Nečinnosť riaditeľky

adam41
23. máj 2024

Zdravím.Komu a kde sa sťažovať na nečinnosť riaditelky škôlky pre jej nečinnosť.
Prípadne ako riešiť situáciu,keď v škôlke sa nachádza (údajne mentálne postihnuté) dieťa,ktoré každému ubližuje a napáda deti.Bolo už niekoľko nebezpečných incidentov naprd.moju dcéru tlačil na hrudníku že nevedela dýchť.Samozrejme učiteľky a riaditeľka to zlahčovali.
Riaditeľka je človek ,ktorý nič nechce riešiť.
Ako postupovať?

martul
23. máj 2024

@adam41 Ísť za riaditeľkou a žiadať písomný záznam, že ste tam boli a o aký problém ide. Následne sa sťažovať na školskú inšpekciu. Aspoň tak sme to urobili my.

akje
23. máj 2024

@adam41 ak si dobre pamatam, tak treba kontaktovat zriadovatela skolky.

kiki68
23. máj 2024

U zriadovatela a potom inspekcie na ministerstve. Ak chcu mat integrovane take dieta, tak je to mozne len s dalsim asistentom a su tam aj znizene hodiny pre to dieta. Napr iba 2,4 hod denne. Zjavne to dieta ten kolektiv nezvlada a je pretazene. Ono nemoze za svoje postihnutie, ale samozrejme musi to byt bezpecne pre cely kolektiv.

kacena4
23. máj 2024

prepac ale to sa chces ako stazovat ma tam "udajne" mentalne postihnute dieta... vsak ak prijala dieta nemoze sa ho zbavit a ak je chore treba ono za to nemoze ako sa sprava treba sa s tym naucit pracovat a fungovat (aj tvoja dcera) je kopu deti, tkore sa nevedia spravat a to neznamena ze na riaditela treba podavat staznosti ale skor riesit s nim situaciu aka je a ako by sa dala zlepsit. ked pojdete do skoly budete tam mat koopu problemovejsich deti ako jedno s mentalnym postihnutim. drzim palceky

heleninamama
23. máj 2024

@kacena4 Až mi tlak zdvihlo. Dieťa, ktoré iným deťom ubližuje treba z kolektívu odstrániť. A riaditeľka spolu s učiteľkou majú konať, keď ubližuje iným deťom. Mentálne ani iné postihnutie nie je dôvod, aby ho nechali ničiť iné detí a nikto si na to nemusí zvykať, už vôbec nie deti. Tie sa majú v škôlke cítiť bezpečne. Keď chcú mať inklúziu, tak nech ho strážia, nech tam má stále asistenta. Ak to nie sú schopní zabezpečiť, nemali ho do škôlky brať alebo nech ho dajú do špeciálnej školy.
Treba napísať sťažnosť zriaďovateľovi MŠ, na inšpekciu, ísť k lekárovi a do správou aj na políciu. V prípade potreby aj prípad medializovať a veci sa určite pohnú.

nikaeli
23. máj 2024

A o chvíľu tu bude paralelný príspevok, kde sa posťažuje mamička (údajne ment.post.) dieťaťa, že ho chcú vylúčiť zo škôlky, lebo údajne ubližuje iným deťom a vy jej tu budete radiť, aby sa šla sťažovať k zriaďovateľovi, lebo aj také dieťa má právo byť v škôlke....

@adam41 v prvom rade si over fakty. Ak sa chceš sťažovať, mala by si si byť istá a nie argumentovať slovkami 'údajne'. Ako vieš, že riaditeľka nekoná? čo ak to rieši s rodičmi dieťaťa každý deň? čo ak žiada vyšetrenie v špec.poradni? čo ako vybavuje asistenta? práve teraz je ten čas, kedy sa píšu žiadosti. Ako učiteľka MŠ ti poviem, že nevidím dôvod zľahčovať situáciu. Prečo by som to robila? šla by som proti sebe a riskovala úraz, nešťastie? Prečo by som kryla dieťa, ktoré všetkým ubližuje? Problémové deti nikto nechce, to mi ver. Ja mám triedu pre deti s PAS. Všetky ku mne prišli z bežnej škôlky. Denne riešim s rodičmi, kolegyňami, aj s vedením ich problémové správanie. Rodičia iných detí o tom nemusia vedieť. Nechcem situáciu v žiadnom prípade zľahčovať, iba sa mi nepáčia rady nezainteresovaných mamičiek na fóre 'choď za zriaďovateľom, sťažuj sa na inšpekcii, píš na ministerstvo'. Požiadaj učiteľky o konzultáciu, požiadaj o mimoriadne rodičovské združenie s učiteľkami, aj s riaditeľkou. Ak sa situácia neobjasní, choď za zriaďovateľom.

adam41
autor
23. máj 2024

@heleninamama Bude tam už len do konca skolskeho roka.Neviem,ci sa do toho pustit.S riaditelkou nieje reč.Jej odpoveď je len,ze nama cas.