Prosím o radu, nikde sa neviem o tom dičítať.
Riaditeľka v škôlke povedala, že nebude akceptovať potvrdenie od lekára o prekonaní Covidu. Máme sa vraj dať znova otestovať.
Má na to nárok?
Dakujem
@heleninamama to je síce pravda, ale rovnako je pravda že nemusí mať vytvorené protilátky a môže ochorieť opakovane....
@heleninamama zaleží akým testom je testovaný, PCR ťa môže vykazovať, antigén ťa chytí iba ak máš aktívny vírus
@zuzanahc
My sme sa boli normálne testovať aj s muzom. Načo si robiť teraz zbytocne zle? Keď chcú test, toľko sa otestujem. Ja musím chodiť ešte na testy pravidelne každé 2 týždne, lebo chodím ku lekarke na kontroly s rizikovým teho, aby nás tu v meste vôbec pustili do nemocnice, kde stojí vojak a kontroluje testy. Choré, ale čo urobim. Už aby bolo po všetkom
@katkami123 V poriadku, ale ona už prekonala Koronu, takže 3 mesiace sa testovať nemusí. A riaditeľka MŠ je posledná, ktorá môže žiadať od nej takéto niečo. Platí, že má výnimku.
@heleninamama
A načo si ničiť vzťahy s riaditeľkou? Už len do budúcna, môže byt problém s nejakou učiteľkou a už ich bude brat ako tých problémových. Teraz je taka doba, ze nikto poriadne nevie, čo ma robiť. Podľa mna ani riaditelia škôl a škôlok nedostali jasne pokyny, riadia sa len tým, co je verejne známe z televíznych novín. A tam hovorili iná o testoch o ľuďoch, ktorí prekonali korona vírus tam nič nehovorili o osobitnom prístupe, aspoň ja som nič take nezaregistrovala. Však keď sa nechce testovať, nech ma dieťa doma.
@katkami123 Ty to nechápeš. Test jej môže ukázať pozitivitu, ktorá zostala po prekonaní Kovidu. A dieťa jej riaditeľka do škôlky nevezme. O to jej ide. Pritom boli jasné pokyny: test alebo potvrdenie, že prekonala ochorenie maximálne 3 mesiace dozadu.
@heleninamama
Nech skúsi, možno neukáže a podľa toho sa zariadi.
@heleninamama presne toto test este stake moze ukazat pozitivitu aj ked uz nie som infekcna, nie je problem sa otestovat ale ide o princip....to by som sa mala znova testovat aj ked idem do prace, banky, poštu?...
@zuzanahc vieš u známej v práci dali protestovať tých co prekonali covid na protilátky, malo ich biednych 20%.
Tak chápem aj tú riaditeľku, že má obavy o zvyšné deti.
Hlavne pri tejto novej mutácii. Spytala by som sa na tú vykazovanú pozitivitu pri Ag testoch obvodnej a tak sa zariadila. Alebo teda by som ju požiadala o test na protilátky.
@nela6 preto sa zdôrazňuje, že ani negativny test nie je 100% záruka. Ale väčšinu chorých zachytí.
Ja zas poznám keď zachytil bezpriznakoveho, neveril, vybavil PCR ten tiež pozitívny a prejavy až za cca 5 dní, ale priebeh teda brutálny.
Nič nie je 100%, ale tie ag testy aspoň stiahnu z obehu tých čo by to inak roznášali.
@zuzanahc myslím, že nemá, ale už si nikto nie je istý ničím.Na potvrdeni mas napísané, že 3 m nemáš ísť na test a netýkajú sa Ťa karanténne opatrenia.Sestra robí v škôlke kto bol chorý iba si poznačia kedy mal covid.Tak to bolo v nariadení od min.skolstva a z hygieny.Ale áno je možné, že človek ochorie po 2m znova aj, že môže byť falošne pozitivny.Nic nie je 100%
@zuzanahc zaujimalo by ma ako to dopadlo. Som aktualne po prekonani covidu, nepotrebujem sa testovať ale ako sa papierovo z toho vysomarit? A nie, z principu, nebudem robit co nemusim. Naco som ten covid prekonala ak by som musela tento cirkus absolvovať stale dokola?
@zuzanahc Nemá. Zas jedna z tých aktívnych, ktorí nechcú, aby deti nastúpili do škôlok a potrebujú to rodičom ešte viac skomplikovať.
Po prekonaní Covidu sa 3 mesiace netestuje práve preto, že človek aj keď je nenákazlivý, môže byť stále pozitívny.