Začal chodiť do škôlky, od začiatku je chorý, má už len sople a kašle, ani raz tam nebol celý týždeň. Dala som ho aj so soplami, tri dni napsledy, stvrtok, piatok, zas nebol, nevie si fukat sople este, vŕta si v nose. Ale také sople má, ze robí bublinky v nose. Fukam mu ja. Na vikend si ho zobral otec, malý tam nechcel spať, uz naposledy trikrát, ale teraz si ho nechal aj cez noc, napriek jeho nesuhlasu. Mne je to dobre, aspon si oddychnem, porobim. Ale teraz ked pride, viem ze bude taký nesvoj, pytal sa cez leto..preco som nemohol spať doma? Za psychickú stranku by som ho chcela ZAS nechať doma aspon v pondelok. Aj pochybujem ze u otca sa mu zlepšia soplíky, neviem v akom stave príde. Ja pracujem z domu, moze byt so mnou. Aky nazor na to mate ak ste ucitelky v MS? Ked dieta chodí do skolky tri dni v tyzdni. Moze sa to vobec?
Koľko rokov ma dieťa? Ak nie je predškolak, tak škôlka nie je povinná
Zasoplene dieťa.ktore ani fúkať nos nevie nemá čo robiť v škôlke.dufam.ze aspoň odsávate a dávate kvapky.ak nie tak si vyrábate zápal ušiek a ďalšie komplikácie.
Pockaj este 2 mesiace a bude to v poriadku, telo si zvykne a uz nebude byvat chory. A ak je 3 dni v skolke, kolko je potom doma? Aby sa stihol poriadne preliecit.
Soplavé dieťa ti ani v škôlke nenechajú....ak robíš z domu, treba ho nechať doma celý týždeň, nie spoliehať sa na víkend(bez ohľadu či je doma alebo u otca).....ono deti sú prvý rok dva bežne takto choré, lebo v kolektíve nachytajú všetko od seba, ide o to aby sa takto soplavé nedávali do škôlky lebo tam sa k tomu pridružia iné vírusy a hneď máš doma dieťa na ATB aj 2-3týždne....číry sopel nie je choroba, ale sama píšeš že dieťa sa nevie samo vyfúkať...učiteľka mu nebude fúkať 20x za deň soplík, má tam aj ostatné deti....ak dáš také dieťa od škôlky, rovnako ti o 2-3dni skončí na ATB so zápalom priedušiek...v škôlke s deťmi tiež pôjdu von bez ohľadu či bude zima a tvoje dieťa soplavé, tam sa samozrejme deti naháňajú...
Pokial nie je predskolak, tak moze byt doma. Ak je predskolak, dochadzka uz je povinna a kazdy den musi ospr.rodic, nad 5dni Dr.
Kolko rokov ma dieta?
My sme tak fungovali az do predskolskej u oboch , 3dni v skolke a 2-3tyzdne doma 🙈 málokedy to bol cely tyzden v skolke, alebo len tyzden doma. Nikdy som ich nedala so ziadnym so soplom do skolky ( im to vzdy sadlo na priedusky) a nemala som pracu z domu ale 12tky denné a nočné. Nechaj ho doliecit sa
Inak mňa len udivuje že mamička vidí to že dieťa u otca aj prespí cez noc ako veľký nápor na jeho psychiku, ale to že ho dáva do škôlky to nápor na psychiku nie je🙂 ale k veci, dieťa si musí zvyknúť že nie vždy bude po jeho, takže si zvykne lebo musí aj na spávanie u otca aj na škôlku....a soplavé dieťa je veľmi široký pojem, ale v každom prípade ak robí bublinky a nevie sa samo vyfúkať, tak do škôlky nepatrí.....žiadna učiteľka ho nebude stále fúkať a začne mu to zatekať, pridruží sa kašel a z nevinného soplíka, skončí na ATB a doma 3týždne...
@janinah neverila by si koľko takých deti je... A nie 3 ročných...
@euka210 nad 7
Učiteľky sa potešia, že im nevláčiš choré dieťa do škôlky. My sme takto fungovali takmer celý prvý rok v škôlke. Nikto to nikdy neriešil. (K tomu "fungovaniu" - pondelok, utorok ešte ako tak, v stredu už prišla sopľavá, štvrtok -sobota sme doliečili doma, v pondelok zas do škôlky a celý cyklus sa opakoval). Výhoda bola, že som bola na MD s mladším, takže som nemala problém nechať ju takto doma. A - áno, na začiatku sme to riešili aj cez doktorku, ale v tom prípade mi kázala nechať ju doma až do ĎALŠIEHO pondelku (aby si vybudovala imunitu po chorobe), ale aj tak mi v stredu prišla domov sopľavá, čiže po nejakých 3-4 pokusoch s dr som sa na to vykašľala a dcérka bola väčšinou v škôlke len pondelok -streda.
Bohuzial taketo zaciatky byvaju caste. Viacero deti takto funguje aj rok. Potom sa zlepsi imunita, zvyknu si deti na seba, plus sa znizi stres z noveho prostredia. Niektore deti to maju horsie, ine lepšie. Ja odporúčam chodiť do škôlky a kazdu chorobu uplne doliecit. Po vybrati antibiotik nechat doma este tyzden na uplne zotavenie. Imunita sa buduje tym, ze sa prekonaju choroby a nikdy od nich nebude uplne izolovany. Najhorsie su podla mna na tom deticky, ktore dali rodicia do skolky len do predskolskej triedy a tu bohuzial deti celu prelezia doma, chorí.
Teraz je celkovo take smoklive obdobie, vela ludi je chorych.
@20erika07 má 3 a pol, do skolky ráno nechce, poobede uz je dobre, chodí zatiaľ na 4 hodiny.
@mikadooo ďakujem.
Nevadí, že tam chodí tak málo, kľudne ho nechaj doma
Moja minuly rok 3.5r bola 3dni v skolke mesiac dva doma....a tak sme fungovali az do juna keď vydrzala konečne 3tyzdne....teraz ma 4.5r a uz vydrzla dva týždne dostala.covid s muzom teraz ja 2 tyzdne doma a uz od piatku pokaslava takze vidim to na par dni v skolke....zas ja som malu nedavala.do škôlky kedze som vedela ze sama si nevyfuka a len same tricko od soplu je
Ak mozes a chces nechat dieta doma, tak za mna super. Ale neviem si predstavit pri 3,4 rocnom 8 hodin pracovat....
@bilberryday preco troll? Toto iste riesim ja, je tri dni v skolke, zelene sople, nevysmrka to, ja robim nie z domu, muz z domu. Cize on je s nim ked cosi. Decko uz nechce do skolky, lebo mu je tam vzdy zle. Nikto to neodsava, takze dojde taky, ze mozeme na dalsi den k lekarovi. Skolka nam hovori, ze sa nema kedy adaptovat. My skolke, ze chapeme a uz nevieme co viac na tie blbe sople a kasle. Uz riesime naozaj veci ako nizke zelezo v krvi ( po mesiaci a pol soplov a nejedenia). Neviem ci mi ako ucitelke v MS uskodila materska, ale riesim to iste co predtym v robote, iba zo strany rodica. Nakolko mam dojem, ze platime 400 eur hore kominom a oni si nad nami umyju ruky. My mozeme umyvat zasopleny nos.
Ved si ho nechaj doma celý rok. Zbytočne blokuješ miesto v škôlke tým rodičom, ktorí pracujú.
Škôlke to nevadí. Pokiaľ nie je predškolák a nevynecháva povinnú predškolskú dochádzku . Môj je tento rok tiež stále soplavý. Väčšinou je doma pondelok, utorok, streda, štvrtok- piatok ide do škôlky a potom zas. Teraz bol v škôlke pondelok,utorok , streda, štvrtok a už zas zostáva doma lebo má zapálené oči 🙈. On je aj alergik, ale ja si ho netrúfam s akýmkoľvek soplom poslať do škôlky. Celý týždeň v škôlke ešte tento rok nevychodil. Ja som zostala aktuálne doma ,tak ma práca nesúri, tak ho nechám vždy radšej preliečiť . Minulý rok keď v škôlke začínal som sa tešila akú má super imunitu lebo nebol chorý takmer vôbec. Dva krát ak si dobre pamätám a tento rok čo som to nečakala tak stále sopeľ sem sopeľ tam
nech ostane doma ;)
@liloastitch nasej skolke to vadi, ked sme maleho na tyzden vzali na dovcu s tym, ze ideme k moru dat dokopy nejak tie sople, co aj dost pomohlo, tak uz nam pisali, ze mu narusame rezim. Cize ako kde
Ved ked je chory a moze ostat doma...stale lepsie ako ked vyslovene chore deti chodia do skolky. Ucitelkam to urcite nevadi, su na to zvyknute ze male casto chorlaveju a chodi ich pomenej. U nas bolo ze aj polka deti z 25 chybala...aspon vacsi klud maju v triede 😁
@ailiba
@zuzkaa1991
@euka210
@liloastitch
@mikadooo
@20erika07
Aj ostatným ďakujem, pomohli ste mi, prajem všetko dobré 🙂.