o 6,30 a budu povinnosti, urcite sa to posunie,,,,,
Preco lieky?ordinovane lekarom?preco?
Áno liek od lekára, lebo máva tiky. Prechodne, keď sa to troška zhorsi, dávame sirup cca hodinu pred spaním.
Myslím, že tie tiky suvisia so spánkom.. Lebo inak nema nejaké stresy, je veselá má kamarátky, doma všetko ok.
Od malička dlho zaspavala, ale do škôlky sme chodili na 8:30 a teraz keď bude v škole od 8:00 a musieť sa sústrediť, tak mám z toho obavy..
Skúšame všetko možné, len by som rada vedela, či aj nejaké iné deti takto spia, a či ich to nejak negatívne neovplyvňuje...
@dron ako naco lieky, moj maly tiez nespava poobed od dvoch rokov, beha cely den a zaspava neskoro a stava pred siestou. Zato, ze tebe to tak je lepsie tak ju radsej napchavas liekmi uz odmalicka. Naco mate zeny deti, ked vo vsetkom vidite problem. Moj starsi syn je zase opak ten by prespal aj celu noc a cely den.
..poobede nespi ani v škôlke už dlho.Ak nám náhodou zaspi v aute, stačí jej 30min a večer je hore - leží v posteli - aj do 0:30. Minule nám zaspala cestou z dovolenky v aute o 17:00 do 18:00 a v noci zaspala 1:30.
skus upravit obmedzit v strave sladkosti a sladene napoje, napr. aj cajik menej sladit
Sladké je málo, aj tak len doobeda. Sladené nápoje vôbec. To jej ani nechutí.. pýta si stále len čistú vodu..
Mozno sa boji. Tiky ma preco? To je tiez psychika, nervozita... Lahni si k nej, necitaj rozpravky, tie mozu dieta este viac rozrusit. Porozpravajte sa, co bolo dobre a co bolo zle cez den, pohladkaj po chrbatiku a ukludni sa aj bez liekov.
Chodili sme k psychologicke, objektívne nenašla príčinu tikov, je citlivá a vnimava. Ale doma sa nehadame a už vôbec nie pred ňou! Na základe sledovania psychologičkou tam bolo podozrenie na ADHD, ale po kontrolných vyšetreniach sa našťastie nepotvrdilo.
Skúsim s ňou prebrať deň pred spaním. Ďakujem za radu 😉
Ahoj, neviem ci to pomaha kazdemu dietatu, ale u nas sa osvedcila knizka na uspavanie. Mala ma takmer 4 roky a vytuhne vzdy niekde v polke rozpravky. Na tieto knihy som narazila nahodou. Neviem, nechcem aby to tu vyznievalo ako reklama ale su to knihy: Zajacik, ktory chce zaspat a Slonica, ktore chce zaspat. Mne osobne sa viac paci o slonicatku
Baby, ja mam zas iny problem. Moja sedemrocna spi na poschodovej posteli v spolocnej izbe so starsim bratom. Kazdy vecer stale este musim byt pri nej ked zaspava. Bud citame rozpravky, alebo jej staci, ked si len lahnem a pritulim ju. Aj ked je to obcas pre mna obmedzujuce, beriem to tak, ze pokial ma moje dieta potrebuje pri zaspavani, pre mna ako matku je to najmenej ze budem pri nej a pritulim ju ked zaspava. Bolo by to v poriadku, keby vydrzala spinkat az do rana. Lenze ona sa uprostred noci zobudi, zlezie z poschodovej postele a pride za mnou do spalne. Uz neviem ako jej mam vysvetlit, aby pekne spinkala sama az do rana vo svojej posteli. Bat sa nema coho, kedze je v izbe aj so starsim bratom.
Sice poradit neviem ale ako mala som nepotrebovala vela spat, cez den od 2 rokov vobec (ani v skolke, mala som jedina vynimku, cistila som s tetami kucharkami zeleninu😂) vecer som zvladla byt hore do 23 a budicek rano o 5. Doteraz mi staci 3-4 hodky a som v pohode. Moj syn detto od 2 rokov nespaval cez den a vecer tiez vydrzal dlho, rano sme vstavali o 6. Teraz uz ma 8 a sam povie ze idem spat, niekedy o pol 9 niekedy o 23. Cez vikendy niekedy vstane skoro rano niekedy potiahne aj do 11tej 😂
Skus davat pred spanim aj nejaky cajik napr. z medovky na upokojenie, malu cez den co najviac vycerpat hranim vonku, vecer mat uz zauzivany ritual - vecera, kupanie, umytie zubov priblizne v tom istom case. Môj syn ma taktiež 6 rokov, doma nespava, ale kedze v skolke musel byt uz o 6,30 poobede si tam aj zdriemol a vecer zaspaval
okolo 21,30 - 22,00. Ked som ho ukladala skor, tak ci tak zaspal az o tejto hodine.
@dron vyskusaj cajik z medovky. A ja by som este skusila to, ze by som zhasla a povedala, no zajtra skoro vstavame, musime si skor lahnut a lahla by som si k nej s tym, ze uz idem definitivne spat
Keď zaspáva 2 hodiny a zaspí o 23.00 znamená že ju o 21.00 pošleš spat?to je veľmi neskoro.ona je podľa mňa už tak unavená že nevie spat...radikálne by som ju o 20.00 poslala do postele po sprche/vaní a nech sa tam sila trebárs aj do 23.00 ale aspoň leží nemá podnety...prečítať rozprávku a spat...
Všimla som si že syn (5) zaspí rýchlejšie keď som v jeho izbičke s ním. Keď ho len pošlem spať tak stále vybieha s požiadavkami poznáte to prikry ma, prosím si viac vody atď. Viem že je to proti "pravidlám" ohľadne zaspávania ale ja chcem aby sa cítil bezpečne a spokojne pred spaním, toto obdobie prejde...keď jeho sestrička vyrastie, budú zaspávať spolu. 🙂 pomáhaju aj esenciálne oleje, levandulka a iné Nikdy nebol veľký spáč takže keď spi od 21:00 do 7-7:30, som spokojná. Držím palce, myslím že škola veci zmení.... 🙂
@dron a nepomohlo by, keby dcéra dostávala ten promethazin skôr?