Ahojte,
ak chcem, aby mi dieťa nastúpilo do škôlky od januára 2023 (tak som uviedla i v prihláške), že vedené ako žiak škôlky už od septembra, alebo až od toho januára?
Ďakujem za pomoc.
@veronika3110 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. A je to prosím tak určite? Lebo som počula aj variantu, že do 15. septembra sa hlásia počty deti... tak som sa zľakla, že ho budú rátať ako žiaka škôlky od septembra. Pýtam sa kvôli soc. dávke, ktorú momentálne poberám a ak by bol žiak škôlky už od septembra, tak by mi zanikla od septembra, s tým, že do škôlky pôjde aj tak až od januára.
áno 15.9. sa hlásia počty, ale len tých detí, ktoré reálne nastúpili, lebo len za tie škôlka dostane príspevok...
čiže aj ked su nejaké deti prijaté od septembra, ale nenastúpia, tak sa im volá, či teda prídu alebo nie.. ak si to rozmysleli a nenastúpia vobec, tak držia miesto a vezme sa niekto iný, kto do toho 15teho nastúpi a dostanú sa za to dieťa peniaze..
ak si dala od januára a tak je to aj na rozhodnutí, že od januára tak je všetko ok
@veronika3110 práveže rozhodnutie ešte nemám. Zatiaľ mi len volali ústne, že keď chcem, tak môže teda drobec od toho januára chodiť - že mi zmenia rozhodnutie (v pôvodnom ho neprijímajú).
A môžem ešte jednu otázku? Keď dostanem to rozhodnutie, že ho prijímajú od januára a keby náhodou potom nenastúpil, nebudú z toho problémy? (keby sa nám náhodou nepodarilo odplienkovat) Toto všetko sa ešte popýtam u nás v škôlke, ale aby som aspoň trocha vedela, s čím rátať. Či ho teda od toho januára zapísať, či to nechať až na budúci september...
Ďakujem.
nebude problém.. aspoň v našej MS mame toľko prihlášok, že keď niekto povie že nenastúpi, nie je problém nájsť niekoho iného, kto na to miesto caka 🙂 hlavne dať vedieť.. aby sa nečakalo a dieťa nenastúpi.. a ak sa nepodarí odplienkovat, tak bude treba dať zase novú prihlášku na september
@veronika3110 Ďakujem veľmi pekne ♥️
Aj u nás je veľmi veľa detí...bolo mi vydané rozhodnutie a aj povedané riaditeľkou, že ho určite nezoberu, že je najmladší... a keď už som sa s tým zmierila, že teda budem s nim do 3. rokov doma a potom musíme po riešiť jasle do budúceho septembra, zrazu sa ozvali, že môže od januára nastúpiť. A teraz zrazu neviem, čo robiť 🙈
Ešte raz ďakujem a prajem všetko dobré 👋
od januára.. pýtaš sa kvôli nejakému potvrdeniu?